کنفدراسیون فوتبال آفریقا (کاف) در ابتدا برای معرفی این فناوری از مرحله نیمه نهایی این تورنمنت برنامه ریزی کرده بود اما براساس تصمیم جدید VAR از بازیهای هشت تیم پایانی شروع به کار خواهد کرد.
چندین آفساید به اصطلاح میلیمتری و یک اعلام پنالتی اشتباه که بازیکنان تیم ملی غنا حذف خود از گردونه رقابتها را به آن نسبت دادند، بیشترین جنجال تورنمنت سال جاری محسوب میشود؛ اتفاقی که برای اعتبار لکه دار شده داوران آفریقایی نوعی پیروزی و موفقیت به شمار میآید.
کمک داور ویدئویی به طور گسترده در این قاره مورد استفاده قرار نگرفته اما در همین دفعات و موقعیت های معدود نیز موجب بروز شرایطی شده که چهره فوتبال این منطقه را مخدوش کند. البته بخشی از این موضوع به سیستم مدیریتی بیمار فوتبال آفریقا مربوط میشود؛ سیستمی ناکارآمد که فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) را بر آن داشت تا به این موضوع ورود کرده و مسئولیت اداره کنفدراسیون فوتبال آفریقا را از ماه آینده، خود به دست گیرد.
بدنبال جار و جنجالها در خصوص عدم استفاده از این فناوری، بازی برگشت فینال لیگ قهرمانان آفریقا در ماه مه سال جاری نیمه کاره رها شد؛ این در حالی است که براساس برنامه ریزی ها قرار بر این بود که VAR در این دیدار مورد استفاده قرار گیرد.
زمانی که داور یکی از گل های تیم کازابلانکا را مردود اعلام کرد، بازیکنان این تیم به سمت داور هجوم برده و نسبت به عدم رجوع به کمک داور ویدوئی اعتراض کردند و تمام این اتفاقات در حالی رخ داد که آنها از قبل در جریان عملیاتی نبودن VAR بودند.
داور بازی رفت، پس از یک سوت جنجال برانگیز که به دنبال بازبینی صحنه توسط VAR به صدا درآمد، ۶ ماه محروم شد؛ با این حال، این تصمیم بعدها به شتابزدگی کنفدراسیون فوتبال آفریقا تعبیر و در نتیجه محرومیت مذکور برداشته شد.
«احمد احمد» رئیس کاف پیش از آغاز تورنمنت استفاده نکردن از VAR در مرحله گروهی را «اقدام احتیاطی» عنوان کرد و اظهار داشت: کشورهایی که از این فناوری استفاده میکنند برای آن از همان ابتدای کار عجله نمیکنند و خیلی از کشورها آن را حتی مورد استفاده قرار نمیدهند.
نظر شما