موسی جوینده روز دوشنبه در نشست کمیته زیرساخت ستاد اربعین حسینی که به ریاست معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد اظهار داشت: از این تعداد ۱۸ موکب تغذیه، ۱۲ موکب نانوایی، یک موکب آب و فاضلاب و یک موکب تامین برق است.
وی با تاکید بر مدیریت جمعیت زائران در اربعین امسال افزود: امکاناتی که در نظر گرفته میشود هم باید متفاوت باشد.
رئیس ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی مصادف شدن اربعین با فصل گرما را یادآور شد و گفت: از همین رو نیازمند تجهیزات و امکانات جدید از جمله کولر و وسایل سرمایشی هستیم.
وی از ابلاغ اسکان ۱۸ هزار زائر به خراسان جنوبی در اربعین امسال خبر داد و گفت: سال گذشته با پخت ۳۵ هزار پرس غذا در هر وعده یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تغذیه شدند.
جوینده ادامه داد: همچنین سال گذشته ۹۰۰ هزار بسته آب و ۴۰۰ هزار قرص نان بین زائران اربعین توزیع شد.
وی گفت: اربعین سال گذشته یک میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از بخش میان وعده غذایی و دم نوشهای خراسان جنوبی استفاده کردند.
رئیس ستاد عتبات عالیات خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ دستگاه کولر آماده شده است افزود: باید مباحث زیرساختی و زیستی دنبال شود و هر دو مکمل هم هستند.
وی با تاکید بر اینکه زیرساخت و امکانات زیستی مهمترین موضوع زائران است گفت: پتو، چادر، کولر و پنکه، سرویس بهداشتی، وسایل یخسازی و سردخانه از جمله نیازهایی است که باید فراهم شود.
جوینده یادآور شد: خراسان جنوبی جزو اولین استانهایی است که به عراق برای مراسم اربعین ورود پیدا میکند و جزو آخرین استانهاست که خارج میشود لذا مدت خدمتگزاری زیاد است.
وی با بیان اینکه موکبها و نیروهای استان از ۱۵ مهر تا ۴ آبان در عراق مستقر میشوند عنوان کرد: سه شیفت برای استقرار موکبهای استان برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به وجود ۳۰ هزار تخته پتو از سالهای قبل ادامه داد: دستگاه پتوشویی خریداری و در عراق مستقر شده است.
مدیرکل راهدای و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: سال گذشته ۱۰۸ ناوگان و کامیون استان در ستاد عتبات عالیات و گمرک به کارگیری شد و امسال نیز متناسب با نیاز اعلامی همکاری میشود.
جعفر شهامت افزود: همچنین سال گذشته ۵۴۰ نفر خدمه ناوگان در مراسم اربعین همکاری داشتند و ۱۵ دستگاه اتوبوس داخل کشور عراق رفتند.
وی با تاکید بر اینکه آماده اعزام حداکثری ناوگان مسافری و باربری استان برای مراسم اربعین هستیم افزود: سال گذشته ۹۷ درصد زائران از مرز مهران برای شرکت در مراسم اربعین وارد کشور عرق شدند و سهم مرز چذابه و شملچه به ترتیب ۲ و یک درصد بوده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی نیز گفت: سال گذشته آبرسانی در کاظمین توسط نیروهای این شرکت انجام گرفت.
مهدی هاشمی مقدم افزود: امسال هم دستگاه بستهبندی آب و تیم عملیاتی برای خدماترسانی اعزام میشوند.
وی اظهار داشت: یک تن پلاستیک برای بستهبندی آب نیز تهیه شده و اگر کسری در خصوص لوله و مخازن اعلام شود، همکاری میکنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی بیان کرد: اوقاف نیز اخیراً دستگاههای تصفیه آب برای آب شیرین کنهای سطح شهر خریداری کرده که میتوان از این ظرفیت هم برای خدمات رسانی به زائران اربعین استفاده کرد.
فرماندار بیرجند هم با بیان اینکه ستاد اربعین در شهرستان تشکیل شده است گفت: هماهنگی برای جذب مشارکتهای مردمی انجام میشود.
علی ناصری افزود: با توجه به اینکه برگشت زائران پاکستانی از خراسان جنوبی است موکبهایی در شهرستانهای بیرجند برای پذیرایی از این زائران برپا میشود.
در این نشست اینترنت رایگان، آرد، تعمیر و ساخت سرویسهای بهداشتی و تسطیح زمین از جمله نیازهای خراسان جنوبی برای خدمات رسانی به زائران اربعین عنوان شد.
۹۸۹۳*۳۰۲۸
نظر شما