رستم سعداللهی عصر شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بازار فروش واحدهای تولیدی قطعه ساز به علت کاهش فروش خودرو در ماههای گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
وی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات واحدهای قطعه ساز سمنان کمبود نقدینگی است و بسیاری از این واحدها مواد اولیه برای تولید قطعه را به صورت نقد خریداری می کنند اما کالاهای خود را به خودروسازان به صورت اقساطی به فروش می رسانند.
رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان ادامه داد: با وجود کاهش تولید، هیچیک از واحدهای قطعهساز در استان سمنان تعطیل نشد، اما این واحدهای تولیدی با مشکلات متعددی مواجه هستند.
سعداللهی اضافه کرد: دولت بر اساس برنامهریزی های انجام شده قرار بود ۱۱۰ هزار میلیارد ریال به شرکت های خودروساز به منظور پرداخت بدهی به قطعه سازان پرداخت کند که تاکنون ۴۰ هزار میلیارد ریال از آن تخصیص یافته است.
وی تصریح کرد: پرداخت بدهکاری خودروسازان به قطعه سازان با وجود تخصیص اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریالی از سوی دولت عادلانه نبود چرا که بسیاری از قطعهسازان وابسته سهمبر شرکت های خودروسازی این اعتبارها را دریافت کردند و بسیاری از واحدهای قطعه سازی مستقل نتوانستند مطالبه های خود را دریافت کنند.
رئیس انجمن مدیران صنایع و خوشه قطعات خودرو استان سمنان گفت: آییننامه نحوه عقد قرارداد بین قطعه ساز و خودروساز مربوط به ۱۰ سال پیش است که براساس شرایط حاکم بر اقتصاد کشور باید این آییننامه ها اصلاح و به روزرسانی شود.
۱۲۳ واحد قطعه ساز در استان سمنان فعال است.
استان سمنان حدود ۲ هزار و ۱۰ پروانه بهره برداری واحدهای تولیدی و صنعتی دارد، سهم اشتغال سمنان در بخش صنعت و معدن بیش از ۳۸ درصد و سهم بخش صنعت و معدن از تولید ناخالص استان حدود ۲۲ درصد است.
۷۳۳۹/۶۱۰۳