تحقق سند ارتقای زنان و خانواده نیازمند نگاه برنامه ای است
معصومه ابتکار در شورای برنامه ریزی و توسعه کردستان

سنندج - ایرنا - معاون رئیس‌ جمهور در امور بانوان و خانواده گفت: اگر به دنبال دستاوردهای مطلوبی در ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در سند ارتقای زنان و خانواده هستیم باید نگاه مبتنی بر برنامه داشته باشیم.

معصومه ابتکار عصر شنبه در جلسه شورای توسعه و برنامه ریزی کردستان اظهار داشت: یکی از مباحث ابتدای انقلاب اسلامی، بحث عدالت است که باید مفهوم بسیط آن را در همه ابعاد در نظر داشته باشیم.

وی یکی از ابعاد زیبنده عدالت در قرآن کریم را نگاه واحد به زن و مرد برشمرد و افزود: وجه تمایز زن و مرد در آیات الهی بر اساس تقوا بیان شده و این همان عدالت جنسیتی است.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا دسترسی زنان به خدمات آسان باشد، اضافه کرد: مفهوم عدالت جنسیتی در صدر مباحث و معادلات جهانی است و این مساله حتی در کشورهای توسعه یافته نیز همواره مطرح است.

ابتکار با بیان اینکه در کشور ما هم از اسناد بالادستی تا نگاه و منویات مقام معظم رهبری از جمله در ابلاغ سیاست‌های خانواده و نیز سیاست‌های ابلاغی ریاست جمهوری به این موضوع خاص تاکید دارند، یادآور شد: موضوع زنان و خانواده در گذشته در کشور ما یک نگاه تشریفاتی و مناسبتی بود و حالا برای تحقق دستاوردهایی که در قالب این سند ارائه شده، نیازمند نگاه برنامه‌ای هستیم.

وی به تشکیل ستاد ملی زنان و خانواده در دولت دوازدهم اشاره کرد و گفت: چارچوب شاخص‌های عدالت جنسیتی در این ستاد، تبیین، مصوب و ابلاغ شده است.

ابتکار به برخی شکاف‌ها در عدالت جنسیتی در قبل از انقلاب اشاره کرد و افزود: در حوزه آموزش و پرورش، شاخص عدم دسترسی دختران به سواد ۳۸ درصد بود که این رقم اکنون به زیر ۴ درصد رسیده و با وجود عملکرد مناسب در این بخش، آمار هنوز هم بالاست و باید برای کاهش آن برنامه‌ریزی کرد.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده یکی از مباحث مطرح شده در حوزه ورزش زنان را رعایت شئونات اسلامی دانست و اظهار داشت: دختران بر خلاف پسران امکان ورزش در فضای باز را ندارند و برای همین ابتلای آنان به بیمارهای روحی و جسمی بیشتر است به همین دلیل پارک‌ها و سالن‌های ورزشی ویژه بانوان ایجاد شد.

ابتکار به حذف درس ورزش از دروس ابتدایی هم گریزی زد و تاکید کرد: با همکاری آموزش و پرورش ۶۷ هزار معلم ابتدایی در رشته آموزش تربیت بدنی جذب شد و این درس به سرفصل دروس مدارس ابتدایی برگشت.

وی با بیان اینکه سند ارتقای زنان و خانواده هر استان بر اساس مقتضیات آن تدوین شده است، افزود: در بحث خانواده شاخص‌های مناسبی نداشتیم که روی آن کار شده است.

ابتکار طرح تاب آوری اجتماعی در کردستان را طرحی خوب برای آموزش سه هزار نفر برشمرد و یادآور شد: تحقق نقشه راه تاب آوری باید در دستور کار شورای توسعه و برنامه ریزی استان‌ها قرار گیرد.

وی اضافه کرد: طرح توان افزایی اقتصاد زنان با همکاری وزارت کشور و کاردوک در حال اجرا است.

معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده، توان افزایی سمن‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از سیاست‌هایی که می‌تواند عامل پیش برنده این مناسبات باشد، بسیج اجتماعی است و دولت به تنهایی نمی‌تواند این کار را پیش ببرد.

وی با بیان اینکه طرح گفت و گوی ملی خانواده با هدف انسجام خانواده در دست اجراست، افزود: بر اساس ارزیابی کارشناسان، خانواده در شرایط محیطی، اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی کنونی، در معرض تنش زیادی است که باید به آن توجه داشت.

ابتکار یکی از معضلات غیرپیچیده درون خانواده را نبود مهارت‌های ارتباطی داخل خانواده دانست و تاکید کرد: به دلیل نبود این مهارت در حال کاهش گفت وگو بین اعضای خانواده و فاصله گیری آنان از هم هستیم که منجر به کاهش عواطف خانوادگی شده است.

وی گفت و گوی بین نسلی را از مباحث کلیدی برشمرد و اظهار داشت: در شرایط کنونی که با جنگ روانی و اقتصادی دشمن مواجه هستیم، یکی از زمینه‌هایی که کمتر به آن پرداخته شده، همین مساله است و ناگزیریم در گفت و گویی مؤثر و ۲ جانبه، موضوعات چالشی را با نسل جوان به بحث بگذاریم که این طرح با همکاری آموزش و پرورش و آموزش عالی در حال اجرا است.

ابتکار از مسئولان ارشد استان کردستان خواست تا سند ارتقای زنان و خانواده را در شورای توسعه و برنامه ریز تصویب و برای سال آینده اعتبار و بودجه مورد نظر خود را در این بخش اعلام کنند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به منظور بررسی مشکلات و مسائل حوزه زنان روز شنبه از طریق فرودگاه شهدای سنندج وارد کردستان شد.

معصومه ابتکار در بدو ورود مورد استقبال استاندار، معاونین استانداری کردستان، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری و جمعی از مسئولان اجرایی این استان قرار گرفت.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در سفر یک روزه خود به استان کردستان از طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار استان در سنندج بازدید کرد، در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات حقوقی و فقهی (شافعی) حوزه زنان و جلسه طرح ملی گفت و گوی خانواده نیز شرکت کرد.

ابتکار همچنین در این سفر از طرح تأمین خُرد با رویکرد بانکداری پیوندی در روستای نوره شهرستان سنندج بازدید کرد و در برنامه زنده گفتمان که از مرکز صدا و سیمای مرکز کردستان پخش شد نیز حضور یافت.

پایان بخش برنامه‌های سفر یک روزه معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده به کردستان، شرکت در نشست شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان بود.

۹۹۳۷/‌۹۱۰۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha