۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۸
کد خبر: 83388275
T T
۰ نفر

"وبا" هدیه ائتلاف سعودی به کودکان یمن

۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۸
کد خبر: 83388275
"وبا" هدیه ائتلاف سعودی به کودکان یمن

تهران- ایرنا – موج هفتم "وبا" در یمن از آغاز جنگ عربستان علیه این کشور، با چنان شیوع بی سابقه ای همراه بوده که سازمان ملل متحد را به ارائه گزا رش و واکنش برانگیخت، همه گیری وبا در یمن از سال ۲۰۱۷، درست دو سال پس از آغاز جنگ شروع شد، وبایی که همه روزه قربانیان خود را به ویژه از میان کودکان انتخاب می کند.

در تازه ترین موضع گیری جهانی که بیشتر یک گزارش از وضعیت را می ماند، «فرحان حق» معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد دوشنبه شب اعلام کرد که حدود نیم میلیون یمنی از ابتدای سال جاری میلادی به بیماری وبا مبتلا شده اند.
وی که در یک کنفرانس خبری گزارش خود را قرائت می کرد، همچنین گفت: از ابتدای سال تاکنون ۷۰۵ نفر بر اثر ابتلاء به وبا در یمن جان خود را از دست دادند.
سازمان ملل بر اساس گزارش تنظیمی خود از نهادهای وابسته اش معتقد است که سیل‌های اخیر در یمن و نبود آب آشامیدنی سالم از عواملی هستند که به شیوع وبای حاصل از جنگ در این کشور سرعت بخشیده است.

** یمن، مواجه با بدترین بحران انسانی در جهان

پیش تر هماهنگ کننده امور انسانی سازمان ملل در یمن اعلام کرده بود که این کشور با بدترین بحران انسانی در جهان روبرو است، چرا که نزدیک به ۸۰ درصد جمعیت ۲۴ میلیون و یکصد هزار نفری آن دست کم به یکی از انواع کمک‌های انسانی و حمایت نیاز دارند.
هفته پیش هم سازمان جهانی نجات کودکان، اعلام کرد: شیوع بیماری هم اکنون به دلیل وضعیت ضعیف بهداشت در یمن افزایش یافته است. همچنین جابجایی‌های اجباری و سوء تغذیه هم باعث شده است که مردم در مقابل بیماری‌ها آسیب پذیرتر شوند. فقط نیمی از تأسیسات بهداشتی یمن در حال حاضر کارآمد هستند و بقیه آن‌ها یا تعطیل شده اند یا عملکرد بسیار ضعیفی دارند.
آنچه این سازمان در گزارش خود بیان نکرد این بود که جابجایی های اجباری، سوء تغذیه کودکان، از بین رفتن تاسیسات بهداشتی و یا تعطیلی آنها در شرایط عادی رخ نمی دهد و همه ی این عوامل که مولد وبا شده اند، بر اثر جنگی که چهار سال از آن می گذرد حاصل شده است.

این سازمان در عین حال به عوامل طبیعی نیز اشاره کرده و در گزارش خود آورده است: تعداد افرادی که مشکوک به ابتلا به بیماری وبا هستند در چند هفته اخیر به ثبات رسیده است اما ما نگران این هستیم که بارش باران و جاری شدن سیل باعث گسترش آن شود. تا زمانی که درگیری‌ها در یمن ادامه دارد، سیستم‌های تصفیه آب عملکردی ندارند و امدادرسانی به مردم یمن همچنان در سطح پایینی قرار دارد.

گسترش درگیری‌ها در یمن بخش بزرگی از زیرساخت‌های آب آشامیدنی و بهداشت را از بین برده است و در نتیجه آن حدود ۹.۲ میلیون کودک یمنی به آب سالم دسترسی ندارند. همچنین محدودیت دسترسی به سوخت هم باعث شده است عملیات جمع آوری زباله‌ها با مشکلاتی روبرو شود و در نتیجه آن، بخش‌هایی از یمن به محل گسترش بیماری‌های خطرناکی از جمله وبا تبدیل شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که کودکانی که به سوء تغذیه مبتلا هستند در مقابل اینگونه بیماری‌ها آسیب پذیرتر هستند؛ زیرا سیستم ایمنی بدن آن‌ها تضعیف شده و احتمال مرگ آن‌ها در صورت ابتلا به وبا سه برابر کودکان سالم است.

عربستان و امارات از ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی حملات گسترده‌ای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند.

جنگ علیه یمن تاکنون هزاران کشته بر جای گذاشته و میلیون‌ها یمنی را با بحران شدید گرسنگی و قحطی رو به رو کرده است، به گونه‌ای که سازمان ملل متحد در گزارشی، قحطی در این کشور را 'بزرگ‌ترین فاجعه انسانی' نامید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha