امیرعبدوس روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: سرشماری علفخواران حیات وحش استان سمنان از نوزدهم تیر ۹۸ آغاز می شود و تا نیمههای شهریور ادامه دارد.
وی با بیان اینکه سرشماری گونههای علف خوار حیات وحش در مناطق چهارگانه تحت مدیریت استان سمنان انجام میشود، ادامه داد: مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست شامل پارکا، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده است.
به گفته مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان، سرشماری علف خواران حیات وحش در ۲ پارک شامل پارک ملی کویر واقع در گرمسار و پارک ملی توران واقع در میامی و ۲ پناهگاه حیات وحش در خوش ییلاق و توران و ۲ منطقه حفاظت شده انجام می شود.
وی افزود: منطقه شکارممنوع چاه شیرین در جنوب سمنان، منطقه شکارممنوع طالو و شیروند در شمال شرق دامغان، منطقه سفیدکوه و آرسک در شمال غرب دامغان، منطقه شکارممنوع تپال در شمال غرب شاهرود، منطقه آزاد شاهوار شاهرود و منطقه آزاد دیباج در دامغان، از جمله مناطق سرشماری گونه های شاخص و بارز حیاتوحش در رسته علفخوران است.
وی ابراز داشت: برای سرشماری علفخوران حیاتوحش مسیرهایی که پوشش ۷۰ درصدی از وجود گونه های حیاتوحش دارند انتخاب شده و در هر یک از مسیرها دستکم یک راهنما، یک کارشناس از سوی سازمان های مردم نهاد و یک ناظر از محیطزیست برای سرشماری حضور دارند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان سمنان گفت: حداقل برای سرشماری علفخوران حیاتوحش در هر منطقه ۱۵ گروه ۲ تا سه نفری حضور می یابند و در هر منطقه برای سرشماری بین ۲۵ تا ۴۰ نفر نیروی انسانی لازم است.
۲۵ درصد وسعت استان سمنان مناطق حفاظت شده است که ۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور را شامل می شود و این استان میزبان ۳۰ درصد از تنوع گیاهی و جانوری شناسایی شده در کشور است.
۷۳۴۲/۶۱۰۳