۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۶
کد خبر: 83403016
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آشنا: ایجاد محدودیت برای ظریف در آمریکا، نشانه توفیق اوست

تهران – ایرنا – رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری نوشت: اینکه آمریکایی ها در قلب کشور خود مجبور شدند منفعلانه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران را محدود کنند، مهمترین نشانه توفیق او است.

حسام الدین آشنا در حساب توئیتری خود نوشت: مهمترین نشانه توفیق محمدجواد ظریف این است که آمریکایی ها در قلب کشورشان مجبور شدن منفعلانه او را محدود و در آخرین تلاش سخنانش را کم اعتبار تلقی کنند.

آشنا همچنین در ادامه یادداشت خود افزود: آیا کیهان حاضر است توی دهن یاوه گویان آمریکایی بزند و مانند سردار سلیمانی علناً بگوید وزیر خارجه ایران از طرف کل نظام سخن می‌گوید؟

محمدجواد ظریف روز شنبه -۲۲ تیرماه- به منظور شرکت در نشست سالانه مقامات عالی رتبه شورای اقتصادی - اجتماعی ملل متحد عازم نیویورک شد. آمریکایی ها از اوایل تیر ماه هیاهو به راه انداختند که قصد تحریم رئیس دستگاه دیپلماسی ایران دارند که باز هم استراتژی دروغین و متناقض آمریکا و انسداد راه مذاکره را آشکار کرد، این تصمیم آمریکایی ها چنان در افکار عمومی و محافل بین المللی مضحک به نظر آمد که در آستانه سفر ظریف به آمریکا مقامات کاخ سفید مجبور شدند تحریم ظریف را از دستور کار خارج کنند.

البته کاخ سفید که خود را در برابر آثار و موج سفر دیپلمات برجسته جمهوری اسلامی ایران مستاصل می دید همزمان با سفر وی به نیویورک در یادداشتی به نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد با ایجاد محدودیت در تردد دیپلمات‌های ایران، اعلام کرد: هیات دیپلماتیک ایران باید در یک محدوده خاص و در ابعاد حدود ۴ مایلی تردد داشته باشند در حالی که این محدودیت پیش از این، شعاع ۲۵ مایلی را شامل می‌شد.

ظریف در گفت وگو با سی ان ان، این محدودیت‌ها را یک اقدام غیر انسانی و نوعی حمله به سازمان ملل متحد خواند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و ماجرای گروگانگیری کارمندان سفارت آمریکا در تهران که منجر به قطع روابط سیاسی میان دو کشور شد، ایالات متحده برای هیأت‌های ایرانی که قصد سفر به نیویورک برای شرکت در نشست‌های سازمان ملل متحد را داشتند، محدودیت‌هایی را در نظر گرفت و اعلام کرد که این هیأت‌ها تنها حق تردد در شعاع ۲۵ مایلی سازمان ملل (حدود ۴۰ کیلومتر) را دارند و در غیر این صورت، با برخورد پلیس آمریکا روبه‌رو می‌شدند و اکنون آمریکایی تلاش کردند محدوده این حضور را تنگ تر کنند.

سفر ظریف به نیویورک در ششمین سال مسئولیت وزارت امور خارجه، این بار هم به سرعت بازتاب گسترده رسانه ای به خود گرفت و حضور او باز هم هدف دوربین خبرنگاران و مجری‌های رسانه‌های متفاوت آمریکایی، اروپایی و عربی قرار گرفت. ابعاد جغرافیایی حضور ظریف اگر چه به چند کیلومتر محدود شد اما واژه واژه های سخنان و مواضع او فراتر از سواحل غربی اقیانوس اطلس بلکه در پهنه جغرافیای سیاسی جهان تا شرق دور در سواحل اقیانوس آرام هم شنیده شد.

**ظریف چون اثرگذار است با محدودیت روبه‌رو می‌شود

کارشناسان و تحلیل‌گران معتقدند چون ظریف سخنانی را مطرح می‌کند که برای دولت ترامپ ناگوار است، دولت آمریکا دست به چنین رفتارهای غیرمتعارف می زند، اثرگذاری ظریف منجر به این مسئله شده است که پمپئو مدعی شود وزیر امور خارجه ایران در سفر به نیویورک و گفت‌وگو با رسانه‌ها، از این فرصت برای گسترش فریب استفاده می‌کند و سپس بگوید از هر گونه پیشنهاد برای حضور در تلویزیون رسمی ایران، استقبال می‌کند؛ همانطور که ظریف در تلویزیون‌های ایالات متحده ظاهر شده است.

ابوالفتح تحلیل گر ارشد سیاست خارجی می گوید: برای ترامپ محدوده جغرافیایی حضور ظریف مهم نیست، آنچه برای آمریکایی‌ها مهم است، میزان اثرگذاری است. ظریف می‌تواند به هر کجای آمریکا برود به شرط آنکه تأثیرگذار نباشد، اما او اثرگذار است و به همین خاطر، او را محدود می‌کنند. این مسئله، نشانه قوت دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای ظریف و مشاوران وی در به چالش کشیدن سیاست‌های دولت آمریکا است.

ظریف اکنون در کاراکاس پایتخت ونزوئلا به سر می برد. وی شب گذشته پس از سفر ۶ روزه، نیویورک را برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد در ونزوئلا ترک کرد و قرار است در کاراکاس در اجلاس وزیران خارجه عضو جنبش عدم تعهد شرکت و سخنرانی کند.

وزیر خارجه در حاشیه این اجلاس، با همتایان خود دیدارهای دوجانبه و منطقه ای هم خواهد داشت و همچنین با «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری و دیگر مقامات این کشور همچون وزیر امور خارجه، رئیس مجلس دیدارهای دوجانبه و جداگانه خواهند داشت.

ظریف پس از ونزوئلا، عازم نیکاراگوئه و بولیوی به عنوان دو کشور متحد و دوست ایران در آمریکای لاتین می شوند و آخرین تحولات روابط دو جانبه اعم از سیاسی و اقتصادی را با مقامات آن کشورها مورد بحث قرار خواهند داد.

سفر منطقه ای ظریف به آمریکا و کشورهای منطقه آمریکای لاتین، نشان داد که این بار هم وی با بهره مندی هوشمندانه از امتیاز و امکان دیپلماسی رسانه ای و بهره مندی از شناخت از جامعه آمریکا، با هزینه اندک، پاسخ های کوتاه، صریح و شفاف به خبرنگاران، رزم رسانه ای در مقابل مقامات کاخ سفید را به نفع جمهوری اسلامی ایران با موفقیت انجام داد.

دیپلماسی عمومی که ظریف در برابر خطاهای چندین باره و آشکار تیم ترامپ در مقابل ایران بکار می برد، حضور مستمر وی در رسانه‌ها و مصاحبه با شبکه‌های خبری تلویزیون، رسانه‌های نوشتاری و استفاده مؤثر از ظرفیت های موجود در آمریکا، اگر چه حتی وی را محدود به یک مسیر چند کیلومتری کنند، سبب شده سیاست های ضد ایرانی «تیم ب» و مشاوران رئیس جمهوری آمریکا به حاشیه رفته و حتی سیاست فشار، تهدید و تحریم آمریکا بر ایران در داخل این کشور نیز زیر سؤال برود.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha