فاطمه پوربهی روز پنجشنبه در حاشیه سمینار علم تغذیه در گفت و گو با ایرنا افزود: هر فرد به میزان نیاز بدنش بطور متوسط باید روزانه سه واحد میوه مصرف کند که هر سه عدد خرما خود معادل یک واحد میوه محسوب میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بدن به ویتامن ها و میوههای متفاوتی نیاز دارد این سه واحد میوه نباید تنها به خرما اختصاص یابد.
پوربهی افزود: در مورد خرما و میزان شیوع دیابت این مسئله در استان به دلیل مصرف زیاد خرما بالاست.
کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی یادآور شد: همه با تصور اینکه قند خرما طبیعی و مانع بالا رفتن قند خون است به مصرف زیاد آن اهتمام دارند.
وی بیان کرد: عدهای نیز با تصور اینکه در قدیم نیز مصرف خرما زیاد بوده ولی عارضهای برای افراد نداشته مصرف زیاد خرما دارند که این دیدگاه بدون توجه به میزان تحرک و فعالیت گذشتگان و قدیمیها است.
پوربهی ادامه داد: هر چند که قند خرما طبیعی است ولی با این وجود مصرف زیاد آن باعث افزایش قند خون در بیماران دیابتی میشود.
وی یادآور شد: خرما بخاطر نوع قندش در صورت مصرف زیاد میتواند باعث افزایش سطح تری گلیسرید خون شود.
پوربهی ادامه داد: هر ۳ عدد خرما یا رطب یا خارک یک واحد میوه و معادل یک عدد موز یا سیب قند و کالری دارد با این تفاوت که قندش به نسبت سیب زودتر جذب و زودتر قند خون را بالا میبرد.
پوربهی تاکید کرد: بنابراین باید مصرف خرما را در حد متعارف و بیشتر در میان وعدهها از آن استفاده کرد.
وی گفت: مصرف خرما حول و حوش زمان غذا خوردن و ناهار احتمال افزایش وزن و چاقی رو بیشتر میکند.
پوربهی ادامه داد: بیماری قند خون در صورت کنترل نشدن خطر آسیب به قلب، کبد و کلیه و بقیه ارگانهای بدن بالا برده و باعث مرده شدن بافتها به خصوص در پا میشود.
وی گفت: این مهم در بیشتر افراد دیابتی که قند خون خود را کنترل نمیکنند با عنوان اسم پای دیابتی شناخته میشود.
پوربهی ادامه داد: چنانچه فرد دیر متوجه شود قندخونش از کنترل خارج شده و در برخی موارد با هدف آسیب نرسیدن و عدم رسیدن عفونت به بخشهای بالایی بدن پای فرد قطع میشود.
در سمینار علم تغذیه که با حضور شماری از بسکتبالیستهای استان و خانوادههای آنها برگزار شد افراد شرکت کننده با مسائل و موضوع مهمی در ارتباط با علم تغذیه آشنا شدند.
۷۲۱۲/ ۶۰۴۵
نظر شما