۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۴۰
کد خبر: 83397921
T T
۰ نفر
اعلام غلظت آلاینده‌های جوی به زائران اربعین توسط سازمان هواشناسی

تهران- ایرنا- رئیس سازمان هواشناسی گفت: این سازمان غلظت آلاینده‌های جوی و هوایی را در ایام اربعین در ایران و عراق را پایش و به اطلاع زائران می‌رساند.

«سحر تاجبخش» روز سه‌شنبه در مراسم افتتاحیه چهار طرح هواشناسی که با حضور وزیر راه و شهرسازی انجام شد، افزود: سامانه پایش و پیش‌بینی آلودگی هوا و گرد و خاک در سازمان هواشناسی راه‌اندازی شد که بر این اساس پیش‌بینی غلظت آلاینده‌های جوی در سراسر کشور فراهم می‌شود.
وی اظهار داشت: بر این اساس الگوی آخری که بر روی تمام نقشه‌ها قرار گرفته کاری است که همکاران برای مراسم اربعین انجام خواهند داد و بر اساس آن پیش‌بینی غلظت آلاینده‌های جوی در مسیرهای منتهی به کربلا در ایران و عراق مشخص و در اختیار مردم و زائران قرار می‌گیرد.

تاجبخش اظهار داشت: جای خوشبختی است که بعد از ١٠ سال شاهد حضور مسئول تراز اول وزارت راه و شهرسازی در سازمان هواشناسی هستیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون پنجاه و چهارمین جلسه شورای مدیران سازمان هواشناسی در حال برگزاری است بر اهمیت دانش هواشناسی تاکید کرد و گفت: این دانش می‌تواند بر مسائل کلان کشورها تاثیرگذار باشد.

وی افزود: پدیده‌های جوی از مقیاس‌های کوچک با طول عمر خیلی کم و با مقیاس‌های بزرگ با طول عمر زیاد وجود دارد که نکته مهم پیش‌بینی و دیدبانی آنها است.

تاجبخش گفت: از نقطه نظر پراکندگی مخاطرات طبیعی بررسی که طی سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ صورت گرفته است نشان می‌دهد که بیش از ۹۰ درصد مخاطرات مربوط به وضع هوا و اقلیم است که سیلاب پرتکرارترین مخاطره در این شرایط بوده است که در این رابطه ۴.۵ میلیارد نفر از مخاطرات مربوط به وضع آب و هوا متاثر هستند.

وی ادامه داد: از این رو به نظر می‌رسد پدیده‌های جوی بررسی و رسیدگی به آنها، پیش‌بینی و قرار دادن آنها در قدر مقابل کلان هر کشوری از اهمیت زیادی برخوردار است.

تاجبخش گفت: علت اینکه پدیده‌های حدی روند رو به افزایشی داشته گرمایش زمین است که به‌ویژه در عرض‌های میانی و تا کشور ما هم کشیده شده است.

وی اظهار داشت: بر همین اطراف برآیندهای اصلی سازمان هواشناسی در ۶ دسته دیدبانی، پیش‌بینی وضع هوا، مدیریت داده‌ها، اطلاع‌رسانی، توسعه و تحقیق، آموزش و ظرفیت‌سازی تقسیم‌بندی شده است و مهم‌ترین اقداماتی که در هواشناسی دنیا انجام می‌شود در این ۶ دسته است که کشور ما نیز بر همین راستا عمل می‌کند.

وی افزود: ساختار سازمان هواشناسی به این صورت است که سه معاونت اصلی یک پژوهشگاه و مرکز ملی خشکسالی و اقلیم و همچنین مدیران ستادی و استانی دارد که بیش از دو هزار و ۶٠٠ نیرو در این بخش‌ها مشغول به کار هستند که از این تعداد حدود ٩٠٠ نفر فوق لیسانس و ٢۶ نفر دارای مدرک دکتری هستند.

رئیس سازمان هواشناسی ادامه داد: برای اینکه ارتباط مستقیم با کاربران داشته باشیم اقدامات متنوعی را در سازمان هواشناسی انجام داده‌ایم از جمله شبکه دیدبانی که بر اساس کاربری‌های متفاوت فعال است و اطلاعات مختلف را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: ۱۴۱ ایستگاه هم دیدی تحت پوشش سازمان هواشناسی فعالیت می‌کند که به صورت ۲۴ ساعته اطلاعات را جمع‌آوری و در اختیار کاربران قرار می‌دهد همچنین ۱۵ ایستگاه جذب بالا داریم که اطلاعات آن برای ایمنی پرواز بسیار حایز اهمیت است.

وی به ایستگاه‌های باران‌سنجی اشاره کرد و گفت: این ایستگاه‌ها در پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت سیلاب می‌توانند کمک بسیار زیادی داشته باشند همچنین ۴۱ ایستگاه هواشناسی کشاورزی ایستگاه دریایی، ایستگاه جاده‌ای و ایستگاه‌های سنجش گرد و خاک و اندازه‌گیری آلودگی هوا در کشور داریم که با توجه به اولویت است آنهایی که درگیر گرد و خاک هستند در آنها راه‌اندازی شده است.

تاجبخش اظهار داشت: سازمان هواشناسی داده‌هایی که از ایستگاه‌ها دریافت می‌کند را به کمک فناوری‌های نوین از طریق ماهواره و یا مخابرات به مراکز استانی و از آنجا به استاد و برعکس ارسال می‌کند و در اختیار کاربران کشاورزی یا هوانوردی قرار می‌دهد یک نمونه داده‌های ما داده‌های فرودگاهی است که برای ایمنی پروازها بسیار حائز اهمیت است که در ایستگاه‌ها تهیه و مستقیم به برج مراقبت ارسال می‌شود و هم‌زمان به بانک اطلاعاتی ما نیز منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه پیش‌بینی و هشدار در بخش‌های مختلف هواشناسی دریایی، کشاورزی، خدمات عامه، آب، جاده‌ای و آلودگی هوا نیز اطلاعات از ایستگاه‌های مورد نظر تهیه و به کاربران ارسال می‌شود.

تاجبخش افزود: بخشی از مهم‌ترین محصولات پیش‌بینی ما برونداد مدل‌های پیش‌بینی عددی بر اساس داده‌های رادار و تصاویر ماهواره‌ای است که بر اساس آن محصولات متنوعی تولید می‌شود.

رئیس سازمان هواشناسی گفت: در بخش پیش‌بینی سیلاب صفر، پیش‌بینی نقطه ای داریم که در منطقه گرگان رود، حوضه کرخه و قمرود انجام می‌شود پیش‌بینی‌هایی که در حوضه کرخه و کارون برای سیلاب‌های اخیر انجام دادیم ١٠ روز جلوتر میزان دبی آب را در یک بازه ۵ روزه و همچنین یک بازه ۱۰ روزه پیش‌بینی کردیم و در آن زمان تقریباً شرایط سختی برای سدهای آنجا نداشتیم بخواهیم آن را در سطح ملی توسعه دهیم نیاز به تجهیزات و اعتبار بیشتر داریم.

تاجبخش ادامه داد: محصول مهم دیگری که در حوزه کشاورزی تولید می‌کنیم از طریق سامانه توسعه هواشناسی کاربردی در بخش هواشناسی کشاورزی که محصولات و اطلاعات تولید شده را به صورت مستقیم در اختیار کاربران قرار می‌دهیم و بر اساس آن توصیه‌های لازم را در ارتباط با تولید محصول به کشاورزان می‌دهیم.

وی افزود: دو مرکز ملی خشکسالی و اقلیم نیز تحت نظر سازمان هواشناسی فعالیت می‌کند که در مرکز خشکسالی روزانه بیش از ۲۰۰ محصول متنوع مرتبط با پایش و پیش‌بینی خشکسالی تولید می‌شود همچنین در مرکز ملی اقلیم هم پیش‌بینی‌های بلندمدت عمدتاً مربوط به بارش و دما به صورت هفتگی ماهانه فصلی و دهه‌ای انجام می‌شود.

تاجبخش به فعالیت‌های بین‌المللی سازمان هواشناسی اشاره کرد و گفت: سازمان هواشناسی ایران در کارگاه‌های تخصصی و کمیته‌های بین‌المللی عضویت دارد و همچنین مرکز اموزش منطقه‌ای که مرتبط با سازمان هواشناسی جهانی است در ایران فعال است، کشورمان همچنین عضو شورای اجرایی سازمان هواشناسی جهانی است.

رئیس سازمان هواشناسی افزود: از نگاه سازمان هواشناسی جهانی ۶ منطقه مختلف داریم که ایران در منطقه ۲ آسیا قرار دارد و اکنون امارات، رئیس منطقه است و حدود یک سال و نیم دیگر ریاست آن به پایان می‌رسد.

وی به اقدامات پیشروی سازمان هواشناسی اشاره کرد و گفت: توسعه شبکه دیدبانی یکی از برنامه‌های این سازمان است که با توجه به موقعیت بین‌المللی که ایران در جامعه جهانی کسب کرده موظف هستیم شبکه دیدبانی خود را توسعه دهیم، مرتبط با این شبکه rdsl هستند که باعث می‌شوند محصولاتی که تولید می‌کنیم در شبکه‌های جمع‌آوری قرار گیرند و به صحت الگوهای بین‌المللی که در منطقه ایجاد می‌شود کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه توسعه تمام این ایستگاه‌ها جزو برنامه‌های ششم توسعه است، گفت: نون ۷۶ ایستگاه آر دی اس ال داریم و آمادگی افزایش ۵۰ ایستگاه دیگر را نیز اعلام کرده‌ایم.

تاجبخش گفت: همچنین توسعه و به روزرسانی اطلاع‌رسانی را در دستور کار داریم تا بر اساس استانداردهای بین‌المللی انجام شود در راستای آن پروتکل هشدار مشترکی به نام cap راه‌اندازی شده است اساس آن اطلاعاتی که ساده می‌شود در لحظه بر روی شبکه‌های بین‌المللی با آرم سازمان هواشناسی قرار می‌گیرد و هر کشور که عضو این پروتکل باشد می‌تواند به این اطلاعات دسترسی یابد آن را در منطقه دز راه‌اندازی کرده‌ایم و تا چند ماه آینده می‌توانیم به صورت عملیاتی بر روی آن کار کنیم.

رئیس سازمان هواشناسی ادامه داد: همچنین تولید نرم‌افزار جامع فرودگاهی با استفاده از توان حداکثری داخلی را در دستور کار داریم که برای فرودگاه‌های رشت و شیراز راه‌اندازی شده و امروز نیز برای فرودگاه پیام افتتاح شد.

وی اظهار داشت: تولید رادیوسوند با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، تولید رادار هواشناسی با کمک پژوهشگاه فضایی و ساخت بویه‌های هواشناسی با همکاری دانشگاه اصفهان نیز در دست اجراست.

تاجبخش گفت: همچنین سامانه تخصصی نرم‌افزاری را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دست داریم تا بتوانیم به صورت داخلی تولید کنیم این کار زمان‌بر است اما آن را آغاز کرده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha