به گفته مدیر جهاد کشاورزی بیلهسوار، جهاد کشاورزی با هدف تهیه و تأمین به موقع نهادههای تولیدی از جمله بذور گواهی شده و کودهای شیمیایی تمهیدات لازم را انجام داده و انواع بذر گواهی شده سویا از ارقام مختلف بین زارعان منطقه در حال توزیع است.
ربعلی جهانی افزود: تاکنون بیش از ۱۴۰ تن انواع بذور یارانه دار در بین زارعان بیله سواری توزیع شده است.
او با اشاره به مزایای زراعت سویا افزود: ارزش تناوبی سویا و نقش آن در افزایش تولید سایر محصولات زراعی، تقویت خاکهای زراعی از طریق تثبیت بیولوژیکی ازت، استفاده از شاخ و برگ سویا به عنوان خوراک دام و نیاز به آب کمتر در مقایسه با ذرت از مزایای زراعت سویا میباشد.
در دشت مغان ۹۵ درصد مزارع سویا بصورت کشت دوم پس از برداشت غلات کاشته میشود لذا عمده ترین تناوب سویا در این منطقه تناوب غلات (گندم و جو) و سویا میباشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیلهسوار رعایت تاریخ کاشت را مهمترین عامل تأثیرگذار در میزان تولید و عملکرد دانست و افزود: تأخیر در کاشت این محصول موجب کاهش تولید ماده خشک، میزان رشد محصول و عملکرد شده و برداشت آن را با شرایط نامساعد جوی و بارشهای پاییزی و احتمالاً سرمازدگی زودرس پاییزی مواجه میکند.
وی تشریح کرد: کاشت زود هنگام چنین محصولات گرمادوست نیز، استقرار گیاهچه را به دلیل خنکی هوا در مخاطره قرار داده و موجبات افزایش رشد رویشی و کاهش عملکرد را فراهم میکند.
جهانی از کشاورزان خواست از تداوم کشت غلات بصورت جاکار خودداری کرده و محصولاتی مانند حبوبات و دانههای روغنی بویژه سویا، کلزا و بادام زمینی را بعنوان کشتهای استراتژیک جهت افزایش حاصلخیزی خاک و دستیابی به توسعه پایدار بعنوان یک تناوب حیاتی برای سیستمهای زراعی خود مورد توجه و عمل قرار دهند.
شهرستان بیله سوار در شمال اردبیل دارای بیش از ۱۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی است که عمدتاً دیم بوده و بیش از هشت هزار هکتار از زمینهای آبی این شهرستان به کشت سویا شامل ارقام کتول، ویلیامز، سامان و L۱۷ اختصاص یافته است.
۶۰۱۸/۶۰۱۶
نظر شما