رحیم عبدالکریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نزولات جوی در سال زراعی جاری از یک طرف و همت مسؤولان از طرف دیگر باعث شد تا تالاب قرهگول امسال حیات دوبارهای به خود بگیرد تا جایی که چندین گونه پرنده را در دامان خود پناه دهد.
وی افزود: با احیای دوباره این تالاب گونههای مختلفی چون اگرت کوچک و بزرگ، آبچلیک تالابی، پرستو دریایی، گونههای مختلف کاکایی، اردک سرسبز، غاز خاکستری، باکلان بزرگ و کوچک، لک لک، آنقوت و بوتیمار در تالاب مستقر شده و تولید مثل و جوجهآوری میکنند..
عبدالکریمی نقش تالابها را در احیا اکوسیستمهای زیستی حیاتی خواند و اظهار داشت: علاوه بر اینکه تالابها مکان مناسبی برای پرندگان وحشی است در احیای آبهای زیر زمینی، تثبیت گرد و غبار و آلایندههای زیست محیطی و جذب توریسم نقش برجستهای را ایفا نیز ایفا میکنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان در خصوص کاهش سطح آب این تالاب نیز گفت: تالاب قره گول از رودخانه سیمینه رود آبگیری میشود و چندین سال است که این رود به یک رودخانه فصلی تبدیل شده که در تابستان رفته رفته خشک شده و این امر سبب کاهش سطح آب تالاب قره گول نیز میشود.
عبدالکریمی افزود: بهترین تالابهای کشور نیز در وضعیت تالاب قرهگول قرار دارند و اگر این تالاب یک ماه دیگر دوام بیاورد امسال خشک نخواهد داشت اما در مجموع تالاب قرهگول سال خوبی را تجربه کرد.
وی در خصوص طرح حق آبه تالاب قره گول نیز اظهار داشت: طبق قانون حفاظت از تالابها، وزارت نیرو باید حق آبه تالابها را تعیین کنند اما هنوز حق آبه تالابهای استان آذربایجانغربی تعیین و اعلام نشده است و سازمان حفاظت محیط زیست کشور و اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی پیگیر این موضوع هستند.
تالاب قرهگول به مساحت تقریبی ۳۰۰ هکتار در شمال شرق شهرستان بوکان و در مجاورت روستای به نام قرهگول قرار گرفته و یکی از تالابهای اقماری دریاچه ارومیه است که از رودخانه سیمینه رود تغذیه میشود.
۷۵۱۰/۳۰۲۰/۷۱۲۹
نظر شما