دهه کرامت که با ولادت حضرت معصومه سلام الله علیها شروع و با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسیالرضا علیه السلام به پایان می رسد، تداعی کننده فرهنگ عشق و ایثار، مهر و وفاداری و خوبی ها و خصال والای انسانی است.
برگزاری بیش از ۴۰۰ برنامه فرهنگی و مذهبی در شهر دارالمومنین قزوین در این دهه فضای شهر را عطرآگین ساخته و شور و نشاط خاصی را در میان مردم در هر کوی و برزن ایجاد کرده است.
در همین راستا از ۱۳ تا ۱۹ تیرماه برنامه های متعددی در استان قزوین از قبیل برپایی نمایشگاهها، فعالیتهای گروهی، برگزاری مسابقات، فعالیت در فضای مجازی و اجرای جشنهای متعدد برنامه ریزی شده که نقش مؤثری در جذب مردم به فرهنگ کریمانه اهل بیت و ایجاد نشاط و شادابی اجتماعی ایفا میکنند.
برگزاری ۶ برنامه مهم و سراسری به مناسبت دهه کرامت
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین گفت: شعار دهه کرامت امسال "خدمت کریمانه؛ مهربانی به رسم اهل بیت علیهم السلام" بوده که با ۶ برنامه مهم در سراسر کشور در حال اجرا است.
حجت الاسلام علی رمضانی افزود: آذین بندی مناسب به منظور جلب توجه مردم به دهه کرامت، اجرای برنامه نذر شادی با هدف کمک به سیل زدگان کشور، برنامه کاروان کرامت با حضور خادمین امام رضا (ع) در استان قزوین، برپایی ایستگاههای کریمانه و مراسم دختران آفتاب از مهمترین موضوعاتی است که در دهه کرامت برای مردم قزوین اجرا می شود.
رمضانی با بیان اینکه قزوین دارالمومنین است، تاکید کرد: جشنهای مردمی دهه کرامت باید متناسب با شأن مذهبی قزوین و با اهتمام ویژه اجرایی شود که در این رابطه دستگاهها بر اساس ۳۴ وظیفه ابلاغی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی عمل میکنند.
وی همچنین تصریح کرد: با توجه به اینکه مراسم دهه کرامت در بوستانها و مساجد برگزار می شود، بستههای حمایتی نیز برای آن پیش بینی شده که با رضایت و اقبال بیشتری از سوی مردم همراه است.
رمضانی خاطرنشان کرد: اگر برنامه های تعیین شده برای هر دستگاه با جدیت دنبال شده و مستندسازی خوبی از آنها تهیه گردد، به طور حتم استان قزوین به عنوان یک شهر مذهبی رتبه خوبی بین استانهای کشور به دست خواهد آورد.
برگزاری برنامه "به نام معصومه" و تجمع بزرگ مردمی عفاف و حجاب در قزوین
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و هنری شورای شهر قزوین نیز گفت: وجود مناسبتهایی مانند هفته عفاف و حجاب، ولادت حضرت معصومه علیه السلام و دهه کرامت در یک بازه زمانی ۱۰ روزه سبب شده تا بیشتر برنامه های فرهنگی در کنار یکدیگر اجرا شده و فضای شهر قزوین سرشار از فضائل اخلاقی و معنوی شود.
مهدیه السادات قافله باشی با اشاره به جمعیت حدود ۵۰۰ هزار نفری شهر قزوین، افزود: در برگزاری برنامههای دهه کرامت از ابتدا بر فراهم سازی یک برنامه بزرگ و فاخر و استفاده از ظرفیت دستگاهها تاکید شد چون اعتقاد داریم هرچقدر برنامه های دهه کرامت بزرگتر باشند، اثرگذاری بیشتری خواهند داشت.
وی در تشریح برنامه های اجرایی قزوین در دهه کرامت گفت: برنامه چهار هزار نفری "به نام معصومه" در سالن شهید بابایی، جشن پیاده راه سبزه میدان در شب میلاد حضرت امام رضا (ع) و برنامهای مشترک با سپاه با عنوان تجمع بزرگ مردمی با حضور دوستداران حجاب در صحن مقدس امامزاده حسین علیه السلام از مهمترین برنامه های این دهه هستند.
قافله باشی تاکید کرد: اگر برنامهها عظیمتر و با شکوه تر برگزار شوند، هم از بازتاب بهتری برخوردار هستند و هم اینکه اصحاب رسانه به خوبی میتوانند در انعکاس آن اقدام کنند.
این عضو شورای شهری از برخی سیاسی کاریها در خلال برگزاری برنامه های دهه کرامت انتقاد کرد و گفت: امام رضا (ع) امام مهربانیها و خوبی ها است و نباید با سیاسی کاری به برنامه های دهه کرامت رنگ و بوی جریانی و حزبی داد.
قافله باشی تصریح کرد: این در حالی است که مجموعه شورا در راستای باشکوه برگزار شدن دهه کرامت تلاش بسیاری کرده تا برنامه های فرهنگی تا جای ممکن گسترده و با شکوه برگزار شود.
اعزام دختران محصل به مشهد و برگزاری چندین نمایشگاه فرهنگی
معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش قزوین گفت: این دستگاه تا پایان دهه کرامت برای ۴۰ هزار دانش آموز برنامه های تفریحی و اوقات فراغت تدارک دیده و تصمیم دارد برای دختران محصلی که تاکنون به زیارت امام رضا (ع) نرفتهاند، برنامه اعزام و اردو در نظر بگیرد.
حجتالاسلام علی انصاری افزود: نمایش خلاقیت دخترانه و دستاوردهای دانش آموزان، تجلیل از محصلان فعال در رشته قرآن و نهج البلاغه و برگزاری نمایشگاه عفاف و حجاب از مهمترین برنامههایی است که تا پایان این دهه ادامه دارد.
وی همچنین گفت: مسابقاتی با موضوع مقاله نویسی برای سیره حضرت امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) نیز برنامه ریزی شده است تا به نحو مطلوب بتوانیم به تببین اخلاق اسلامی بپردازیم.
انصاری با بیان اینکه فرهنگ کریمانه در تمام ابعاد آموزشی خودنمایی میکند، خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در نظر دارد علاوه بر اجرای این برنامهها، پژوهشی را نسبت به حفظ کرامت دانش آموزان انجام داده و با حذف هرگونه تنبیه بدنی و توجه به بعد معنوی رعایت عفاف و حجاب کریمانه برای دختر و پسر، زمینه رشد و بالندگی نوجوانان را فراهم آورد.
برنامهها با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی طراحی شوند
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان قزوین نیز در این خصوص گفت: اگر قرار است برنامهای از سوی مسئولان در این دهه اجرایی شود باید با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی باشد.
حجت الاسلام مهدی محمودی افزود: دختر ایرانی باید الگوی یک زن اسلامی در سراسر جهان باشد و در این رابطه باید برنامه های فرهنگی ویژه ای برنامه ریزی شود.
وی به اهمیت کاردو (کار-اردویی) اشاره کرد و گفت: برنامه "دختران ماه" یکی از برنامههایی است که با رویکرد توجه بیشتر به دختران در منزل توسط مادران و پدران اجرایی می شود و قصد دارد مشکلات دانش آموزان را کاهش دهد.
محمودی همچنین تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که در دهه کرامت اجرایی می شود، سبد مهربانی است و هر دانش آموز با جمع آوری کالاهای مصرفی از خانواده و اقوام میتواند آنها را از طریق کمیته امداد به مناطق آسیب زده کشور ارسال کند.
مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان استان قزوین خاطرنشان کرد: برنامه "شبکه امید" و "طرح یاقوت" از دیگر اقداماتی است که به منظور افزایش مهارت افزایی در مقطع ابتدایی دنبال می شود و هدف از اجرای آن افزایش مهارت در دانش آموزان مقطع تحصیلی ابتدایی است.
اجرای بیش از ۳۵۰ برنامه در استان قزوین
نماینده شبکه جوانان رضوی در قزوین گفت: این تشکل مردم نهاد و مرتبط با آستان قدس رضوی ۶ سال است که در استان قزوین تشکیل شده و به عنوان یکی از زیرمجموعههای معاونتهای آستان قدس رضوی فعالیت دارد.
رضا شهسواری افزود: در حال حاضر ۳۵۰ برنامه شاخص در استان قزوین برنامه ریزی شده که از این میان ۵۰ طرح در مرکز شهر قزوین اجرایی می شود.
وی در مورد هزینه اجرای برنامه های دهه کرامت توضیح داد: امسال اجرای برنامه های دهه کرامت و پخش آن از صدا و سیما نزدیک به هشت میلیارد ریال هزینه ایجاد کرد که این رقم سال گذشته هفت میلیارد ریال بود.
شهسواری تجلیل از دختران نخبه، برگزاری گروه سرود، ترویج ازدواج آسان با برپایی مراسم عقد در ورزشگاه شهید رجایی، رونمایی از طرح عفاف و حجاب و غبار روبی از مزار شهدا را از جمله برنامههایی عنوان کرد که با حضور عوامل آستان قدس رضوی در استان اجرا می شود.
حضور ۵۰ هنرمند فعال دیجیتال در پیاده راه سبزه میدان
مدیر مجتمع فرهنگی دیجیتال کاسپین قزوین نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: اهمیت فضای مجازی سبب شد تا جشنواره جلوههای فرهنگ رضوی در فضای مجازی در استان قزوین برگزار شده و محتوای آن با هشتک" من_امام_رضا_را_دوست_دارم" منتشر و دنبال شود.
سعید پور ایمانی افزود: ترویج سیره فرهنگ رضوی و مشارکت گسترده مردم برای تولید محتوا با موضوع امام رضا (ع) از جمله اهداف مرکز دیجیتال استان قزوین است که در این رابطه ۵۰ هنرمند فعال در این زمینه ۱۹ تیرماه در سبزه میدان حضور یافته و اقدامات تولیدی خود را به نمایش میگذارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به توسعه و گسترش فضای مجازی در بین گروههای سنی مختلف، دشمنان اسلام تلاش میکنند تا با اشاعه فساد و محتوای هرزه جوانان را به سمت انحرافات اجتماعی سوق دهند که می توان با تولید محتوای دینی به خصوص سیره ائمه معصومان با آن مقابله کرد.
۹۹۲۵* ۶۱۰۱
نظر شما