به گزارش روز پنجشنبه پایگاه خبری "روسیا الیوم"، سازمان عفو بین الملل دیروز چهارشنبه دولت مصر را متهم کرد که با وجود صدور احکام قضائی درباره آزادی زندانیان مخالف، آنان را تا زمان نامعلومی در زندانها نگه میدارد.
عفو بین الملل ادامه داد: دادستانی کل دولت مصر در پنج مورد، از قوانین سازمان قضائی برای آزاد کردن مخالفانی که به شکل ظالمانه و خودسرانه بازداشت شده اند، سرپیچی کرده است و با نسبت دادن اتهامات ساختگی جدید، مخالفان را در زندان نگاه داشته است.
این سازمان افزود: تلاش برای نگاه داشتن مخالفان تا زمان نامعینی در پشت میلههای زندان بیانگر آن است که وضع عدالت در این کشور به چه مرحله نگران کنندهای رسیده است.
ناجیه بونعیم مدیر انجمن وابسته به سازمان عفو بین الملل در شمال آفریقا این عملکرد مصر را نگران کننده خواند و گفت: این امر باعث میشود زندانیان مخالف دولت مصر بر اساس اتهامات دروغینی که به آن زده میشود، به طور ظالمانهای دستگیر شوند و در حبس بمانند.
طبق اعلام این انجمن، یکی از این پروندهها، پرونده علاء القرضاوی دختر شیخ یوسف القرضاوی است که از سال ۲۰۱۷ به اتهام ارتباط داشتن با گروههای تروریستی زندانی شده است. در ژوئیه (تیر / مرداد) حکم آزادی او از سوی دادستانی عالی دولت مصر صادر شد اما روز بعد به دلیل یک اتهام بی اساس دیگر، دوباره بازداشت شد.
سازمان عفو بین الملل اعلام کرد: علاء القرضاوی به خاطر ارتباط پدرش با گروه اخوان المسلمین بازداشت شده است.
بازداشت شدن محمود حسین خبرنگار شبکه الجزیره نیز نمونه دیگری است که در اواخر دسامبر (آذر / دی) سال ۲۰۱۶ به اتهام ارتباط داشتن با یک سازمان تروریستی و دریافت پول از طرف خارجی و نشر اخبار دروغین، در قاهره دستگیر شد. دادگاه در می (اردیبهشت / خرداد) حکم آزادی او را صادر کرد اما یک هفته بعد دادستانی عالی دولت مصر چندین اتهام دیگر به او نسبت داد و دوباره او را بازداشت کرد.
انجمنهای حقوق بشر بارها دولت عبد الفتاح السیسی رئیس جمهور مصر را متهم کرده اند که با اقدامات سرکوبگرایانه مخالفان اسلامی را وادار به سکوت میکند.
اخوان المسلمین مصر پس از سقوط محمد مرسی رئیس جمهوری سابق این کشور در سال ۲۰۱۳ نقش فعالی در اعتراضات و تحصنهای پس از آن داشت و همین مسئله باعث شد تا با برخورد شدید دولت نظامی مصر مواجه شود.
فشارهای دولت عبدالفتاح السیسی پس از ۳۰ ژوئن ۲۰۱۳( ۹ تیر ۹۲) بر اخوان و سرکوب گسترده هواداران این حزب در تحصنهای پس از ۳۰ ژوئن توسط نیروهای امنیتی و نظامی به ویژه در میدان رابعه عدویه، باعث خروج بسیاری از اعضای اخوان به خارج از مصر شد و همین مسئله باعث شد تا برخی از اعضای اخوان راه مبارزه مسلحانه را در پیش گیرند
نظر شما