این خبرنگاران و عکاسان متعلق به روزنامههای ایران و همشهری، خبرگزاریهای ایرنا، ایسنا و صدا و سیمای جمهوری اسلامی و برنامه سازان حوزه محیط زیست بودند که امروز از تالاب بینالمللی کانیبرازان و سایت پرنده نگری این تالاب دیدن کردند.
شرکت کنندگان در این بازدید با استفاده از دوربینهای چشمی و تلسکوپی به تماشای پرندگان این تالاب پرداختند و خبرنگاران برخی رسانهها نیز به تصویربرداری و عکاسی از جاذبههای دیدنی این تالاب بین المللی اقدام کردند.
مدیرکل روابط عمومی و رسانه سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه این بازدید در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این تور رسانهای جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانهای کشور از تالاب بین المللی کانیبرازان و برنامههای ستاد احیای دریاچه ارومیه و طرح تالابها بازدید میکنند.
«امیرعبدالرضا سپنجی» افزود: بازدید از طرحهای لایروبی رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه و تالابهای اقماری آن از جمله رودخانه «گادار» و طرح کشاورزی پایدار در روستای «توتآغاج» مهاباد از دیگر برنامههای پیش بینی شده برای این تور است.
وی اضافه کرد: برپایی تورهای گردشگری به تالابها و شناساندن این اماکن توریستی به علاقمندان و دوستداران محیط زیست میتواند نقش مهمی در خنثی کردن هجمههای تبلیغی دشمنان و ورود گردشگران خارجی به این مناطق داشته باشد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد نیز گفت: تالاب بین المللی کانی برازان با وسعتی افزون بر ۹۱۰ هکتار یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاههای انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی در شمال غرب کشور به شمار میرود.
فاروق سخنور افزود: این تالاب که به دلیل موقعیت ویژه و شرایط زیستی منحصر بفرد خود در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شد، به نخستین پناهگاه حیات وحش آذربایجانغربی تبدیل و به این ترتیب به عنوان یکی از مناطق چهارگانه کشور با جایگاه قانونی معرفی شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس آخرین بررسیها ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به ۱۱ خانواده در این تالاب شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونههای خشکی زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید و همین امر اهمیت تالاب را بیش از پیش آشکار میسازد.
وی اظهار داشت: از گونههای مهم پرندگان این تالاب میتوان به فلامینگو، چنگر، اردک بلوطی، اردک سرسفید، حواصیل خاکستری، پرستوی دریایی، اردک مرمری، باکلان کوچک، پلیکان سفید، چوب پا، کشم بزرگ و عروس غاز اشاره کرد.
وی افزود: در میان این پرندگان انواع نادری چون خروس کولی دم سفید، اردک سرسفید، اردک مرمری نیز که در فهرست پرندگان در خطر انقراض هستند، دیده میشود که تاکنون در کمتر تالابی از کشور مشاهده شدهاند.
در منطقه کانی برازان تاکنون ۴۵ گونه گیاهی از ۳۵ جنس و ۱۷ خانواده شناسایی شده است که این گیاهان ۲۱ جامعه گیاهی را تشکیل میدهد و بیشتر گونههای شناسایی شده از خانواده اسفناج Chenopodiaceae و گندمیان Graminae بوده و گونههای شناسایی شده در داخل تالاب نیز شامل نی، بوریا، جگن و گز است.
در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب بین المللی کانی برازان، تالابهای دائمی «حسن خان» و «قوپی باباعلی» و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قره قشلاق نیز وجود دارد.
۳۰۲۰/۷۱۲۹
نظر شما