نشریه اشپیگل در مطلبی که در شماره ۲۹ خود در روز جمعه منتشر کرد، دست به اقدامی افشاگرانه زده و از فعالیتهای پشت پرده لابی صهیونیستی در پارلمان آلمان (بوندستاگ) پرده برداشت.
بر این اساس، دو انجمن آلمانی - یهودی با ارتباطات سوال برانگیزی که با جریانهای سیاسی و نمایندگان بوندستاگ دارند، به سیاستهای خاورمیانهای پارلمان و دولت آلمان جهت میدهند.
به نوشته اشپیگل، این انجمنها با «نفوذ سیستماتیک» خود تأثیرات مستقیمی بر سیاست خارجی آلمان داشته و با «روشهای خشونت بار لابی گری» بدنبال پیشبرد اهداف «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آلمان هستند.
نویسندگان این گزارش از این دو انجمن به عنوان پیشقراولان رژیم صهیونیستی نام برده و از ارتباطات آنها با «موساد» سرویس جاسوسی خارجی اسرائیل پرده برداشته اند.
طبق این گزارش، قطعنامه بوندستاگ در غیرقانونی اعلام کردن جنبش تحریم محصولات اسرائیلی (بی دی اس) و شمار دیگری از تصمیمات برلین در خصوص مخالفان رژیم صهیونیستی در آلمان تحت تأثیر فعالیتهای این لابی بوده است.
با این حال گزارش افشاگرانه اشپیگل به مذاق شماری از هواداران رژیم صهیونیستی خوش نیامده و آنها در اظهارنظرهای مختلف این نشریه را متهم به دروغ پراکنی و یهودستیزی کرده اند.
«فرانک مولر روزنتریت» کارشناس سیاست خارجی حزب دموکرات آزاد آلمان (اف دی پی) مدعی است تصویری که گزارش مذکور از فساد گسترده در بین سیاستمداران نشان میدهد، غیرواقعی و «ناامید کننده» است.
در همین رابطه نشریه «بیلد» که از محوری ترین رسانههای طرفدار اسرائیل در آلمان به شمار میرود با انتقاد از مقاله اشپیگل به مصاحبه با شماری از فعالان رسانهای در تقبیح این اقدام پرداخته است.
«استر شاپیرا» فیلمساز یهودی الاصل آلمان در این خصوص به بیلد گفته که مقاله اشپیگل در مغایرت کامل با رسالت رسانهای این نشریه است.
همچنین «گیلدا صاحبی» به عنوان خبرنگار به بیلد گفته که این مقاله بر اساس ادعاها، گمانه زنیها و تحریفها نگاشته شده و چهرهای ضدیهودی از «یهودیهای صاحب نفوذ» به تصویر کشیده است.
مرکز «سیمون ویزنتال» یکی دیگر از لابیهای صهیونیستی است که با ادعای اینکه مراسم روز قدس ماهیتی «ضدیهودی» دارد، همواره تلاش کرده تا این راهپیمایی در آلمان برگزار نشود.
نظر شما