خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۲۵
کد خبرنگار: 2087
کد خبر: 83400648
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

امهال‌وام، همه‌ کشاورزان‌ خسارت‌دیده را شامل شود

شاهرود- ایرنا- دبیر خانه کشاورز استان سمنان گفت: همه کشاورزان آسیب‌دیده از حوادث طبیعی باید طبق قانون از امهال وام‌های کشاورزی بهره‌مند شوند، اما آیین‌نامه داخلی بانک شرایط دیگری را تعیین می‌کند.

محمد حسین خنکال پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه طبق قانون برنامه ششم توسعه باید تسهیلات کشاورزان پس از تأیید کارگروه های شهرستانی و استانی به مدت سه سال امهال شده و سود و کارمزد و جریمه آنها نیز بخشیده شود، افزود: سه سال پیاپی کشاورزان استان سمنان به ویژه شهرستان شاهرود با خسارت ناشی از حوادث طبیعی رو به رو شدند و با این حال در سال های ۹۵ و ۹۶ خبری از امهال وام نبود.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته این موضوع در دستور کار دولت قرار گرفته، اظهار داشت: در این راستا بیش از هشت هزار پرونده تشکیل و برآورد شد دولت باید حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای کارمزد و جریمه دیرکرد کشاورزان شاهرودی پرداخت کند اما فقط ۴۰۰ میلیارد ریال به این کار اختصاص یافت.

دبیر خانه کشاورز استان سمنان ادامه داد: بانک به دلیل کمبود اعتبار بر خلاف قانون، آیین نامه داخلی تنظیم کرد که طبق آن به صورت پلکانی و تا جایی که اعتبار اختصاص داده شده پاسخگو است، ابتدا افرادی که وام کمتری دریافت کرده اند شامل این بخشیدگی شوند و برای مبلغ های بالاتر تنها مهلت سه ساله اعمال شود.

خنکال با انتقاد از این آیین نامه ابراز داشت: این دستور کار چندین بار تغییر کرد و خانه کشاورز نیز بارها به صورت شفاهی و کتبی به این موضوع اعتراض کرد تا اینکه در نهایت اعلام شد فقط کشاورزانی که سررسید وام آنها تا ۶ شهریور ۹۷ است می توانند از این امهال بهره مند شوند.

وی ادامه داد: در این چند سال کشاورزان از سرمازدگی و بلایای دیگر خسارت دیدند و فردی که ۶ شهریور سررسید وام دارد با کسی که روز بعد مهلتش به پایان می رسد، با هم فرقی ندارند و باید برای حل این مشکل یک سال زراعی در نظر گرفته می شد.

خنکال یادآور شد: با این حال به دلیل کمبود اعتبار بر اساس دستور کار جدید بانک کشاورزی، بخشیدگی جریمه فقط تا پایان سال ۹۷ شامل حال برخی کشاورزان خسارت دیده می شود و از ابتدای فروردین فقط مهلت سه ساله پرداخت به آنان تعلق می گیرد.

وی افزود: با چنین شرایطی افرادی که بیشترین میزان وام را دریافت کردند بیشتر نیز خسارت دیدند در حالی که کشاورز واقعی میزان سطح زیرکشت بیشتری دارد.

به جای کاهش دبی چاه های کشاورزی، آب های سطحی را مهار کنید

دبیر خانه کشاورز استان سمنان همچنین از کاهش دوباره دبی چاه های آب کشاورزی توسط وزارت نیرو ابراز نگرانی کرد و گفت: بر اساس نامه ماه گذشته معاون وزیر نیرو به استاندار سمنان، آب چاه های کشاورزی باید یک بار دیگر تعدیل شود.

خنکال اضافه کرد: پیش از این، یک بار دبی چاه ها را ۲۵ درصد کاهش دادند، یک بار هم ۶ هزار ساعت کار پمپ چاه ها را به سه هزار ساعت رساندند اگر هم کسی چاهی را جا به جا کرده چند لیتر از سهمش کم کردند، حالا با این دستور از اصل پروانه هم کم می شود.

وی با بیان اینکه به این ترتیب باید چاه ها را پلمب کرده و کشاورزان را حاشیه نشین کرد، اظهار داشت: ما کشاورزان با وجود مشکلاتی که به دلیل بلایای طبیعی با آنها درگیر شدیم نمی توانیم زندگی خودرا تأمین کرده و بدهی بانک ها را پرداخت کنیم اگر این شیوه نیز اجرایی شود مشکلاتمان بیشتر می شود.

دبیر خانه کشاورز استان سمنان با اشاره به حجم بارش های امسال، تأکید کرد: بهتر است وزارت نیرو به جای این کار مهار آب های سطحی و آبخیزداری را در اولویت خود قرار دهد.

شاهرود بیش از سه هزار و ۴۰۰ هکتار تاکستان دارد و باغداران آن ۱۰ درصد از محصول انگور کشور را تولید می کنند.
۳۲ درصد باغ های استان سمنان معادل ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار در شهرستان شاهرود واقع است و سالانه در این شهرستان حدود ۸۰ هزار تن زردآلو و ۱۳۰ هزار تن انگور تولید می شود.
سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۷۰ هزار تن شیر در شاهرود تولید می شود و میزان تولید آبزیان در شهرستان نیز ۵۲۰ تن در سال است.

سطح زمین های کشاورزی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین های کشاورزی استان است و سطح باغ های شهرستان هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ های استان را شامل می شود.
این شهرستان با داشتن ۴۰۰ هزار راس دام سبک ۲۴ درصد از دام سبک استان و با داشتن ۳۱ هزار راس دام سنگین ۳۰ درصد دام سنگین استان را دارد.
میزان تولید محصولات زراعی شاهرود سالانه ۲۳۰ هزار تن و محصولات باغی ۱۵۵ هزار تن است که ۵۰ درصد از تولید باغی استان سمنان است.

۷۳۵۹/‏۶۱۶۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط