به گزارش روز پنجشنبه وزارت علوم، حسین سالار آملی با اشاره به چهارمین نشست هیأت امنای بنیاد علمی اکو که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، گفت: سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) ظرفیت ویژهای برای گسترش همکاریهای منطقهای در حوزه علوم و فناوری دارد.
وی بر لزوم حرکت کشورهای اکو از اقتصاد متکی بر منابع به اقتصاد دانشبنیان تاکید کرد و افزود: در این نشست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان عضو بنیاد علمی اکو، بر لزوم تحول در فعالیتهای این بنیاد، از جمله حرکت به سمت پروژههای پژوهشی مشترک، انتقال فناوری در داخل منطقه اکو و تبادل اندیشمندان دانشگاهی تاکید کرده است.
سالار آملی خاطرنشان کرد: بر مبنای اساسنامه بنیاد علمی اکو، کشوری که میزبان نشست هیئت امنای بنیاد علمی اکو باشد، ریاست هیئت امنای این بنیاد را نیز تا دور بعدی هیئت امنا بر عهده خواهد داشت و بر همین اساس، با توجه به اینکه ایران میزبان چهارمین نشست هیئت امنا بود که به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار شد، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تا نشست بعدی ریاست هیئت امنای بنیاد را برعهده خواهد داشت.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل اظهار کرد: در چهارمین نشست هیئت امنا موضوعات بودجهای، حقالسهم کشورها، برنامههای آتی بنیاد و همچنین ریاست آتی بنیاد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با اشاره به نقش کلیدی ایران در اکو و همچنین بنیاد علمی اکو، بر لزوم ترسیم نقشه راه علم و فناوری در چارچوب بنیاد علمی و فراتر از آن، نقشه راه علمی-فناوری منطقه اکو تاکید کرد.
سالار آملی با اشاره به تحولات علمی و فناوری و روند فزاینده تغییرات در حوزه علوم، فناوری و نوآوری در سطح جهان تاکید کرد: منطقه اکو باید برای هم پا شدن و عقب نماندن از روند سریع تحولات در حوزه علم و فناوری و جلوگیری از عمیقتر شدن شکاف فزایندهای که میان کشورهای پیشرفته و کمتر توسعهیافته وجود دارد، هرچه سریعتر وارد عمل شود زیرا نقش ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان سه کشور بزرگ این منطقه که موتور محرک اکو هستند، بسیار مهم و کلیدی است.
نظر شما