عیسی کلانتری روز شنبه شب در شورای اداری استان یزد افزود: مساله محیط زیست یک موضوع فراملی، فراقومی و فرامرزی است و خواستههای این سازمان نباید به مسائل ملیتی، قومی، جناحی و شخصی محدود کرد.
وی با بیان اینکه امروز کره زمین توان پاسخگویی به تقاضای ساکنان با مصرف بالا را ندارد و این یک مسئله جهانی است، گفت: حفظ محیط زیست نیازمند مشارکت همگان است و به جای ۴سه هزار محیط بان باید ۸۰ میلیون نفر جمعیت ایران از عرصه زیستی محیطی دفاع کنند.
کلانتری اظهار داشت: راهبرد محیط زیست راهبرد توسعه پایدار و مبتنی بر چهار اصل است که اقتصادی بودن توسعه، ضد اجتماعی نبودن آن، ضد محیط زیست نبودن توسعه و رعایت حق و حقوق نسلهای آینده در تصمیمهای حوزه توسعه اصولی اساسی است که در این زمینه باید مدنظر همه قرارگیرد.
در مسائلی زیست محیطی بدون بررسی، تصمیم گیری نمیشود
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه بدون بررسی، تصمیمی در موضوع محیط زیست گرفته نمیشود، گفت: در عرصههای زیستی محدویتهای وجود دارد برای همین باید مطالعه و بررسی بیشتری برای تصمیمهای مختلف صورت گیرد.
ایران در بعد زیستی محیطی ضعیف است
وی اضافه کرد: ایران در بررسی علمی در زمینه محیط زیست ضعیف است و در بعضی موارد برای برخی از ارزیابیها از کشورهای دیگر کمک گرفته میشود.
کلانتری ادامه داد: نیروی انسانی موجود کشور قادر نیست برخی از مطالعات در زمینه محیط زیست را انجام دهد و در همه زمینهها پاسخگوی نیازهای این حوزه نیست.
ایران در شاخص عملکرد زیست محیطی، پایینترین رتبه جهان را دارد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متأسفانه ایران در شاخص عملکرد زیست محیطی در میان ۱۸۰ کشور جهان در پایینترین سطح قرار دارد و جز ۱۵ کشور آخر دنیاست.
وی اظهار داشت: فرسایش خاک، وضعیت آب، پوشش جنگلها، آلودگی هوا در کلانشهرها و بهره وری انرژی نشان از عدم موفقیت در شاخص زیستی محیطی در کشور دارد.
دومین کشور در هدر رفت انرژِی
به گفته کلانتری، بعد از روسیه، ایران بالاترین میزان هدردهی منابع را دارد، ضریب شدت مصرف انرژی در ایران بیست و سه صدم درصد و این عدد در روسیه سی و یک صدم درصد است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این میزان برای کشورهای نفتی مانند عربستان صعودی ۱۴ صدم درصد است، افزود: در آلمان وقتی بخواهند یک میلیارد دلار تولید کنند معادل ۱۰۰ هزار تن نفت انرژی مصرف میشود در حالی که در کشور ما معادل ۸۵۰ هزارتن نفت انرژی مصرف میشود که نتیجه آن آلودگی کلان شهرها و هواست.
۸۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زمینه پسماندها
کلانتری در خصوص مدیریت پسماندها به ویژه در شمال کشور گفت: دولت در ۲ سال گذشته برای مدیریت مشکلات پسماندها یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی اختصاص داد.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه رفع مشکلات ریزگردها در سالجاری ۸۰۰ میلیارد دلار تخصیص یافت و در این زمینه فعالیتهای خوبی در دست اقدام است.
ارتقا کیفیت سوخت بنزین کشور
معاون رئیس جمهوری افزود: با تلاشهای وزارت نفت و افزایش کیفیت سوخت بنزین در طول دو سال گذشته، به شکل معجزه آسایی آلودگی کلانشهرها کنترل شد تقریباً ۸۰ درصد سوخت کشور بالای یورو چهار است.
وی با بیان اینکه محیط زیست فقط حفط حیات وحش نیست افزود: برای داشتن یک محیط زیست سالم باید همه پای کار باشند و آن را به یک فرهنگ عمومی تبدیل و تمام واحدهای تولیدی قوانین زیست محیطی را رعایت کنند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: به عنوان مثال در عسلویه از سال ۷۵ تا امروز بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده اگر از این میزان سه میلیارد دلار آن در حوزه زیستی محیطی نیروگاهها و واحدهای تولیدی سرمایه گذاری کرده بودند، امروز با مشکل روبرو نبودیم.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، صبح دوشنبه وارد یزد شد، بازدید از چند طرح و بهره برداری از نخستین طرح بازچرخانی سربارههای فولادی و بزرگترین سیستم جامع و نوین آبیاری هوشمند فضای سبز کشور، شرکت در همایش ملی روز محیط بان در شهرستان میبد از برنامههای سفر یکروز عیسی کلانتری به این استان بود.
۲۰۸۸/ ۶۰۱۴/
نظر شما