به گزارش ایرنا، محمدرضا بختیاری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید اعضای شورای شهر تهران از تصفیه خانه پساب فیروز بهرام (غرب تهران) افزود: حدود ۷۵ درصد شبکه فاضلاب تهران اجرا شده است و از ۹ هزار کیلومتر مربع شبکه فاضلاب پایتخت تنها ۲ هزار کیلومتر مربع مانده است.
وی با بیان اینکه ۱۲ تصفیه خانه در تهران طراحی شده، گفت: در حال حاضر یکی در جنوب و دیگری در غرب تهران اجرا شده است.
بختیاری با بیان اینکه آب تهران از ۵ سد تامین می شود تصریح کرد: پایتخت نشینان حدود ۲۰ درصد آب کشور شرب را مصرف می کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد آب شرب پایتخت از چاه و ۷۰ درصد از آب های سطحی تامین می شود، خاطرنشان کرد: هر سال ۸۴۰ میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی برداشت میشود که ۸۰۰ میلیون متر مکعب آن به سفرههای آب زیرزمینی بازمیگردد.
وی ادامه داد: در واقع ۴۰ میلیون متر مکعب تراز منفی و برداشت بیش از حد هر سال در تهران ثبت می شود.
بختیاری افزود: همچنین هر سال ۷۰ میلیون مترمکعب آب صرف آبیاری چمن در شهر تهران می شود و در حال حاضر سیستمی نداریم که بتوان از پساب در فضاهای شهری استفاده کرد.
وی همچنین در خصوص اهمیت موضوع فاضلاب در شهر تهران گفت: اگر غفلت کنیم و بخواهیم فاضلاب را از تهران خارج کنیم ممکن است زیر پایتخت خالی شود و بعد از اجرای طرح فاضلاب آبی باقی نمیماند که بخواهیم از آن استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با اشاره به طرح فاضلاب خاطرنشان کرد: پساب تهران را تصفیه کنیم زیر پایتخت خالی می شود اما تنها از ۲ جا می توان این کسری آب را تامین کرد؛ ۷۰ میلیون مترمکعب از محل تصفیه و نزدیک به ۳۰۰ میلیون متر مکعب از آب های سطحی و باران است.
وی تصریح کرد: ظرف ۶ سال آینده پرونده فاضلاب تهران بسته می شود و بدین معنا که ۲۰ درصد فاضلاب کشور تعیین تکلیف خواهد شد.
بختیاری خاطرنشان کرد: متوسط اجرای طرح فاضلاب در تهران ۷۵ درصد و در استان تهران ۱۲ درصد است که این نشان از همکاری مطلوب شورای شهر تهران با آب و فاضلاب دارد.
تهرام/۹۳۴۳//۱۳۴۸
نظر شما