۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۸:۳۷
کد خبر: 83398612
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

صنعتگران خراسانی ناخرسند از اجبار در کاهش مصرف برق

مشهد- ایرنا- صاحبان صنایع در خراسان رضوی از اینکه هر سال همزمان با گرم شدن هوا ناگزیر به کاهش مصرف برق هستند و دستگاه های متولی در این موضوع قانون را اجرا نمی کنند گلایه دارند.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی روز سه شنبه به نمایندگی از صاحبان صنایع در این استان به خبرنگار ایرنا گفت: قانون اندکی برای حمایت از صنایع در حوزه مصرف انرژی و شرایط اضطرار وجود دارد و تنها قانونی که در این زمینه وجود دارد نیز اجرا نمی شود.

فیروز ابراهیمی افزود: براساس قانون بهبود فضای کسب و کار در صورتی که تامین انرژی دچار مشکل شود، صنایع نباید در اولویت قطعی قرار بگیرند و اگر هم چاره ای جز قطعی نبود، شرکتهای خدماتی تنها با گرفتن مجوز از شورای تامین استان و در نهایت به مدت دو روز می توانند انرژی صنایع را قطع کنند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که عملاً شرکتهای خدماتی، قانون بهبود فضای کسب و کار را زیر پا می گذارند و هیچ نظارتی از سوی مسئولان در خصوص اجرای قانون مزبور اعمال نمی شود.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در روزهای سرد، اولین گزینه قطعی گاز در استان، صنایع هستند و در روزهای گرم نیز باز هم صنایع در اولویت قطعی برق قرار می گیرند.

ابراهیمی افزود: بخش تولید در کشور بیشترین پرداختی مالیات، بار اشتغالزایی و ارزآوری را به دوش می کشد و همچنین در تامین زیرساخت های امنیتی کشور نقش مهمی ایفا می کند و در این شرایط منصفانه نیست که صنایع مورد هجمه شرکت های خدمات رسان قرار گیرند.

وی ادامه داد: شرکت های خدمات رسان مانند شرکت برق با انعقاد قراردادهایی مبتنی بر کاهش مصرف برق در تابستان که به مثابه قرارداد ترکمنچای می ماند بر گرده صنعت فشار می آورند و قانونی که آنها را در این زمینه ملزم به پرداخت خسارت به صنایع کرده است را اجرا نمی کنند.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از شرکتهای خدماتی مانند شرکت برق خواست برای روشن شدن موضوع آنچه از محل انعقاد قرارداد با صنایع و الزام به کاهش انرژی از سوی آنها در طول چهار سال گذشته پرداخت کرده اند را منتشر کنند.

ابراهیمی اضافه کرد: کل مصرف برق در خراسان رضوی سالانه ۱۶ هزار و ۷۷۸ گیگاوات - ساعت است که از این میزان پنج هزار و ۴۲۹ گیگاوات – ساعت معادل ۳۲.۴ درصد از کل برق توسط صنایع مصرف می شود.

وی افزود: بهتر است به جای اینکه صنایع را در تابستان یا زمستان ملزم به کاهش مصرف برق یا گاز کنند ساعات کار اداری دستگاه های دولتی که گاه کاهش ساعت فعالیتشان ضرری به مردم نمی زند را کاهش دهند تا انرژی کمتری مصرف شود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش دمای هوا در روزهای اخیر باعث افزایش مصرف برق توسط مشترکان شده و پیک بار این شرکت را در روز افزایش داده است.

محسن ذبیحی افزود: این در حالی است که پیک بار شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سال گذشته هزار و ۳۵۹ مگاوات در روز و میزان مصرف برق مشترکان بیش از هفت میلیارد کیلووات ساعت بود.

وی اضافه کرد: مشترکان کشاورزی، خانگی و صنعتی بیشترین مصرف برق را در استان دارند به طوری که حدود ۵۲ درصد از مصرف برق به حوزه کشاورزی، ۲۴ درصد به مصارف خانگی و حدود ۱۳ درصد به بخش صنعتی اختصاص دارد.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌های شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی برای کاهش پیک بار در بخش‌های مختلف گفت: قراردادهای همکاری با صاحبان صنایع، چاه های کشاورزی، ایستگاه های CNG، ادارات و مراکزی که دارای مولد دیزلی هستند منعقد شده که مهمترین ویژگی آن همکاری داوطلبانه مشترکان است که علاوه بر برخورداری از پاداش های همکاری باعث کاهش مصرف برق در ساعات پیک بار خواهد شد.

ذبیحی افزود: برای جلب همکاری صنایع در مدیریت مصرف برق طرحهایی در قالب انعقاد قرارداد با شرکت های صنعتی با مصرف بیش از ۲۵۰ کیلووات ساعت در روز تدوین شده است.

وی ادامه داد: برخی از این طرحها شامل تعطیلات و تعمیرات برای صنایع، جابه جایی ساعات کار به روز جمعه و تغییرات ساعات کار از ساعات اوج بار می شود که طی انعقاد قرارداد با صنایع در هر کدام از این طرحها، شرکتها موظف به کاهش مصرف برق خود خواهند بود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: بر اساس این قرارداد، پاداش به مدیریت مصرف برق از سوی شرکتها در قالب کاهش مبلغ در قبوض برق آنها پرداخت می شود.

ذبیحی افزود: پارسال از محل انعقاد قرارداد با صنایع و مدیریت مصرف برق از سوی آنها ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال پاداش در قالب کاهش مبلغ در قبوض برق پرداخت شد.

وی اضافه کرد: امسال نیز ۴۱۴ مشترک صنعتی با شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در قالب انعقاد قراردادهایی وارد همکاری شدند که انتظار می رود ۳۹ مگاوات کاهش مصرف در ساعات اوج بار رخ دهد.

۷۴۸۹/‏۱۹۲۲

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha