مهدی غیب الهی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی و تغییر الگوی کاشت، علت کاهش سطح زیرکشت است، اظهار کرد: سالهای اخیر ۱۰۰ هکتار اراضی کشاورزی به کاشت این محصول که از گیاهان پر آبخواه است، اختصاص داشت.
وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی و مراقبتهای ویژه کشاورزان در زمینه داشت و برداشت تولید این محصول در هر هکتار به طور متوسط ۲۴ تن و در بعضی مزارع تا ۳۰ تن می رسد، پیش بینی میشود امسال ۷۰۰ تن محصول برداشت شود.
این مسئول تصریح کرد: برغم شرایط مطلوب بارندگی اواخر پارسال و اوایل سال ۹۸، هنوز شرایط آبی شهرستان شرایط مناسبی برای بخش کشاورزی نیست.
غیب الهی با تاکید براینکه، کشاورزان در ۲ دهه اخیر با پدیده خشکسالی، دست پنجه نرم کردهاند، خاطرنشان کرد: هر سال هم از میزان ذخایر آبی و بارندگیها کاسته میشود.
وی افزود: به همین دلیل ۲ دهه است که مدیریت جهاد کشاورزی با کمکهای بلاعوض دولت برای استفاده بهینه و بهرهوری از منابع آبی موجود، علاوه بر اجرای طرحهای آبیاری نوین، طرحهای توسعه کشت محصول کم آبخواه را در دستور کار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه ادامه داد: در این مدت برای استفاده و بهرهوری بهتر از منابع آب، چهار هزار هکتار از باغها و اراضی شهرستان به آبیاری نوین تجهیز شد و ابرکوه رتبه نخست اجرای این طرح را در استان یزد کسب کرده است.
۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ابرکوه به محصول زراعی و باغی اختصاص دارد .
۳۵ درصد اشتغال مردم ابرکوه وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش میکنند.
منابع آبی ۱۵ هزار هکتار باغها و اراضی زراعی ابرکوه ۱۴۰ میلیون مترمکعب است که ظرف ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه و ۱۳ رشته قنات تأمین میشود.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید میشود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۰/ ۲۰۴۷
نظر شما