۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۲
کد خبر: 83387174
T T
۰ نفر
 انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، دموکرات ها  همچنان امیدوار

تهران- ایرنا- نظرسنجی و تحلیل های اجتماعی، شکست جمهوریخواهان را در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیش بینی می کنند اما تجربه انتخاب «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۱۶ و موفقیت های اقتصادی وی موجب شده است تا دموکرات ها از هم اکنون احساس خطر کنند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش‌های خبری، انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده قرار است سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) برگزار شود. کمتر از شانزده ماه مانده به این رخداد، فرایند رقابت‌های انتخاباتی آغاز شده و دو طرف برنامه‌هایی را به اجرا در آورده اند. همچون دوره‌های پیشین رقابت اصلی میان نامزدهای دو حزب جمهوریخواه و دموکرات خواهد بود. در جبهه جمهوریخواهان وضعیت تا حدودی مشخص است و به رغم اعلام نامزدی برخی چهره‌های کمتر شناخته شده به نظر می‌رسد در نهایت دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی به عنوان تنها نامزد این حزب باقی خواهد ماند.

اما تشتت دیدگاه‌ها و سرگشتگی در میان دموکرات‌ها باعث شده است تا جمهوریخواهان در این رقابت با خیالی آسوده‌تر عمل کنند و رویه‌ای کم حاشیه تر را در پیش بگیرند. برای انتخابات سال آینده میلادی ۲۴ چهره دموکرات نامزد شده‌اند که ۲۰ نفر از آنها در هفته گذشته در دو مناظره تلویزیونی رویکردهای کلی خود را بیان داشتند.

اگرچه بیشتر نظرسنجی‌ها تاکنون «جو بایدن» معاون «باراک اوباما» را مهمترین گزینه دموکرات‌ها می‌دانند که ممکن است قادر به شکست دونالد ترامپ باشد اما پس از این مناظره‌ها، دو چهره کمتر شناخته شده این پیش بینی را متزلزل ساختند. اکنون «کامالا هریس» و «الیزابت وارن» دو سناتور زن آمریکایی هستند که در کنار جو بایدن و «برنی سندرز» به عنوان مهمترین گزینه‌های دموکرات برای نامزدی در انتخابات مطرح شده‌اند.

انتخابات آمریکا و تله نظرسنجی‌ها

به نظر می‌رسد دموکرات‌ها خود را دارای پشتوانه خوبی از افکار عمومی می‌بینند و برخی نظرسنجی‌ها نیز این تصورات را تقویت کرده‌اند. یکی از آخرین بررسی‌ها در تارنمای «RealClearPolitics» عنوان کرد که نامزد دموکرات‌ها با اختلافی به نسبت زیاد ترامپ را شکست می‌دهد. این خبر مدعی است که اختلاف آنها دو رقمی خواهد بود و نامزد دموکرات‌ها با ۵۳ درصد آرا، رقیب جمهوریخواه خود را با حدود ۴۳ درصد آرا شکست می‌دهد. برخی نظرسنجی‌ها حتی این اختلاف را ۱۴ درصد پیش بینی کردند. جالب‌تر اینجاست که نظرسنجی فوق ادعا کرده است حتی هریس با ۲ و سندرز با یک درصد اختلاف، ترامپ را شکست خواهند داد.

البته نتایج فوق حاصل بررسی نظرسنجی‌های شبکه ای. بی. سی نیوز و روزنامه واشنگتن پست عنوان شدند.

با این حال برخی تحلیلگران و رسانه‌ها برآورد آینده را سخت می‌دانند. آنها ترفندهای پوپولیستی ترامپ با انتخاب شعار «نخست آمریکا» و اتهام زنی‌ها به مهاجران غیرقانونی در کنار ثبت آمار مثبت اقتصادی در کارنامه کاری حدود سی ماهه وی را از جمله عواملی می‌دانند که پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات مهم ۲۰۲۰ را سخت می‌سازد.

روزنامه «واشنگتن پست» اقتصاد قوی آمریکا را دلیلی برای تثبیت موقعیت ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی می‌داند اگرچه در همین دوره دونالد ترامپ در میان تعداد کثیری از آمریکایی‌ها نامحبوب است و بسیاری وی را به عنوان رئیس جمهوری این کشور قبول ندارند. بیش از نیمی از افرادی که به عنوان نماینده افکار عمومی در نظرسنجی‌ها شرکت کرده اند (۶ از ۱۰ نفر) اعتقاد دارند رفتار و خط مشی‌های ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید به گونه‌ای بوده است که تأیید رئیس جمهوری بودن وی برای بار دوم را سخت می‌سازد.

به طور کلی تنها ۴۴ درصد آمریکایی‌ها جایگاه ترامپ را تأیید می‌کنند که البته نسبت به ماه آوریل حدود ۵ درصد رشد داشته است و در مقابل ۵۳ درصد مخالف وی هستند. آمار در میان افرادی که برای انتخابات ثبت نام (رجیستر) کرده‌اند نیز به نفع ترامپ نیست و ۴۷ درصد موافق و ۵۰ درصد مخالف وی هستند.

امیدواری دموکرات‌ها به آینده

سوالی که اکنون ذهن افکار عمومی حتی تحلیلگران مسائل سیاسی در ایالات متحده را به خود مشغول کرده میزان اعتماد به نظرسنجی‌ها برای پیش بینی آینده است. این هراس وجود دارد همچون سال ۲۰۱۶ اتفاقات درست برخلاف تقریباً همه نظرسنجی‌ها رخ بدهد. در آن سال کمتر فرد یا رسانه‌ای بود که انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا را پیش بینی می‌کرد. اکنون نیز این ترس وجود دارد که اتفاقات بر اساس آن گونه که نظرسنجی‌ها پیش بینی می‌کنند رخ ندهد و برخلاف سابقه ناخوشایند، گاف‌ها و دشمن تراشی‌هایی که ترامپ برای آمریکا رقم زده است در سال ۲۰۲۱ وی بار دیگر وارد کاخ سفید شود.

شبکه خبری سی. ان.ان در مورد این وضعیت مبهم آورده است شرایط کنونی به گونه‌ای است که این سوال مطرح می‌شود آیا دموکرات‌ها می‌توانند ترامپ را به سرنوشتی همچون جیمی کارتر یا جورج دبلیو. بوش دچار کنند؟ دموکرات‌ها امیدوار هستند نام ترامپ وارد فهرست کوتاه رؤسای جمهوری آمریکا شود که نتوانستند دو بار در انتخابات پیروز شوند. برخی از نظرسنجی‌ها نیز همین موضوع را به دموکرات‌ها نوید می‌دهند.

در گذشته کارتر از رونالد ریگان شکست خورد و بیل کلینتون هم در سال ۱۹۹۲ در دور دوم انتخابات بوش را شکست داد. با وجود همه این دل خوشی ها و نتایج نظرسنجی‌ها اما طبق تحلیل سی. ان.ان در مقایسه با همه رؤسای جمهوری که نتوانستند یا نخواستند برای بار دوم انتخاب شوند، ترامپ جایگاهی قوی‌تر دارد. البته همین امیدواری‌ها باعث شد تا دموکرات‌های زیادی برای رقابت با وی تحریک شوند اما در کل وضعیت ترامپ متفاوت است. اقتصاد قوی، رشد اقتصادی بالا و کاهش بیکاری باعث می‌شوند که ترامپ از اسلاف شکست خورده در کاخ سفید متمایز باشد.

نشریه «آتلانتیک» در گزارشی آورده است دموکرات‌ها اگر نتوانند در چارچوب بازی ترامپ وارد شوند نمی‌توانند موفقیتی را کسب کنند. نباید این گونه به نظر برسد که آنها در یک بعد عمل کنند و دونالد ترامپ در حوزه دیگری اقدام می‌نماید. مشکل دموکرات‌ها این است که نمی‌دانند چگونه دوره اوباما را هضم کنند و چگونه دوره پس از وی را مدیریت کنند. اما ترامپ این گونه نیست و هیچگاه خود را با پیشینیان جمهوریخواه خود و حتی اوباما مقایسه نمی‌کند.

نشریه «پلیتیکو» هم با هشدار به دموکرات‌ها چندین پیشنهاد با این حزب داده است تا بتواند مانع پیروزی دوباره ترامپ شود. گلوگاه این فرایند توجه به توئیتر است. از طرف دیگر دموکرات‌ها نباید به نظرسنجی‌ها خیلی خوش بین باشند. دنبال کردن پرونده‌های درمانی و تعطیلی شرکت‌های خصوصی بیمه از جمله راهکارهایی است که برای دموکرات‌ها مفید خواهد بود. بر اساس ارزیابی‌ها پرداختن به برخی تبعیض‌های نژادی و شرایط بعضی شهرها که درگیر این موضوع هستند اهمیت ویژه ای دارد. علاوه بر این حل موضوع مهاجرت و بحران مرزها می‌تواند برگ برنده‌ای برای دموکرات‌ها باشد.

همچنین به توصیه این نشریه، اتخاذ سیاست‌های سوسیالیستی و کار برای قانونگذاری در حوزه‌های سقط جنین، خرید و فروش سلاح و تمرکز بر برخی گاف‌های سیاسی و حقوقی ترامپ می‌تواند به دموکرات‌ها در این مسیر کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha