علیرضا تابش شامگاه روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی مدیران، خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه اصفهان با مدیران سی و دومین جشنواره ببن المللی فیلم کودکان و نوجوانان درکتابخانه مرکزی اصفهان افزود: فیلمهای داخلی و خارجی این جشنواره در ۱۱ سالن سینما با ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ صندلی که یکهزار و ۷۰۰ صندلی آن در محور فرهنگی چهارباغ قرار دارد اکران میشود.
وی بیان کرد: به احتمال زیاد سینما بهمن در منطقه خوراسگان به فهرست سینماهای جشنواره افزوده خواهد شد.
دبیر جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه سینمای ایران در حوزه کودک و نوجوان تولید انبوهی ندارد اضافه کرد: ۱۹۴ اثر در بخش سینمای ایران به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد حدود ۱۵ اثر در بخش فیلم سینمایی است.
وی تشریح کرد: در این دوره از جشنواره ۱۸۵ فیلم سینمایی، فیلم بلند و کوتاه، پویانمایی و … از سینمای ایران و جهان را اکران میشود.
دبیر جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان پیش بینی کرد تعداد مخاطبان جشنواره امسال ۲۰ درصد افزایش داشته باشد.
وی تاکید کرد: استانها و شهرستانهای علاقمند به نمایش فیلمهای جشنواره در استان و شهرستان مورد نظرشان میتوانند به ستاد جشنواره اعلام آمادگی کنند و ما منتخب فیلمهای جشنواره را در آن استانها به نمایش میگذاریم.
تابش از توجه اصحاب رسانه به موضوع کودکان کار و حضور آنها در جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان تقدیر کرد و گفت: در تلاشیم با اختصاص سهمیهای به این کودکان کار شاهد حضور آنها در سالنهای سینما باشیم.
وی ادامه داد: در هفته گذشته جلساتی با مسؤولان استان داشتیم که همدلانه یاریگر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان بوده و خوشحالیم که برای این شهر هویت فرهنگی قائل هستند.
دبیر جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان تصریح کرد: برگزاری چنین جشنوارههای بین المللی در شهری مانند اصفهان که شهر دوستدار کودک و عضو شبکه شهرهای خلاق جهان است بی شک بسیار مؤثر خواهد بود.
وی از تلاش اصحاب رسانه در انعکاس اخبار و رویدادهای جشنواره کودکان تقدیر و خاطرنشان کرد: رسانهها بعد جدی جشنواره فیلم کودکان هستند که اگر همکاری آنها نباشد تلاشهای مسؤولان جشنواره برای عموم منعکس نخواهد شد.
تابش اظهار داشت: ما در تعامل و توافقی که با شهردار اصفهان داشتیم به این جمع بندی رسیدیم که جشنوارههای فیلم یکی از حلقههای مفقوده صنعت سینماست.
وی تصریح کرد: اگر میخواهیم اصفهان به عنوان میزبان همیشگی و مناسب جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان بماند باید در تمام سال میزبان رویدادهای سینمایی و دبیرخانه جشنواره همیشه فعال باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: در این دوره از جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان محور تاریخی و فرهنگی چهارباغ به عنوان منطقه اصلی جشنواره انتخاب شود.
دبیر جشنواره بین المللی فیلم کودکان و نوجوانان با اشاره به اینکه سالنهای مخصوص نمایش فیلم باید در منطقه تاریخی شهر اصفهان انتخاب شوند بیان کرد: به دلیل حضور مهمانان داخلی و خارجی این مناطق مورد توجه بیشتری قرار میگیرند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه شاهد حضور پرشور خبرنگاران داخلی و خارجی در این رویداد بین امللی باشیم تاکید کرد: در تلاشیم جشنوارهای در شأن شهر تاریخی و فرهنگی اصفهان باشیم.
جشنواره فیلم کودکان کارکردهای مثبتی برای اصفهان دارد
دبیر اجرایی سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان در این نشست هم اندیشی گفت: شهرداری اصفهان به حمایت از جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان دو نگاه ویژه دارد که یکی از آنها ساختار برگزاری جشنواره است.
ایمان حجتی کارکردهای اجتماعی و بینالمللی را از جمله کارکردهای جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان دانست و افزود: به طور قطع بهترین ابزار برای تأثیرگذاری استفاده از هنر است و با استفاده از توسعه صنعت سینما میتوان ار این مباحث هنری بهره بیشتری برد.
وی با بیان اینکه شهرها برای بازاریابی خود تلاش میکنند رویدادهای بزرگ و با اعتبار بالا را به شهرهای خود ببرند بنابراین جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان، شهر دوستدار کودک و عضو شبکه شهرهای خلاق کارکردی مثبت و مؤثر خواهد داشت.
دبیر اجرایی سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم کودکان و نوجوانان در اصفهان خاطرنشان کرد: در جشنواره سال گذشته ۹ هزار نفر از مناطق کمتر برخوردار شهر از طریق فرهنگسراها ثبت نام و توسط اتوبوسهای ویژه جشنواره به سینما فلسطین منتقل و به تماشای فیلمهای جشنواره پرداختند.
وی با تاکید بر اینکه امسال سینما تازه ساخت بهمن در منطقه خوراسگان به فهرست سینماهای جشنواره افزوده شد گفت: سال گذشته اعضای زیر پوشش ۳۰ سازمان مردم نهاد در حوزه کودکان کار، معلول، کم شنوا و … در جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان حضور داشتند.
حجتی با اشاره به اینکه جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان مأموریت تولید فیلم و سرمایه گذاری ندار ولی انتظارهای زیادی از آن میرود ادامه داد: جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان فرصتی برای تولیدکنندگان ایت تا خود را در معرض دید سرمایه گذاران قرار دهند.
وی تاکید کرد: شهرداری و دستگاههای اجرایی در اصفهان در تلاش برای تمرکز بر روی حوزه کودکان هستند و رسانهها میتوانند در راستای همگرایی بین این دستگاهها کمک کننده باشند.
وی در پایان از رسانهها خواست همچون دورههای گذشته جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان را یاری کنند.
در نشست هم اندیشی مدیران، خبرنگاران و فعالان عرصه رسانه اصفهان با مسؤولان اجرایی سی و دومین جشنواره ببن المللی فیلم کودکان و نوجوانان به بیان نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود در زمینه برگزاری هرچه بهتر این جشنواره پرداختند.
سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۲۸ مرداد تا ۴ شهریورماه ۱۳۹۸ (همزمان با عید سعید غدیرخم) برابر با ۱۹ تا ۲۶ آگوست ۲۰۱۹ در دو بخش «ملی» و «بین المللی» در شهر اصفهان برگزار میشود.
معرفی آثار برتر سینمای کودک و نوجوان در عرصه ملی و بینالملل، زمینهسازی برای توسعۀ پایدار و متوازن سینمای کودک و نوجوانان، زمینهسازی برای تبادل اندیشه و تعامل دستاندرکاران سینمای کودک و نوجوان، تلاش برای ارتقا کیفی و گسترش ضریب نفوذ سینمای کودک و نوجوان از طریق شناسایی ظرفیتها و بازیابی سرمایههای انسانی و فرهنگی و صاحبنظران و همۀ ارکان زنجیرۀ تولید، عرضه و ترویج صنایع فرهنگی از اهداف این جشنواره است.
جشنواره در بخشهای مسابقه سینمای بین الملل، مسابقه سینمای ایران، جایزۀ سیفژ، جایزه هیئت داوران کودک و نوجوان بین الملل، جایزه شهید بهنام محمدی، جایزه ویژه زاون قوکاسیان، جایزه هیأت داوری کودکان و نوجوانان ایران و نمایشهای ویژه برگزار میشود.
در بخش جایزه شهید بهنام محمدی تندیس زرین اولین شهید نوجوان دوران دفاع مقدس به تهیه کننده یا کارگردان یک فیلم که با مضامین ایثار، دفاع مقدس، مقاومت و ارزشهای اسلامی تولید شده باشد، اهدا میشود.
در بخش جایزه ویژه زاون قوکاسیان یک گروه داوری متشکل از منتقدان، فعالان فرهنگی و هنری و سینماگران اصفهان که از سوی دفتر جشنواره در استان برگزیده خواهند شد، به بهترین فیلم در بخش سینمای ایران، این جایزه را اهدا میکنند.
جایزه اصلی سازمان سیفژ (سازمان بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان) نیز به تشخیص هیأت داوران، به کارگردان و یا تهیه کننده بهترین فیلم بلند جشنواره اهدا خواهد شد. همچنین هیأت داوران یک دیپلم افتخار نیز به یک فیلم کوتاه یا پویانمایی کوتاه اهدا میکند.
در این دوره آثار مورد توجه مبتنی بر آموزههای اعتقادی، اخلاق نیکو، سبک زندگی، احترام به نهاد خانواده و همنوعان، نشاط و شادی، امید و اعتماد به نفس، تلاش برای پیشرفت، مسئولیت پذیری اجتماعی، دوستی با طبیعت و آمادگی مخاطب برای مواجهه با چالشهای دنیای آینده است.
۷۱۳۵/۶۰۲۶/
نظر شما