دبیر پنجمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم، با اشاره به زمان برگزاری این همایش (۱۰ مهرماه ۱۳۹۸) در دانشگاه شهید بهشتی افزود: این همایش که به همت پژوهشکده اعجاز قرآن و انجمن علمی اعجاز قرآن ایران برگزار میشود، سعی دارد با دعوت از نظریه پردازان و پژوهشگران حوزههای مختلف دانشگاهی و مطالعات میانرشتهای، موجب تبادل نظر و ایجاد همافزایی در جامعه علمی مخصوصاً در محورهای همایش شود.
غلامرضا حسن زاده تمرکز پنجمین همایش ملی اعجاز قرآن کریم را در پنج محور؛ شامل مباحث نظری اعجاز، اعجاز علمی، اعجاز لفظی، سیستمهای قرآن و قرآنکاوی رایانشی ذکر کرد و اظهار داشت: این همایش در نظر دارد با ارائه تصویری علمی و روشمند از مطالعات اعجاز قرآن کریم، به نقد فضای غیرعلمی و تبلیغاتی- ژورنالیستی حاکم در برخی رسانهها نیز بپردازد.
عضو انجمن علمی اعجاز قرآن ایران تاکید کرد: پنجمین همایش، مانند دوره های پیشین پذیرای مقالات مباحث نظری اعجاز قرآن از جمله دلایل اعجاز قرآن، وجوه اعجاز قرآن، مصادر قرآنی اعجاز قرآن، همچنین مباحث اعجاز علمی قرآن در حوزههای علوم پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، علوم مهندسی، اعجاز زبانی قرآن مانند اعجاز ادبی و بیانی قرآن، اعجاز لفظی در سطوح حرف، کلمه و عبارت، الگوهای ریاضی، سیستم های قرآن شامل شناسایی سیستم های قرآن، ارائه و تحلیل سیستم های قرآن است.
به گفته وی، قرآنکاوی رایانشی که روش های رایانشی و هوش مصنوعی برای کاوش، استخراج و پردازش واژه ها و مفاهیم قرآنی و روابط میان آنها با استفاده از روش ها و الگوریتم های دادهکاوی، رمزنگاری و کشف الگو است، به محورهای اصلی همایش پنجم اضافه شده است.
اساتید، دانشجویان، دانشگاهیان و محققان در حوزه اعجاز قرآن کریم و مطالعات میان رشته ای می توانند تا پایان مرداد ماه با ارائه آخرین یافته های پژوهشی خود، پژوهشکده اعجاز قرآن را در ایجاد محفلی علمی و محیطی جهت تبادل تجارب تحقیقاتی، تعامل و شبکه سازی دانشگاهی در زمینه قرآن کریم یاری رسانند.
مقالات پذیرفته شده در همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC نمایه می گردد و همچنین مقالات برگزیده در مجله بین المللی پژوهشکده اعجاز قرآن با عنوان Journal of Quranic Interdisciplinary Studies به زبان انگلیسی چاپ میشود. سایر اطلاعات مربوط به همایش و ارسال مقالات از سایت پژوهشکده اعجاز قرآن به آدرس https://www.sbu.ac.ir/Res/quran قابل دسترس است.
نظر شما