هشت درصد بودجه علمی کاربردی به حوزه فرهنگی اختصاص می‌یابد

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: هشت درصد از بودجه کل این دانشگاه در حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی صرف می‌شود و مراکز نیز به اختصاص هزینه پنج درصدی به برنامه‌های فرهنگی و ورزشی ملزم شده اند.

به گزارش گروه دانشگاه و آموزش، «محمدحسین امید» در نشست خبری پنجمین المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی که امروز (یکشنبه) در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: از سال جاری سرانه‌ای برای فعالیت‌های فرهنگی و فوق برنامه در نظرگرفته شده است که بر اساس آن مراکز موظف اند تا پنج درصد از شهریه‌های دریافتی از دانشجویان را صرف فعالیت‌های فوق برنامه فرهنگی و ورزشی کنند.

تلاش دانشگاه علمی کاربردی برای تقویت برنامه‌های فرهنگی و ورزشی

وی افزود: شرایط دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها از نظر زیرساخت و امکانات مستقل ورزشی متفاوت است چرا که ۶۰۰ مرکز علمی کاربردی فعال در سراسر کشور به دلیل کوچک بودن، امکان داشتن زیرساخت ورزشی برایشان فراهم نیست از این رو نمی‌توان الزامی به داشتن امکانات ورزشی برای مراکز قائل شد.

امید ادامه داد: با وجود چنین مسائلی اهتمام بر انجام فعالیت‌های فوق برنامه در زمینه‌های فرهنگی و ورزشی حتی بیشتر از سایر دانشگاه‌ها است.

وی گفت: دانشجویان علمی کاربردی به دلیل تحصیل در مراکز کوچک امکان دورهم بودن و انجام فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی ندارند از این رو برگزاری چنین المپیادها و همچنین جشنواره‌ها فرصتی برای گردهمایی است.

شرکت حدود ۳ هزار دانشجو در المپیاد ورزشی

رئیس دانشگاه علمی کاربردی در ادامه در باره جزئیات پنجمین المپیاد ورزشی دانشجویان این دانشگاه عنوان کرد: این المپیاد در مرداد ماه با حضور ۲ هزار و ۹۲۵ دانشجوی دختر و پسر شرکت کننده از سراسر کشور در شهرکرد آغاز و در ۱۱ رشته برای پسران و ۸ رشته برای دختران برگزار می‌شود.

امید افزود: یک سوم از شرکت کنندگان را دختران و دو سوم را پسران تشکیل می‌دهند.

وی تاکید کرد: مسابقات مربوط به دانشجویان دختر از ۵ مرداد ماه آغاز می شود و تا ۹ مرداد ادامه دارد. همچنین مسابقات بخش پسران نیز از ۱۳ تا ۱۸ مرداد ماه برگزار می‌شود.

امید در باره جوایز اعطایی دانشگاه به قهرمانان گفت: برای نفرات و تیم‌های اول تا سوم تخفیف ۴۰ تا ۶۰ درصدی شهریه در نظر گرفته شده است و همچنین اعطای لوح و کاپ قهرمانی و سایر جوایز نیز برای قهرمانان درنظرگرفته شده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در حوزه‌های ورزشی و فرهنگی از اهمیت بالایی برای این دانشگاه برخوردار است، تصریح کرد: همه ساله در سال‌های زوج المپیاد ورزش‌های انفرادی مانند کشتی و تکواندو برگزار می‌شود و در سال‌های فرد نیز المپیاد ورزش‌های گروهی مانند فوتسال و والیبال را داریم.

دعوت از باشگاه‌های ورزشی استان‌ها

امید در ادامه با تاکید بر بکارگیری مدرسان تربیت بدنی متخصص در تدریس رشته‌های تربیت بدنی از باشگاه‌های فرهنگی و ورزشی دعوت به همکاری کرد.

وی گفت: از باشگاه‌های توانمند و برخوردار از زیرساخت‌ها در بخش آموزش رشته‌های ورزشی دعوت به همکاری می‌کنیم. هم اکنون نیز درخواست همکاری از برخی استان‌ها مانند البرز به دانشگاه ارسال شده که در حال بررسی است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که دانشگاه به آن پرداخته است احیای ورزش‌های بومی و محلی مثل ورزش زورخانه ای است که کمتر به آن توجه شده است.

میانگین سنی دانشجویان، جوان می‌شود

امید در ادامه با اشاره به اینکه به دلیل تغییر ساختار نظام آموزشی، دانشگاه جامع در سال تنها ۱۵۰ هزار دانشجوی ورود داشت، پیش بینی کرد: از مهر ماه سال ۹۸ خروجی‌های نظام ۳-۳-۶ که از هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار دانش فارغ التحصیل می‌شوند، وارد دانشگاه خواهند شد از این رو جمعیت دانشجوی علمی کاربردی جوان‌تر می‌شود و میانگین سنی به زیر ۲۴ سال می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد از دانشجویان علمی کاربردی را خروجی هنرستان‌ها تشکیل می‌دهند، عنوان کرد: با تغییر ترکیب سنی استقبال از فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و فوق برنامه افزایش می‌یابد.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن اشاره به برنامه پالایش مدرسان و بکارگیری مدرسان با سطح علمی بالا در مراکز علمی کاربردی، تصریح کرد: از مهر ماه سال ۹۸ هیچیک از مدرسانی که فرآیند جذب را طی نکرده امکان حضور در کلاس نخواهند داشت. این در حالی است که پیشتر در برخی از مراکز از مدرسانی استفاده می‌شود که کد مدرسی نداشتند.

صدور کارت رفاهی برای دانشجویان علمی کاربردی

امید با اعلام این خبر که کمک هزینه تغذیه دانشجویان از سال گذشته به صورت نقدی درآمده است، گفت: کارت‌های رفاهی دانشجویی صادر شده است و در مرحله نخست این کارت‌ها به استان‌های محروم اختصاص می‌یابد.

وی افزود: با صدور این کارت‌ها یارانه مواد غذایی که تا پیش از این به مراکز تعلق می‌گرفت و در مواقعی دانشجویان امکان استفاده از آن را نداشتند، از طریق کارت‌ها به صورت مستقیم به دست دانشجویان می‌رسد.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی با تاکید بر اینکه در سال جاری ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان یارانه مواد غذایی برای دانشگاه علمی کاربردی در نظرگرفته شده است، اظهار داشت: در فاز نخست مناطق محروم شناسایی شده اند و ۱۵ استان به ویژه از استان‌های جنوبی کشور زیر پوشش این طرح قرار می‌گیرند.

تعیین میزان افزایش شهریه دانشگاه هفته اول مرداد

امید همچنین به زمان اعلام میزان افزایش شهریه این دانشگاه در سال جدید اشاره کرد و گفت: جلسه هیأت امنای دانشگاه برای تعیین میزان شهریه هفته اول مردادماه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: حداکثر افزایش تا ۱۵ درصد خواهد بود، در برخی از رشته‌ها ۵ و در برخی از رشته‌ها تا ۱۵ درصد افزایش شهریه خواهیم داشت که البته کمتر از نرخ تورم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha