غلامعلی سفید عصر شنبه در صحن علنی شورای اسلامی شهر یزد که با موضوع بررسی تعهدات یزد در ثبت جهانی این شهر برگزار شد بر تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهر جهانی یزد تاکید و اظهار داشت: امیدواریم با حضور همه دستگاهها در این شورا شاهد اقدامات مؤثر در بافت تاریخی این شهر باشیم زیرا همه مسائل در این بافت اعم از امنیت، فاضلاب شهری، وجود اتباع بیگانه و غیره دارای اهمیت است که نمیتوانیم به آنها بی توجه باشیم.
وی با بیان اینکه بناهای تاریخی یزد دارای ارزش زیادی هستند افزود: باید زمینه حضور گردشگران را در استان فراهم کرد.
سفید همچنین از حضور نیافتن نماینده برخی از دستگاههای اجرایی عضو کارگروه ستاد راهبردی مدیریت شهر جهانی یزد در این نشست انتقاد کرد و افزود: شاید این دستگاهها به اهمیت این جلسه پی نبردند که شرکت کنند.
سید ابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی یزد هم در این نشست بر تشکیل ستاد یاد شده تاکید جدی کرد و گفت: این ستاد باید به صورت مستمر برگزار و مطالب بافت تاریخی شهر یزد به صورت مرتب دنبال شود.
بافت تاریخی یزد محل سکونت اتباع بیگانه
فرمانده انتظامی شهر یزد هم در این نشست گفت: متأسفانه بافت قدیم شهر یزد سکونتگاه اتباع بیگانه شده و افراد بومی اصلاً حضور ندارند که همین مشکلات زیادی در این بافت به وجود آورده است.
سرهنگ منوچهر نصیری با بیان اینکه در طول شبانه روز نیروهای این فرماندهی حضور دارند و نسبت به کنترل تردد افراد غیرمجاز در این منطقه اقدام میکنند تصریح کرد: همانطور که به ظاهر بافت توجه میکنیم باید به باطن آن هم نگاه ویژه ای داشته باشیم.
تخصیص ۵۰۰ میلیون تومان برای بافت تاریخی یزد
سید مصطفی فاطمی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد هم گفت: سال گذشته برای بافت تاریخی این شهر هشت میلیارد تومان و در سال جاری هم ۶ میلیارد تومان تصویب شد که فقط ۵۰۰ میلیون تومان از این مبلغ تخصیص یافت.
۷۰ میلیارد تومان در بافت تاریخی یزد هزینه شد
شهردار یزد هم در این نشست گفت: در ۲ سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان از سوی شهرداری در محدوده بافت تاریخی یزد هزینه شد که موجب احیای بافت و پویاتر شدن و افزایش حضور مردم و رونق گردشگری در این بافت شد.
جمال الدین عزیزی تملک ۳۵ مورد از اراضی و ابنیه فاقد ارزش میراثی و تبدیل آنها به پارکینگ درون محلهای، تملک حدود ۶ هزار متر مربع پلاک و تبدیل شدن آنها به فرهنگسرا و مکانهای عرضه صنایع دستی و خود اشتغالی بانوان در محلات مختلف از جمله اقدامات انجام شده در بافت جهانی توسط شهرداری ناحیه تاریخی یزد بیان کرد.
بافت قدیم یزد به عنوان نخستین بافت تاریخی شهری ایران، ۱۸ تیر ۹۶ در چهل و یکمین اجلاس کمیته میراث بشری سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در شهر کراکوف لهستان به ثبت جهانی رسید تا آرزویی چندین ساله با تلاش و پشتکار جمعی به واقعیت تبدیل شود.
بافت تاریخی یزد به مساحت ۷۴۳ هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار در سال ۱۳۸۴ به ثبت ملی رسید.
استان یزد یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده غیر منقول و ۶۰۰ بنای تاریخی ثبت شده ملی دارد که میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
در طرح پنج ساله از سال جاری تا سال ۱۴۰۰ برنامههای متنوعی برای توسعه استان یزد در حوزههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تدارک دیده شده است.
یزد در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونهای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
این استان ۲ هزار و ۲۷۰ هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی ارزشمندی است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخهها، شیرینی، شهر قنات، قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته میشود.
استان یزد یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادیها زندگی میکنند.
۲۰۸۸/ ۶۱۹۷
نظر شما