سید حسن امامی رضوی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اگر روند تربیت پرستار به این شکل امروز باشد که در طول هفت یا هشت سال گذشته ظرفیت ها بالا رفته است، پنج تا شش سال دیگر به حدی می رسیم که نیاز پرستاری کشور تامین می شود البته باید سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه امکان بکارگیری این افراد را فراهم کنند.
وی ادامه داد: نظام سلامت یک نظام نیازمند حمایت دولت است چون پرستار آماده بکار داریم اما اجازه استخدام و بکارگیری آنها در مراکز درمانی و بیمارستانی را نداریم؛ امیدواریم منابع اعتباری آن تامین شود و سپس کار انجام شود.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت درباره مشکلات حوزه پرستاری گفت: در بحث قانون ارتقای بهره وری برای پرستاران کارهای خوبی صورت گرفته و در بخش ترمیم پرداخت ها و کارانه هم اقدامات مناسبی در هفت تا هشت سال گذشته انجام شده است.
امامی رضوی ادامه داد: اما مسأله اصلی پرستاران سختی کار آنها است. نوع کار پرستاری عمدتاً به دلیل اینکه هنوز کمبود پرستار داریم چون حجم فعالیت بالاست، پرستاران خسته می شوند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۵٠ درصد شاخص های بین المللی را در تعداد پرستار پر کرده ایم با این وجود اکنون ١٨٠ هزار پرستار داریم که همه اینها شاغل نیستند و ما در بخش دولتی زیر ١٠٠ هزار شاغل پرستاری داریم و بخش خصوصی هم حدود ٢٠ درصد این تعداد را پرستار شاغل دارد.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت اضافه کرد: حتی برخی پرستاران به خاطر سختی کار ترک کار می کنند یا دنبال کار و مشاغل دیگری می روند، و گرنه باید بیش از ٢۵٠ هزار پرستار شاغل داشته باشیم.
امامی رضوی ادامه داد: با توجه به کمبود این تعداد پرستار، بار کاری آن به دوش پرستاران شاغل است چون نمی توان خدمات پرستاری را حذف کرد و باید به بیماران خدمات پرستاری ارایه کرد، در واقع این میزان فشار کار برای پرستاران آزار دهنده است.
وی خاطرنشان کرد: البته از میزان پرداخت و از نظر تسهیلات طی سال های اخیر کارهای خوبی برای حوزه پرستاری انجام شده است.
به گفته وی، حدود ٩٠ درصد پرستاران شاغل در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور را بانوان تشکیل می دهند.
دبیر شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت:
۵۰ هزار دانشجوی پرستاری برای ورود به بازار کار آماده می شوند
۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۳۰
کد خبر:
83399673
تهران- ایرنا - دبیر شورای عالی برنامهریزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: خوشبختانه حدود ۵٠ هزار پرستار در حال تحصیل داریم که این آمار خوبی است اما باید امکان بکارگیری این تعداد پرستار فراهم شود.
نظر شما