مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: در طرح آموزش تا اشتغال رشته گلیم بافی بانوان مستعد شهرستان درمیان پس از شناسایی آموزشهای لازم را فرا میگیرند.
نفیسه نخعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ورود به تولید، اشتغالزایی و بازاریابی برای فروش محصولات، از رویکردهای اجرای این طرح آزمایشی است.
وی با بیان اینکه هدف اصلی اجرای این طرح شناسایی و بالفعل کردن استعدادهای بالقوه برای توسعه همه جانبه روستاها است اضافه کرد: طرح آموزش تا اشتغال رشته گلیم بافی در نیمه اول امسال اجرایی میشود و در صورت وجود متقاضی بیشتر تعداد افراد آموزش دیده افزایش مییابد.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی استان و ضرورت توسعه مشاغلی غیر از کشاورزی، توجه به صنایع دستی و مشاغل خانگی به خصوص در سطح روستاها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی افزود: هنر گلیم بافی به عنوان هنر اصیل استان در شهرستانهای مختلف و با نقوشی خاص که معرف فرهنگ اصیل مردم منطقه است، ظرفیتی محسوب میشود که نیاز به معرفی و توسعه دارد.
نخعی ادامه داد: توانمندسازی زنان روستایی و معرفی این هنر اصیل بومی خراسان جنوبی از تأکیدات طرح آموزش تا اشتغال رشته گلیم بافی است.
گلیم نوعی فرش بدون پرز است که با درگیری تار و پود و تزئینات زیاد بافته میشود. نقوش در گلیم با عبور دادن پرزهای رنگی از بین تارها نقش میبندد. این نقوش غالباً به صورت هندسی و انتزاعی با الهام از طبیعت و شرایط اقلیمی و جغرافیایی پیرامون هنرمند بافته میشود.
شهرستان درمیان یکی از چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی است. این شهرستان پنج هزار و ۷۹۷ کیلومتر مربع وسعت دارد.
بر اساس سرشماری سال ۹۰ جمعیت شهرستان درمیان ۵۴ هزار و ۲۲۶ نفر اعلام شده است. این شهرستان از سه بخش به نام گزیک در شرق، مرکزی در مرکز و قهستان در غرب تشکیل شده و ۶ دهستان را در بر میگیرد.
در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی با رونق صنعت فرش، فرش درخش نامآور میشود و هم اکنون یکی از مهمترین مناطق فرشبافی شرق کشور و ایران محسوب میشود.
۹۸۹۳* ۶۰۵۴