محمد علیاکبری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به حضور اعضای هیأت علمی و وجود آزمایشگاهها و زیرساختهای لازم و در راستای سیاست راهبردی دانشگاه ایلام در راهاندازی و توسعه رشتههای میان رشتهای و کاربردی، با رایزنیها و پیگیریهای انجام شده، شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با راهاندازی رشته کارشناسی زیست فناوری در دانشگاه ایلام موافقت کرد.
وی یادآور شد: رشته بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشتهای علوم پایه، کشاورزی و مهندسی است که قلمرو آن دست کم ۳۳ حوزه تخصصی علوم با قدمت زیاد از جمله زیست شناسی و بویژه زیست شناسی مولکولی، بیوشیمی، میکروبیولوژی، ژنتیک، علوم گیاهی، علوم جانوری و سایر علوم از جمله شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی بیوشیمی، داروسازی، کامپیوتر و ... را در برمیگیرد و هدف آن پرورش دانش آموختگان آشنا به کاربرد علوم زیستی در فرآیندهای مختلف است.
وی تاکید کرد: گستردگی کاربرد زیست فناوری در قرن بیست و یک به حدی است که محیط زیست، اقتصاد، کشاورزی، بهداشت، درمان، تغذیه، صنعت و سایر جنبههای زندگی بشر را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد، به همین دلیل دانشمندان قرن بیست و یک را قرن زیست فناوری نامگذاری کردهاند.
رئیس دانشگاه ایلام در خصوص شرایط تحصیل در این رشته، گفت: داوطلبان گروههای آزمایشی علوم تجربی و ریاضی فیریک میتوانند در این رشته ادامه تحصیل دهند، چرا که بعضی از گرایشهای این رشته به علوم پزشکی و بعضی دیگر از گرایشها به رشتههای مهندسی مربوط میشود.
علی اکبری اضافه کرد: فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در یکی از گرایشهای زیست فناوری میکروبی، زیست فناوری پزشکی، زیست فناوری محیطی و دریایی، زیست فناوری مولکولی، نانو زیست فناوری و بیوتکنولوژی کشاورزی (گیاهی) ادامه تحصیل دهند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه ایلام با ۶ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکترا و ۲۰۰ عضو هیأت علمی، ۳۲ گروه آموزشی دارد و در سال ۱۳۷۰ در سفر مقام معظم رهبری به استان ایلام از دانشکده زیر مجموعه دانشگاه رازی کرمانشاه به دانشگاه ارتقا یافته است.
استان ایلام در مجموع ۳۶ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی دارد که ۲۶ هزار دانشجو در این مراکز دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.
۶۰۳۲/۶۱۱۹
نظر شما