شهریار زرشناس روز پنجشنبه در نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم بیان کرد: مردم با تمام وجود، به ناکارآمدی سازش و وابستگی بهنظام اقتصادی رایج غرب پی بردهاند، نجات کشور صرفاً در توجه به درون و ظرفیتهای داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: راه نجات از مشکلات اقتصادی و معیشتی جنگ با ساختارهای اقتصادی نظام سلطه و عبور از چارچوبهای تعیینشده آنهاست.
زرشناس تاکید کرد: مشکلات اقتصادی ایران از ساختارهای اقتصادی کشور نشأتگرفته است، این ساختارها در رژیم پهلوی شکلگرفته که برگرفته از تمدن غرب بوده است.
وی تصریح کرد: وابسته کردن سرمایه ملی بر استخراج از معادن و منابع طبیعی و ساختار اشتباه اقتصادی و وابسته بودن به غرب از اشکالات اصلی اقتصاد کشور است.
وی بیان کرد: اقتصاد رانتی و شبه مدرن همواره با معضل بیکاری، روند تورمی مزمن، وابستگی به بیرون و ناتوانی در فعال کردن بخشهای مولد مواجه است.
زرشناس با اشاره به تجربههای موفق اقتصاد مقاومتی افزود: روسیه بعد از انقلاب اکتبر بهمرور زمان در ۱۵ سال پروژه صنعتی سازی خود را بدون کمک هیچ کشور خارجی انجام داد.
وی تصریح کرد: صنعتی شدن کشور ژاپن در یک دوره ۲۰۰ ساله انجامشده، همچنین در کشور چین نیز صنعتی سازی بهدرستی اجراشده اما توزیع ثروت در تمام کشورهای صنعتی جهان ناعادلانه است.
وی خاطرنشان کرد: تجربه تلخ اقتصاد کشورهای وابسته بهنظام سرمایهداری در مصر، مکزیک، پرو و کشورهای همراه با نظام سلطه جهانی نشان میدهد صنعتی شدن از رهگذری غیر از همراهی با اقتصاد رایج جهانی عبور میکند.
وی اضافه کرد: اگر نظام غرب را از دوران رنسانس تا روزگار معاصر مورد کالبدشناسی و بررسی قرار بگیرد مهمترین چیزی که از آن خارج میشود پدیدهای به نام نظام جهانی سلطه که استعمار کشورهای ضعیف از اهداف آنهاست.
زرشناس تصریح کرد: نظام جهانی سلطه که اعضای اصلی آن بالغبر ۱۰ کشور است، کشورهای پیرامونی را صرفاً محلی برای استعمار نیروی کار، صدور کالا و بازار مصرف کشورهای متمدن دانسته و ارزش بیشتری برای کشورهای جهانسومی قائل نیستند.
وی اظهار داشت: نظام جهانی سلطه برای غارت منابع و ثروتهای مادی و انسانی کشورهای پیرامونی، سیستم ظالمانه و استبدادی ایجاد کردهاند، کشوری که در برابر نظام سلطه موضع بگیرد بهعنوان محور شرارت شناخته میشود.
وی بیان کرد: دغدغه یهودیسازی فلسطین اشغالی و جهانیسازی فرهنگ غرب دو هدف اصلی نظام سلطه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مساله بیانیه گام دوم تصریح کرد: امید، در بیانیه گام دوم انقلاب نقش جدی دارد، امیدی که بیانیه گام دوم از آن نام میبرد بهصورت مستقیم از ظرفیتهای کشور برخاسته و امکان عملیاتی شدن دارد.
وی اظهار کرد: وجه تمدنی انقلاب از خصوصیات و ویژگیهای اصلی بیانیه گام دوم است، تمدن سازی اسلامی در برابر تمدن غرب از اصلیترین مسائلی بوده که در این بیانیه دیدهشده است.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در اواخر ماه بهمن ۹۷ در بیانیهای خطاب به جوانان و آیندهسازان ایران، برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمانهای انقلاب اسلامی را در هفت فصل تبیین کردند.
۷۴۰۳ / ۱۱۷۵
نظر شما