۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۰۴
کد خبرنگار: 1012
کد خبر: 83398457
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۲۰میلیارد ریال برای مقابله با بیماری جاروک به هرمزگان اختصاص داده شد

بندرعباس– ایرنا–برای مقابله وکنترل بیماری جاروک باقی مانده در باغهای لیمو ترش هرمزگان مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار به این استان تخصیص داده شد.

بیماری "جاروک" لیموترش دارای عاملی فایتوپلاسمایی است که توسط پیوندک‌ها و حشرات ناقل مانند زنجرک‌ها از درختان آلوده به درختان سالم منتقل می‌شود دوره کمون این بیماری بین شش تا ۱۴ ماه و مهم‌ترین نشانه آن رویش شاخه‌های جارو مانند روی تنه و شاخه‌های درختان لیموترش گزارش شده که به تدریج باعث توقف رشد زایشی و رویش درخت و در نهایت منجر به خشکیدگی نقاط آلوده و زوان و خشکیدگی کامل درخت آلوده می‌شود.

این بیماری درسال ۱۳۶۵ هجری خورشیدی در کشور عمان و سال ۱۳۶۸ از امارات متحده عربی و سال ۱۳۸۰ نیز درختان لیموترش هندوستان را آلوده کرد.

این بیماری فاقد درمان نخستین بار در سال ۱۳۷۶ نیز درشهرستان نیک شهر از توابع سیستان و بلوچستان و درسال ۱۳۷۷ درشرق هرمزگان گزارش شده است.
این بیماری قرنطینه‌ای موجب کاهش کمیت و کیفیت میوه و در نهایت باعث مرگ تدریجی درختان آلوده لیموترش می‌گردد.
وی با بیان اینکه طرح مبارزه با جاروک در باغ‌های لیمو ترش هرمزگان از سال ۸۶ آغاز شده است اظهار کرد: تاکنون راه حل قطعی برای درمان آن پیدا نشده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در ۱۱ سال گذشته تاکنون امحای باغ‌های آلوده به بیماری جاروک (با بیش از ۵۰ درصد آلودگی) در سطح ۱۲ هزارو ۸۳۷ هکتار از باغاهای لیموترش این استان در شهرستانهای میناب، رودان، بندرعباس، حاجی آباد و سیریک انجام شده است.
حمید دولتی افزود: عملیات جایگزینی باغ‌های امحا شده نیز با استفاده از حدود ۱۵ میلیون اصله نهال شامل مرکبات (لیموشیرین، پرتقال، لیمو لیسبون و نارنگی)، گرمسیری (انبه، چیکو، گواوا و کنار) نخیلات (پاجوش و کشت بافت) و همچنین انگور انجام شده است.

به گفته وی تنها در سال زراعی گذشته تاکنون ۱۹ برنامه ترویجی و آموزشی نیز در قالب کارگاه آموزشی، برنامه رادیویی و تلویزیونی، زیرنویس برنامه‌های تلویزیونی، نشریات ترویجی و انیمیشن جاروک لیموترش انجام شده است.
وی ادامه داد: ردیابی باغ‌های لیموترش با هدف شناسایی درختان آلوده، عملیات کنترل شیمیایی ناقل شامل تهیه و تأمین سموم جهت کنترل ناقل بیماری، مدیریت باغ‌ها با آلودگی پایین شامل عملیات مبارزه شیمیایی و مکانیکی با علف هرز و حذف شاخه‌های آلوده به جاروک در سطح چهار و هزارو ۵۰۰ هکتار از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا است.

وسعت باغ‌های لیموترش هرمزگان تا قبل از بیماری جاروک نزدیک به ۲۰ هزار هکتار با تولید سالانه حدود ۲۰۰ هزارتن محصول بود که هم اکنون این رقم به کمتر از ۱۰ هزار هکتار رسیده است.

‏۶۰۴۸/‏۶۱۴۹

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha