۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۲۸
کد خبر: 83388538
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یزد دو سال پس از جهانی شدن

۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۲۸
کد خبر: 83388538
یزد دو سال پس از جهانی شدن

تهران- ایرنا- مسئولان پس از دو سال از ثبت جهانی میراث خبرهای خوبی از این شهر تاریخی می‌دهند که این شهر قابلیت جذب میلیونی گردشگر خارجی را دارا و بخاطر ثبت جهانی شدن سال گذشته حتی گزارش تخریب یک بنا در محوطه بافت تاریخی را ندارد.

مصطفی فاطمی روز سه شنبه در نشست که به مناسبت دومین سال جهانی شدن شهر یزد، در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، با اشاره به سابقه تاریخی شهر یزد گفت: شهر یزد هزاران سال قبل در میان کویر ساخته شد و ساکنانش با اقوام مختلف آنجا به خوبی در کنار یکدیگر زندگی کردند و با تعبیه تونلی آب را به آنجا آوردند.
وی با بیان اینکه پرونده جهانی شدن شهر از ۱۵ سال قبل آغاز شد اما با وقفه ها ی زیادی مواجه شد، گفت: بالاخره با تلاش افراد در تاریخ ۱۸ تیر سال ۹۶ ثبت جهانی شد.
فاطمی اضافه کرد: حجم سرمایه گذاری با جهانی شدن شهر یزد به شدت افزایش یافته است و هم اکنون رتبه نخست سرمایه گذاری در میان شهر های کشور را دارد. تقریباً عر دو روز یکبار درخواست سرمایه گذاری در شهر یزد داریم.
وی با اعلام اینکه در سال ۹۱، ۹ هزارو ۳۰۰ گردشگر خارجی به یزد سفر می کرد اما در سال ۹۷، ۱۳۰ هزار گردشگر به یزد سفر کردند که البته بیشتر گردشگران از اروپا هستند.
فاطمی با اشاره به بافت تاریخی شهر یزد گفت: با جهانی شدن این شهر قیمت های زمین هزار درصد افزایش داشت و در سال ۹۷ هیچ آماری مبنی بر تخریب گزارش نشده است مردم بخصوص جوانان علاقه زیادی به این بافت پیدا کردند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حضور مهاجران در بافت تاریخی و بروز تخلفات گفت: تاریخ این شهر حاکی از حضور اقوام و ادیان مختلف دارد. البته اگر مرتکب جرمی شوند برخورد می شود. تا پیش از ثبت جهانی ۶۰ درصد ساکنان افاغنه بودند ولی در حال حاضر با افزایش بهای قیمت بافت، بسیاری از آنها مجبور به ترک آنجا شدند و به نظر می رسد این روند ادامه پیدا می کنند.
یزد به خاطر کارهای انجام نشده، ثبت جهانی شد
جمال الدین عزیزی شهردار یزد درباره اقدامات انجام گرفته در بافت تاریخی یزد گفت: برنامه های مدیریتی برای حفظ بافت انجام می گیرد.
در تلاش هستیم شرایط زندگی در بافت تاریخی حفظ و ارتقاء ببخشیم، یکی از این موارد تاسیس پارکینگ و پارک است.
وی از ساماندهی مجموعه امیر چخماق خبر داد و گفت: امیدواریم ساماندهی انجام شود البته برخی از مراکز در مجموعه امیر چخماق را نمی توان به صورت کامل کنار گذاشت.
عزیزی افزود: محوطه ثبت جهانی محدود به بافت تاریخی نیست، بلکه شهر یزد را شامل می شود که انی امر سبب می شود طرح های حفاظتی و تاریخی را گسترده کنیم.
وی همچنین درباره محافظت بافت تاریخی یزد از خطرات احتمالی چون حوادث طبیعی گفت: تجهیزات مناسب برای محدوده بافت تعبیه شده ولی مقاوم سازی بافت خشت و گلی بسیار پیچیده و نیاز به برنامه ریزی بیشتر دارد.

یزد قابلیت جذب میلیون ها گردشگر را دارد
سیدهادی احمدی مدیرکل دفتر حفظ و احیای بافت‌ها و بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی رویینی با تاکید بر اینکه ثبت جهانی پایان راه نیست گفت: ثبت جهانی شدن مانند یافتن دوست خوب است. که نگه داشتن آن از پیدا کردنش دشوارتر است.
وی افزود: در حال حاضر فقط بخش کمی از تاریخ و میراث یزد را می دانیم و بیشتر آن هنوز برای نا شناخته مانده است.
احمدی با اشاره به افزایش گردشگر خارجی ورودی یزد، گفت: وجود ۱۳۰ هزار گردشگر برای یک شهر تاریخی بسیار کم است و باید میلیونی باشد.
وی درباره وقوع تحریم ها و کاهش ورود گردشگر به ایران گفت: این شرایط کنونی که برای کشور ما ایجاد کردند، همیشگی نیست. و قطعاً تغییر می کند و گردشگران بیشتری به کشور ما می آیند. و این فرصت کنونی می تواند برای ما فرصت باشد تا ظرفیت و توانمندی هایمان درباره صنعت گردشگری افزایش دهیم. و مثلاً چگونگی برخورد با گردشگران را به مردم آموزش دهیم.

احمدی با اشاره به حضور افاغنه در بافت تاریخی یزد، گفت: واقعاً نمی توان حفاظت این عزیزان را به دلیل سکونت در این بافت ها را فراموش کنیم، آنها به زنده ماندن این بافت در سال هایی که هنوز تبدیل به میرث جهانی شد، کمک کردند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اعتبارات ملی و استانی که پس از ثبت جهان یزد انجام می گیرد، گفت: این بافت ردیف بودجه مستقل دارد ولی رقم ابلاغ شده با آنچه تخصیص پیدا می کند، فاصله زیادی دارد.

به عنوان مثال سال گذشته ۶ میلیارد تومان در بودجه برای ما در نظر کرفته شد که تنها ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص یافت. البته بودجه های استانی نیز در اختیار داریم. و سازمان یونسکو نیز مبالغی در اختیار دانشگاه ها برای تدوین ظوابط و برنامه این میراث جهانی قرار می دهد.

بافت تاریخی یزد، ۱۸ تیر ماه ۱۳۹۶ در چهل و یکمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو در کراکوف لهستان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید که پیش از آن، کمتر کسی به تحقق این رخداد مهم جهانی امید داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha