به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی سالهای زیادی را در زندان به سر برد و بارها طی سالیان متفاوت بازداشت و زندانی شد.
وی از سال ۱۳۳۷ تا سال ۱۳۵۷، هفت بار و مجموعاً چهار سال و پنج ماه به جرم فعالیت مخفیانه علیه حکومت پهلوی به زندان افتاد و دورهای از زمان محکومیت خود را در زندان قصر سپری کرد.
شنبه ۱۵ تیرماه با حضور محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران، سمیه حاجوی شهردار منطقه هفت، مدیرکل حوزه ریاست، علیرضا زندوکیلی معاون هنری، سیدعلیرضا فاطمیانپور معاون فرهنگی و مهدی محمدی مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فرهنگی هنری شهر تهران به پاس سالها مقاومت آیتالله رفسنجانی در زندان قصر، یکی از سلولهای بند سیاسی باغموزه قصر به نام این روحانی مبارز نامگذاری شد.
محسن فرزند ارشد آیتالله هاشمی در این آئین ضمن بازدید از بخشهای مختلف باغموزه قصر، از مزار شهدای گمنام واقع در این موزه، زیارت کرد و به تماشای بخشی از نمایش «زمان در حبس قصر» پرداخت.
وی به بیان خاطرهای از ملاقات با پدر در زمان محکومیت پرداخت و گفت: نوروز ۱۳۵۱ که از راه رسید، پدر زندانی بود. روز ۱۳ فروردین، بیرون محوطه زندان پتو انداخته بودند و اجازه ملاقات با زندانیان را فراهم کرده بودند. خاطرم هست که عید شده بود و پدر را ندیده بودم و آن روز برایم بسیار خاطرهانگیز شد.
به گزارش ایرنا، باغ موزه قصر در انتهای خیابان شهید مطهری، بعد از تقاطع دکتر شریعتی، میدان پلیس واقع شده است.
این باغ موزه در دوران پهلوی به عنوان اولین زندان متمرکز تهران بود و بسیاری از زندانیان سیاسی در این مکان، زندانی بودند.
زندان قصر پس از انقلاب اسلامی محل حبس زندانیان غیرسیاسی شد و سال ۱۳۸۲ به دلیل حضور زندان در میانه شهر و بافت قدیمی و فرسوده آن، تصمیم به تعطیلی این زندان تاریخی گرفته شد.
بعد از تخلیه کامل زندان قصر در سال ۱۳۸۵ و رایزنی شهرداری تهران برای تغییر کاربری این مجموعه، بعد از اصلاح ساختاری و تغییر کاربری فضای زندان، باغ موزه قصر به همت شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران آبان ماه ۱۳۹۱ به عنوان یکی از مراکز فرهنگی هنری شهر تهران با بافت تاریخی و موضوعیت فرهنگی اجتماعی به بهره برداری رسید.
مجموعه فرهنگی تاریخی باغ موزه قصر با وسعت بیش از ۷ هکتار شامل بخشهایی همچون موزه مارکوف، موزه زندان سیاسی، نیایشگاه، برجهای دیده بانی، سروستان و باغ ایرانی، سالن فرخی یزدی، نگارخانه ملک الشعرای بهار، کافه لقانطه، کافه گالری مارکوف و نمایشگاه خودورهای کلاسیک است.
تهرام/۷۲۴۵//۶۱۳۹
نظر شما