به گزارش هفته نامه تایم آمریکا، دولت ترامپ دوشنبه این هفته اعلام کرد که تغییراتی را در مقررات پذیرش پناهجو در این کشور ایجاد کرده به طوری که مهاجران باید بعد از فرار از کشورشان در اولین کشوری که وارد می شوند تقاضای پناهندگی دهند و تنها در صورتی درخواست پناهندگی آنها در آمریکا بررسی می شود که با تقاضای آنها در آن کشور موافقت نشده باشد.
این سیاست جدید با انتقاد شدید گروه های حامی مهاجران مواجه شده است. کارشناسان حقوقی می گویند این مقررات قوانین داخلی آمریکا و قوانین بین المللی را نقض می کند. به گفته مقامات اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا این اتحادیه قرار است دولت ترامپ را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
«ویلیام بار» دادستان کل آمریکا با صدور بیانیه ای این تصمیم رئیس جمهور را یک اقدام قانونی توصیف کرد که بواسطه اختیاراتی که کنگره در اختیار رئیس جمهور قرار داده اتخاذ شده است.
«الورا موخرجی» (Elora Mukherjee) استاد حقوق دانشگاه کلمبیا در مصاحبه با تایم گفت: کاخ سفید از اختیار تغییر قوانینی که کنگره وضع کرده است، برخوردار نیست.
بر اساس قوانین کنگره، یک مهاجر نمی تواند بسته به اینکه از کدام کشور می آید از تقاضای پناهندگی در آمریکا محروم شود.
موخرجی گفت: این رئیس جمهور و این دولت تلاش می کنند به موضوع پناهندگی پایان دهند. این مقررات اقدام دیگری برای دست رد زدن به سینه پناهجویانی است که از ترس پیگرد مجبور به فرار از کشورشان شده اند و آنها را به جایی باز می گرداند که جانشان در خطر است.
اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا معتقد است که دولت ترامپ مقررات کنگره درخصوص «یک کشور ثالث امن» را نقض کرده است.
در قانون ملیت مهاجران، کنگره عنوان کرده که آمریکا می تواند وارد توافقات «کشور ثالث امن» با دیگر کشورها شود. بر اساس این توافق یک کشور ثالث می تواند تقاضای پناهندگی را به جای آمریکا بررسی کند. هر چند ترامپ درباره ایجاد توافقات کشور ثالث با گوانتانامو و مکزیک مذاکره کرده است اما فقط یک توافق در این زمینه با کشور کانادا وجود دارد.
در سطح بین المللی، مقررات جدید دولت ترامپ با مقررات آژانس پناهجویان سازمان ملل UNHCR مطابق نیست.
آژانس پناهجویان سازمان ملل متحد روز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که مقررات جدید با تعهدات بین المللی مطابق نیست.
«فیلیپ گراندی» رئیس کمیساریای عالی پناهندگان گفت: ما این موضوع را درک می کنیم که پناهجویان آمریکا تحت فشار فوق العاده ای هستند و ما آماده هستیم تا برای کمک به رفع این فشار نقش سازنده ای ایفا کنیم. اما عمیقاً درباره این تصمیم دولت آمریکا نگران هستیم. چنین سیاستی خانواده های آسیب پذیر را در معرض خطر قرار می دهد.
دولت مکزیک با صدور بیانیه ای در روز دوشنبه مخالفت خود را با تصمیم دولت ترامپ اعلام کرد وگفت مقررات پناهندگی خود را تغییر نخواهد داد.
۹۱۵۸
نظر شما