بخش کشاورزی سالها است که از نداشتن نظام صنفی رنج میبرد چرا که کشاورزان از حقوق صنفیشان در بخش تولید، بازرگانی و حتی بیمههای کشاورزی و تأمین اجتماعی بی اطلاعند.
با تصویب هیأت وزیران تشکیل اتاق اصناف کشاورزی در دستور کار سازمان تعاون روستایی قرار گرفت تا با مطالبه حقوق صنفی فعالان بخش کشاورزی، تولید و توسعه این بخش رونق یابد.
امروز دوشنبه اتاق تعاون روستایی همدان میزبان دکتر عبدالرضا مسلمی معاون توسعه تعاونیها، تشکلها و نظامهای بهرهبرداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران بود.
مسلمی در دیدار با دبیران نظام صنفی کشاورزی استان همدان، اولین رسالت این نظام صنفی را هویت بخشی به کشاورزان عنوان کرد تا بتوان از حقوق آنها دفاع کرد.
چالش شناسایی بهره برداران از مهمترین موضوعاتی بود که وی به آن تاکید داشت چرا که در عصر فناوری هنوز یک بانک اطلاعاتی منسجم برای اثبات فعالیتها وجود ندارد.
در حالی که استقبال نکردن کشاورزان از بیمه از دغدغههای وزارت جهاد کشاورزی است اما موج سواری در این عرصه یک چالش مهم بیان شد که سبب میشود برای معرفی کشاورزان به بیمه جهت بهره گیری از یارانه دولتی حساسیت بالاتری وجود داشته باشد.
بدون تردید نظام صنفی کشاورزی طنین صدا و فریاد رسای جامعه کشاورزان است که با توجه به موقعیت فراگیر این نهاد ملی، در تمامی موضوعات مهم از جمله مسائل اقتصادی و تشکیلاتی نقش اصلی مطالبهگری و سازماندهی راهبردی بهرهبرداران را بر عهده دارد.
نظام صنفی کشاورزی نشان داده است که همواره در شرایط و مقاطع حساس مانند مدافع اصلی و تمام قد بخش کشاورزی و سنگربانان امنیت غذایی جامعه مطرح بوده است.
در این راستا بدیهی است که نظام صنفی کشاورزی برای مطالبه گری و احقاق حقوق صنفی و اجتماعی کشاورزان کشور در جهت نیل به اهداف راهبردی این بخش در مجامع تصمیمسازی و تصمیمگیری، تلاش در جهت مدیریت و برنامهریزی تولید از منابع آبی و خاکی، رشد صادرات محصولات، اصلاح و تنظیم الگوهای کشت و دیگر موارد مهم و راهبردی با نقشه راه منسجم و حرکت هدفمند، عمل خواهد کرد.
مدیرکل دفتر حسابرسی تعاونیها، بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان مرکزی تعاون روستایی از دیگر مهمانان این نشست بود که بر حسابرسی نظامهای صنفی به طور سالیانه تاکید داشت.
عباس سیدی هدف از این حسابرسی را بررسی عملکرد مدیرعامل و هیأت مدیره عنوان کرد تا مطابقت با استانداردهای تعیین شده حسابرسی نظام صنفی اثر بخش باشد.
وی بازرسی را نیز امری مهم در نظارت بر فعالیت تعاونیها عنوان کرد و ادامه داد: عملکرد نظام صنفی باید با قوانین و مقررات مطابق باشد که این وظیفه بازرس است.
در این نشست تأمین درآمد برای فعالیت قوی در سطوح بالای نظام صنفی ضروری و مهم عنوان شد که در این زمینه باید به نظام صنفی شهرستان ها توجه ویژه داشت.
۷۵۲۳/۲۰۹۰
نظر شما