عبدالله در مقاله ای در پایگاه اطلاع رسانی شبکه "سی ان ان" عربی در باره تحولات اخیر در جنگ یمن و عوامل و انگیزه هایی امارات در خروج از این کشور نوشت که بیش از ۴ سال از مشارکت فعال و گسترده امارات در عملیات نظامی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان در یمن می گذرد. امارات در این سال ها نقش پر رنگی در حمله به شهرهای مختلف این کشور داشت، اما پس از تجهیز نظامیان وابسته به ائتلاف به جدیدترین و پیشرفته ترین تسلیحات و تامین مالی و آموزش نظامی آنها، اکنون درصدد خروج نیروهایش از یمن است.
وی افزود: خبر خروج نیروهای اماراتی از یمن که هنوز به طور رسمی اعلام نشده و از طریق یک مقام بلندپایه رسانهای شده، توجهها را به خود جلب کرد، ولی البته انتخاب زمان این تصمیم، انگیزههای عقب نشینی، دلایل تغییر آرایش نظامی، بحث و جدلهایی را نیز ایجاد کرده است.
وی نوشت: تصمیم امارات برای عقب نشینی از یمن با تنشهای جدید در منطقه خلیج فارس همزمان شده است. در صورت تایید و درستی این خبر، خروج امارات از یمن لحظه سرنوشت سازی برای جنگ در این کشور خواهد بود؛ چرا که امارات یکی از اعضای فعال و مهم ائتلاف عربی است و برای ائتلاف دشوار است که به این زودی بتواند جای خالی نیروهای این کشور را پر کند.
کارشناس اماراتی ادعا کرد: در صورتی که نیروهای حوثی (انصارالله) از این اقدام امارات استقبال و خوب با آن برخورد کنند، این تصمیم راهبردی میتواند تبعات سیاسی و نظامی عمیق، مثبت و بلند مدتی داشته باشد. ممکن است این تصمیم ابوظبی، زمینه مناسب را برای احیای تلاشها جهت برقراری صلح و پایان دادن به جنگ در یمن فراهم کند. "
عبدالله نوشت: اگر اهمیت تصمیم امارات درک شود، میتواند تاثیر بسزا و مهمی در کاهش میزان تنشها و درگیریهای منطقه داشته باشد که طی سال ۲۰۱۹ به سطح بی سابقهای رسیده است.
** خروج امارات از یمن تدریجی است
وی اضافه کرد: حتی اگر انصارالله در واکنش به اقدام امارات مردد باشد، باید بداند که ابوظبی درباره تصمیمش برای خروج از یمن عمیق و دقیق فکر کرده و تصمیم نهایی و قطعی در این باره را با هماهنگی کامل اتخاذ کرده است.
اما خروج نظامی از یمن، به سرعت اتفاق نخواهد افتاد، بلکه به طور تدریجی و در چند مرحله خواهد بود.
در مرحله اول، نیروهای اماراتی در یمن به نصف شمار کنونی که ۵۰۰۰ هزار نفر هستند، کاهش خواهد یافت. همچنین در این مرحله، خودروهای زرهی، تانکها، سلاحهای سنگین، بالگردها و سامانههای دفاع ضد موشکی از چند جبهه از جمله بندر "الحدیده" و نوار ساحلی غربی و بندر عدن خارج خواهد شد.
با وجود عدم اعلام رسمی ابوظبی، امارات حدود نیمی از نیروهایش در یمن را از این کشور خارج کرده است.
** کاهش حضور نظامی امارات در میدان نبرد
عبدالله افزود: تصمیم خروج از یمن، هماهنگ و همسو با تحولات جاری در جبهه جنگ در این کشور است. صرف نظر از حملات هوایی مستمر، مهمترین دلیل برای عقب نشینی نیروهای اماراتی، کاهش چشم گیر عملیات نظامی زمینی در برخی از جبههها در نیمه نخست سال میلادی جاری است.
این کاهش گسترده درگیریهای روزانه در میادین جنگ مهمترین دلیل امارات برای کاستن از نفوذ و حضور نظامی اش در یمن است.
** توقف جنگ در الحدیده از عوامل عقب نشینی امارات است
استاد دانشگاه امارات نوشت: تصمیم ابوظبی برای خروج نیروهایش از یمن همزمان با برقراری آرامش نسبی در شهر و بندر الحدیده از زمان امضای توافق سوئد است. جبهه الحدیده کنار در دریای سرخ، مهمترین و بزرگترین صحنه جنگ طی دو سال اخیر در یمن بود، اما به سبب کاهش میزان درگیریها، امارات اقدام به عقب نشینی تدریجی و منظم حدود ۸۰ درصد از نیروهایش از این جبهه کرد. توقف جنگ در بندر الحدیده یکی از عوامل مهم برای تغییر برنامه امارات و در نتیجه عقب نشینی است.
بسیاری از کارشناسان و ناظران منطقهای، شکست پی در پی نیروهای اماراتی و سعودی و مزدوران آنها در جبهه الحدید و تلفات بالای این نیروها، عامل اصلی عقب نشینی امارات از این جبهه بوده است.
** امارات وظیفه اش را در یمن انجام داد
عبدالله ادعا کرد: بسیاری از مسئولان اماراتی تاکید کردهاند که این کشور و کشورهای عضو ائتلاف عربی، توانسته اند نزدیک ۹۰ هزار نظامی یمنی را آموزش داده و به سلاح مجهز کنند و اکنون این نیروهای یمنی پس از اثبات توانمندی و آمادگی بالایشان، در بیشتر جبهههای نبرد در یمن مستقر شده اند.
** خروج امارات با اطلاع و هماهنگی عربستان است
عبدالله به رغم گزارشهای موثق درباره بروز اختلاف شدید بین ابوظبی و ریاض درباره ادامه تجاوز به یمن، نوشت: امارات با هماهنگی سعودی به میان جنگ آمد و امروز نیز خروج تدریجی از یمن، با اطلاع و هماهنگی ائتلاف عربی انجام میشود. امروز وقت ارائه ابتکارهای نو و تازه و حتی دادن امتیازهای شجاعانه است. زمان تغییر سیاستهای راهبردی و تاکتیکی برای پایان دادن به جنگ یمن و برقراری صلح فرا رسیده است.
وی افزود: هیچکس نمیتواند بعد از تصمیم امارات برای خروج نیروهایش از یمن، ابوظبی را سرزنش کند و آن را مسئول طولانی کردن جنگ در این کشور بداند. با وجود اهمیت این گام امارات در یمن، پایان بحران نیازمند یک کار گروهی، توافق منطقهای و حمایت بین المللی است و مهمتر از این، به خاطر منافع ملی یمن هم که شده باید جنگ در این کشور که بیش از چهار سال به طول انجامیده و ممکن است برای چند سال دیگر هم، ادامه یابد، متوقف شود.
عربستان در سال ۹۴ با همکاری امارات و چراغ سبز آمریکا، ائتلافی خود خوانده را تشکیل داد و به یمن که فقیرترین کشور عربی است حمله نظامی کرد. این حمله به بهانه حمایت از "عبدربه منصور هادی" رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن انجام شد. در جریان حملات هوایی، دریایی و زمینی ائتلاف سعودی به یمن تاکنون هزاران شهروند غیر نظامی یمنی کشته و مجروح شده اند و این کشور به دلیل محاصره دریایی و هوایی با بدترین بحران انسانی در دوران معاصر مواجه شده است.
نظر شما