۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۱۲
کد خبر: 83399838
T T
۰ نفر
 چرا نمایندگان پارلمان اروپا به «فون در لاین» رای دادند؟

تهران- ایرنا- نشریه آلمانی اشپیگل با اشاره به انتخاب روز گذشته «اورسولا فون در لاین» به ریاست کمیسیون اروپا به تشریح علل رای دادن نمایندگان پارلمان اروپا به وی پرداخت.

اشپیگل در گزارشی به قلم «مارکوس بکر» نوشت: «اورسولا فون در لاین» با رای نمایندگان پارلمان اروپا به عنوان جانشین «ژان کلود یونکر» انتخاب شد. آیا این اتفاق را باید به معنای شکست پارلمان اروپا و روند دموکراتیزه کردن اتحادیه اروپا دانست؟
به نوشته اشپیگل هر چند با شیوه جدیدی که فون در لاین انتخاب شد، نظام قانونی طراحی شده برای انتخاب ریاست کمیسیون اروپا از بین رفت، اما نمایندگان چاره ای جز تبعیت از این شیوه نداشتند.
این در حالی است که برخلاف دوره های پیشین، انتخاب رئیس کمیسیون اروپا نه به طور مستقیم از سوی پارلمان که با پیشنهاد و فشار سران کشورهای عضو اتحادیه انجام گرفت و در واقع فون در لاین پس از توافق سران اروپا در پشت درهای بسته و بدون نظرخواهی از نمایندگان پارلمان معرفی شد.
این نشریه آلمانی در تشریح اجبار نمایندگان پارلمان اروپا برای انتخاب فون در لاین دو دلیل عنوان می کند: یکی اینکه اگر پارلمان اروپا به این گزینه رای نمی داد، باید به گزینه هایی که تاکنون مطرح بودند یعنی «مانفرد وبر» یا «فرانس تیمرمانس» رای می داد که هیچکدام حمایت سران کشورهای اروپایی را نداشت.
دلیل دوم اینکه نمایندگان دست کم با رای دادن به فون در لاین نظام تایید انتخاب رئیس کمیسیون اروپا از سوی پارلمان را حفظ کرده و بر ارجحیت نظام دموکراتیک در انتخاب مقامات اروپایی صحه گذاشتند.
این در حالی است که سیستم طراحی شده برای انتخاب رئیس کمیسیون اروپا اشکالاتی نیز دارد؛ در آیین نامه های انتخاباتی صحبت از نامزدی شده که به عنوان سرلیست معرفی شده باشد. اما سوال اینجا است که این نامزد چه کسی باید باشد؛ آیا کسی است که در سر لیست انتخاباتی حزب خود به پارلمان راه یافته؟ کسی است که در یک مجمع حزبی و حتی پیش از انتخابات (مانند نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) به عنوان نامزد اصلی معرفی می شود؟ و یا کسی است که مانند «مارگرته وستاگر» دانمارکی در شماری از مناظره های تلویزیونی از سیاست های خود برای احراز این سمت دفاع می کند؟
جالب اینجا است که افرادی مانند وبر و تیمرمانس حتی در کشورهای خود نیز افراد شناخته شده ای نیستند. از این رو به نظر می رسد سیستمی کارامد است که در آن نامزدهای اصلی در لیست های انتخاباتی تمامی کشورهای اروپایی قابل انتخاب باشند.
اما این حقیقت دارد که طبق قوانین، سران کشورهای عضو این حق را دارند که نامزد مورد حمایت خود را به پارلمان اروپا معرفی کنند.
به نوشته اشپیگل انتخاب فون در لاین به این شیوه این امکان را به وجود آورد که در سیستم پیشین پارلمان تغییراتی ایجاد شود؛ این بار فون در لاین برای کسب اکثریت آرای نمایندگان ناچار به رایزنی های گسترده و تشریح برنامه های خود بود که این اتفاق ممکن بود در مورد نامزدهای سنتی مانند وبر و تیمرمانس رخ ندهد.

روز سه شنبه پارلمان اروپا با انتخاب «اورسولا فون در لاین» پزشک و سیاستمدار آلمانی که مدتی در مقام وزارت دفاع آلمان قرار داشت به عنوان رییس جدید کمیسیون اروپا، به ریاست پنج ساله «ژان کلود یونکر» بر این نهاد اروپایی پایان داد.

دستیابی اورسولا فون در لاین به سمت ریاست کمیسیون اروپا با مخالفت صریح احزاب آلمانی نظیر سوسیال دموکرات ها، سبزها و چپ ها همراه بود.
اما پشت گرمی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و حمایت قاطع «امانوئل ماکرون» رییس جمهوری فرانسه از اورسولا فن در لاین، راه را در نهایت برای وی در کسب ریاست کمیسیون اروپا هموار ساخت و باید دید وی به جای «ژان کلود یونکر» می تواند برای چالش های گریبانگیر اروپا مانند مهاجران و برگزیت معجزه ای بیابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha