معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز چهارشنبه در آیین آغاز به کار دوازدهمین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی بر لزوم تولید محصولات فرهنگی بر مبنای اندیشه های اهل بیت (ع) و متناسب با نیاز جهان تأکید کرد.
قربانعلی پورمرجان گفت: وجود اهل بیت (ع) مایه افتخار مسلمانان است، با اینکه کتاب های بسیار در ارتباط با اندیشه های اهل بیت (ع) و زندگی دینی به چاپ رسیده است ولی این آثار محصور در ادبیات و فرهنگ ماست حال آنکه برای بهره مندی جهانیان، باید تألیف آنها جهانی باشد و نیازها و فرهنگ سایر کشورها نیز در تألیفات ما در نظر گرفته شود.
وی افزود: سالهاست که نهضت ترجمه آغاز شده اما هنوز به نهضت تولید علم در عرصۀ جهانی پرداخته نشده است.
وی با اشاره به بیانیۀ گام دوم انقلاب، ترویج سبک زندگی اسلامی، ورود جوانان و ورود به عرصه فضای مجازی را مهم دانست و اظهار داشت: ورود مکتب و اندیشۀ علوی به فضای مجازی یک ضرورت است که آستان قدس رضوی مدت هاست به این مهم پرداخته است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: تأکید رهبر معظم انقلاب و تولیت های سابق و فعلی آستان قدس رضوی توجه به فرهنگ، پژوهش و تولیدات فاخر بوده است و آستان قدس رضوی نیز تحقق این اهداف را در جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی دنبال میکند.
مصطفی خاکسار قهرودی، تحول کیفی جشنوارۀ کتاب سال رضوی را نتیجۀ توجه به این امر دانست و افزود: با تولیدات فاخر باید شاهد اثرگذاری سنت و سیرۀ رضوی و ترویج آن در جامعه باشیم لذا باید کیفیت در تولیدات فرهنگی در اولویت جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی قرار گیرد.
مدیر کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی نیز گفت: در راستای کمک به پژوهشگران در دستیابی به منابع علمی مرتبط با حضرت امام رضا (ع) و به مناسبت دهۀ کرامت، پایگاه تخصصی حضرت امام رضا (ع) در کتابخانۀ دیجتیال آستان قدس رضوی راه اندازی شد.
علی ضرابی افزود: این پایگاه مشتمل بر حدود هشت هزار و ۳۹۰ منبع دیجیتال شامل چهار هزار و ۴۸۸ عکس، ۲ هزار و ۶۱۰ کتاب چاپی، ۳۷۰ نسخۀ خطی، ۴۵۷ نسخۀ چاپ سنگی، ۱۸۴ پایان نامه و ۲۸۱ منبع دیگر در باره حضرت امام رضا (ع) و حرم مطهر رضوی است.
وی اظهار داشت: علاوه بر ارائۀ اطلاعات کتاب شناختی، فراهم نمودن امکان تورق تمام متن از اهداف دیگر راه اندازی این پایگاه است که به مرور تعداد بیشتری از منابع را در بر خواهد گرفت.
۷۴۸۹/ ۶۰۵۳
نظر شما