مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این آیین با بیان اینکه جشنواره ملی شعر رضوی پس از ۲۵ سال میزبانی در کرمان به شهر شیراز آمده است، ابراز داشت: شیراز برای نخستین بار بخش ملی جشنواره رضوی را میزبانی میکند و در میان استانهای شرکتکننده بیشترین آثار از استانهای اصفهان، قم و فارس به جشنواره ارسال شده است.
صابر سهرابی تعداد آثار ارسالشده به جشنواره رضوی را یک هزار و ۶۴ اثر از ۵۶۲ شاعر برشمرد و خاطرنشان کرد: این جشنواره در چهار گوشه استان فارس و در شهرستانهای کازرون، آباده، فسا و گراش در قالب پیشجشنوارههایی برگزار شده است و درخلال آن از ۱۵ تن از برگزیدگان از کشوری و ۲۸ نفر از شاعران فارس تجلیل شده است.
دبیر نخستین جشنواره ملی شعر رضوی در فارس همچنین جایگاه فارس را در ادب آیینی والا ارزیابی کرد و با گرامیداشت تلاشهای احد دهبزرگی، پدر شعر ایینی فارس، وجود چنین شاعرانی را برای شعر دینی این استان غنیمت دانست.
دهه کرامت ظرفیت بدل شدن به فضای گفتمانی دینشناسان و جوانان را دارد
در ادامه، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دهه کرامت ظرفیت بدل شدن به فضای گفتمانی دینشناسان و جوانان را دارد و میتوان در سالهای آینده این فضا را ایجاد کرد.
فرجالله رجبی با بیان اینکه جوانان امروز آماج هزاران تیر زهرآلود از سوی بیگانگان هستند، ابراز داشت: این حملات از سوی جامعهای میرسد که با فرهنگ و دین ما بیگانه است؛ از همین رو باید با دیدی واقعبینانه با اینگونه مسائل مواجه شد و ظرفیت دهه کرامت این امکان را فراهم میکند.
وی جنس سرایش شعر شاعران آیینی را نوعی عبادت خواند و گفت: شاعران دیگر، نیازی ندارند که مانند شاعران آیینی قربت الی الله شعر بگویند؛ اما شاعران آیینی خود، خداشناس و پیغمبرشناس هستند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه دهه کرامت و شعر آیینی پل بین معرفت دینی و جامعه جوان است، شعر شاعران آیینی را تعلیمبخش دوره امروز خواند و اظهار داشت: کارکرد شعر آیینی باید در عرصه اجتماعی و فرهنگی دیده شود.
عبدالجبار کاکایی از پیشگامان شعر آیینی نیز در این برنامه با یادکرد از زندهیاد طاهره صفارزاده، علی موسوی گرمارودی و سید حسن حسینی که در قالبهای مدرن به سرایش شعر آیینی پرداختند، بیان داشت: شعر دینی در قالبهای غیر کلاسیک به لطف این شاعران تجلی پر فروغی داشت که همچنان نیز حفظ شده است.
غنای شعر آیینی به جوانان منتقل شود
وی ابراز داشت: شعر کلاسیک در حوزه غزل تنها بیان احساسات است؛ البته لازم است غنای محتوای شعر آیینی در آثار بزرگانی چون احد دهبزرگی که عمرشان را وقف این نوع ادبی کردهاند، کاویده شده و به جوانان نیز منتقل شود.
این شاعر آیینی بیان کرد: استادانی همچون دهبزرگی باید در کارگروهها و کارگاههای آموزشی راهگشایی کنند تا شاعران جوانی که میل به پرداختن موضوع دین دارند، کارکردگرا باشند؛ بهویژه درخصوص سرایش شعر برای امام معروف به رأفت و مهربانی که در مباحث حکمی نامآور است، این ماموریت احساس میشود.
معاون استاندار فارس: برگزاری جشنوارههای شعر عاشورایی از سالها پیش زمینه را برای تبدیل فارس به دبیرخانه دائمی جشنواره شعر رضوی فراهم آورده است؛ از همین رو شیراز ظرفیت تبدیل شدن به پایتخت شعر ایران را دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه فرهنگ و ادب ایران با شیراز در پیوند است، ابراز داشت: شیراز با وجود حضرت شاهچراغ (ع) که نگین سبز این شهر بهشمار میرود، شهری مذهبی است.
یدالله رحمانی خاطرنشان کرد: اطلاق عنوان سومین حرم اهل بیت به این شهر بستر فرهنگی و معنوی را برای برگزاری جشنواره رضوی فراهم آورده است و بدیهی است که جشنواره شعر رضوی باید در این شهر برگزار شود.
وی تأکید کرد: برگزاری جشنوارههای شعر عاشورایی زمینه را برای تبدیل فارس به دبیرخانه دائمی جشنواره شعر رضوی فراهم آورده است، از ظرفیت شیراز برای بدلشدن به پایتخت شعر ایران سخن گفت.
در ادامه این آیین ضمن تقدیر از پدر شعر آیینی فارس، از کتاب هفدهمین دوره جشنواره ملی شعر رضوی با نام "مشق دعبل" رونمایی شد.
۹۸۸۵ / ۲۰۲۷
نظر شما