حامد قربانی روز یکشنبه در جلسه بزرگداشت هفته عفاف و حجاب در گناباد افزود: علامه بهلول گنابادی به عنوان طلایه دار مقابله با کشف حجاب رضاخانی نقش مهمی در دفاع از حریم عفاف در جامعه ما داشت ولی به طور مطلوب به نقش مؤثر وی در این زمینه پرداخته نشده است و باید از ظرفیتهای فرهنگی و هنری برای تبیین اقدامات شاخص و تأثیر گذار وی در دفاع از گستره فرهنگ و صیانت از حجاب بهره گرفت.
وی اضافه کرد: باید مرقد علامه بهلول گنابادی به پایگاهی برای ترویج عفاف و حجاب تبدیل شود و تنها در این هفته به ترویج حجاب پرداخته نشود بلکه با ایجاد دبیرخانه دائمی، عفاف و حجاب جلسات مستمری برای پیگیری این مسائل در طول سال برگزار شود.
سرهنگ رضا گیو زاد جانشین فرمانده انتظامی گناباد هم در این نشست گفت: در این شهرستان که زمانی در زمینه حجاب حرف نخست را میزد و الگوی سایر نقاط بود هم اکنون شاهد مظاهر بد حجابی هستیم و باید برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب عزمی جدی داشت.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه گناباد نیز گفت: بی حجابی و بدحجابی از مصادیق بارز جنگ نرم و شبیخون فرهنگی دشمنان است و باید با حساس سازی جامعه و استفاده بیشتر از ظرفیت آمران به معروف و ناهیان از منکر و تذکر لسانی با این معضل مقابله کرد.
سرهنگ پاسدار علی ابراهیم زاده افزود: راهپیمایی و تجمع عفاف و حجاب و صیانت از حریم خانواده، همایش بزرگ دختران انقلابی، اهدای گل به دختران با حجاب، اتاق اندیشه ورزی عفاف و مسابقه حکایت کشف حجاب در گناباد مهمترین برنامههای هفته بزرگداشت عفاف و حجاب در گناباد به شمار میرود.
اعتراضات مردم به سیاستهای ضد اسلامی رضاخان در مقابله با کشف حجاب که به قیام ماندگار در مقابله با رژیم پهلوی تبدیل شد با نام علامه بهلول گنابادی عجین شده و از این فرد به عنوان طلایه دار و مدافع راستین حجاب در آن زمان نام برده میشود.
اتکا به ارزشهای اسلامی و توان مردم و روحانیت از ارکان مهم ماندگاری قیام مردم مشهد در مقابله با کشف حجاب رضاخانی محسوب میشود که به کشتار معترضان در مسجد گوهرشاد مشهد انجامید.
سخنرانی قاطع علامه بهلول گنابادی در اجتماع زائران و مجاوران در مسجد گوهرشاد حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در مخالفت با سیاستهای ضد اسلامی رضاخان در کشف حجاب، نقش تأثیرگذاری در مقاومت مردم در برابر اقدامهای خصمانه و ضد دینی رضاشاه و عمال وی داشت.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در جنوب مشهد واقع است.
۲۰۹۵/۱۹۲۲
نظر شما