۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۲۲:۵۰
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83391239
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جذب اعتبار ۱۰ میلیارد ریالی برای هوشمندسازی محیط زیست گلستان

گرگان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان گفت که از ابتدای امسال تاکنون ۱۰ میلیارد ریال اعتبار برای هوشمندسازی مناطق تحت مدیریت این اداره کل در استان جذب شد.

محمدرضا کنعانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: اولویت هزینه این اعتبار به پارک ملی جنگل گلستان در شرق گلستان و منطقه حفاظت شده جهان نما در کردکوی و گرگان اختصاص دارد.

وی استقرار سیستم پایش تصویری در کانون‌های حساس پارک ملی گلستان، راه اندازی سیستم مبتنی بر داده‌های جی پی اس بر روی خودروهای سازمانی، تکمیل تجهیزات انفرادی محیط بانان از قبیل جی پی اس، دوربین دید در شب و دوربین عکاسی، به کارگیری بی سیم دیجیتال، جانمایی دوربین حفاظتی روی لباس مأموران گارد محیط زیست و نصب دوربین‌های پایش حریق را از جمله اقدام‌ها در دست اجرا در حوزه هوشمند سازی مدیریت زیستگاه‌های استان اعلام کرد.

وی گفت: مطالعه اولیه این طرح‌ها به اتمام رسیده و اجرای آن با اولویت پارک ملی جنگل گلستان و منطقه حفاظت شده جهان نما آغاز شده است.

پارک ملی گلستان بین استان‌های گلستان، خراسان شمالی و سمنان مشترک است اما مدیریت متمرکز آن در اختیار محیط زیست استان گلستان قرار دارد.

پارک ملی گلستان تنها نمونه از پارک‌های ملی ایران است که سند آن به طور کامل در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست بوده و منابع طبیعی اختیاری در اداره آن ندارد.

شهرت جهانی این پارک ملی موجب شده گردشگران خارجی هم از تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی آن دیدن کنند.

پارک ملی گلستان قدیمی‌ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

همچنین منطقه حفاظت شده جهان نما از قدیمی ترین مناطق زیرپوشش مدیریتی سازمان حفاظت محیط زیست کشور است و جزو منطقه‌های چهارگانه این سازمان محسوب می‌شود.
جهان نما با وسعتی بیش از ۳۰ هزار هکتار در حوزه استان گلستان (گرگان و کردکوی) واقع است و حدود ۲۰ هزار هکتار آن در حوزه استحفاظی شهرستان کردکوی قرار دارد.

به گفته کنعانی، اعتبار مورد نیاز برای هوشمند سازی مناطق تحت مدیریت این اداره کل در بودجه امسال و سال‌های آینده لحاظ شده است و به طور مستمر پیگیر جذب این اعتبار برای بهره گیری از فناوری نوین در جبران خلاءهای حفاظتی هستیم.

وی در خصوص وضعیت نیروی انسانی این اداره کل، افزود: زیستگاه‌های گلستان با ۵۰ درصد چارت تعیین شده، مدیریت می‌شود در حالی که باید ۲۵۰ محیط بان در استان وظیفه کنترل از زیستگاه‌ها را داشته باشند.

وی گفت: این اداره کل علاوه بر پیگیری برای جذب نیرو از سهمیه استخدامی سازمان مرکزی و جذب اعتبار برای بهره گیری از فناوری نوین، از مشارکت جوامع محلی و ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد نیز استفاده می‌کند.

استان مرزی و شمالی گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارای ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار زمین‌های مستحدث و موات و ۲۰ هزار هکتار ساحل است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha