۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۳۳
کد خبر: 83403310
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

تاثیر برنامه‌های اوقات فراغت در نشاط اجتماعی

۳۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۳۳
کد خبر: 83403310
تاثیر برنامه‌های اوقات فراغت در نشاط اجتماعی

یزد - ایرنا - با توجه به اهمیت طرح غنی سازی اوقات فراغت پس از تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و آغاز فصل تابستان همراه با برنامه‌های متنوع و شاد در چارچوب موازین و ارزش‌های دینی نه تنها مورد حمایت قرار گرفته بلکه در زندگی اجتماعی، اقتصادی و اشتغال افراد نیز تاثیرگذار است.

اگر اوقات فراغت بدون برنامه ریزی باشد، نه تنها مفید نیست بلکه باعث بروز برخی آسیب‌های اجتماعی می‌شود و طرح غنی‌سازی اوقات فراغت از اهمیت زیادی برخوردار است، چرا که این قشر عظیم آینده سازان جامعه هستند.

سبک زندگی، برخورد اجتماعی، عاطفی، روش برخورد با مردم، تلاش در رشد و شکوفایی جامعه، رونق بخشیدن به مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مسائلی است که در برنامه ریزی اوقات و فراغت جوانان و نوجوانان باید به طور جد لحاظ شود.

کارشناسان معتقدند، اوقات فراغت تنها برگزاری کلاس‌های آموزشی نیست بلکه باید فضایی فراهم شود که کودکان، نوجوانان و جوانان علاوه بر دورهمی با نشاط و هدفدار، در کلاس مورد علاقه خود شرکت کنند.

مسئولان باید برنامه‌های خود را قبل از شروع تعطیلات تابستانی تدوین کنند و برنامه‌های اوقات فراغت را با هماهنگی هم انجام دهند تا کلاس‌ها و دوره‌های موازی تجمیع شود.

تأثیر اوقات فراغت در جوانان

به گفته فرماندار ابرکوه در فرایند برگزاری طرح اوقات فراغت جوانان و نوجوانان موازی کاری در اجرای برنامه‌ها اثرات منفی در جامعه دارد.

محمد کاظمی نسب افزود: لذا برخی کلاس‌های آموزشی که مرتبط با هر دستگاه اجرایی است، اجرا شود و در برنامه‌های اوقات فراغت جوانان و نوجوانان از موازی کاری‌ها باید پرهیز و از انجام آن باید جلوگیری کنیم.

رئیس کار گروه اشتغال ابرکوه گفت: غنی سازی اوقات فراغت جوانان در پیشگیری از آسیب‌ها، ناهنجاری‌های اجتماعی و همچنین اشتغال جوانان بسیار تأثیر گذار است.

کاظمی نسب اظهار کرد: برنامه‌های اوقات فراغت دانش آموزان باید از محتوای متناسب و با نیازهای روز و مهارت آموزی همراه و در اشتغال آنها مفید و مسیر باشد.

فرماندار ابرکوه با اشاره به اینکه اوقات فراغت دانش آموزان، جوانان و نوجوانان ظرفیت خوبی برای مهارت آموزی دارد، افزود: فراغت از تحصیل، فرصت خوبی برای ارتقای داشته‌های جوانان و نوجوانان به ویژه در حوزه مهارت‌های زندگی است.

رئیس شورای آموزش و پرورش ابرکوه اظهار داشت: برنامه‌های غنی سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان باید به سمت کیفی شدن برنامه ریزی شده باشد تا در حوزه برنامه‌ریزی برای این قشر، نیازهای جامعه هدف را شناسایی کنیم.

وی بیان کرد: به تمام دستگاه‌های اجرایی و برنامه ریزی در خصوص ارائه آموزش‌های مهارت محور و نشاط آور تاکید شده است.

معاون پرورشی و تربیت‌بدنی آموزش و پرورش ابرکوه هم با بیان اینکه هزار و ۶۰۰ دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی جذب مراکز اوقات فراغت تابستانی شدند، اظهار کرد: در این مراکز فعالیت‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی تربیتی و ورزشی، تفریحی و مهارتی انجام می‌شود.

محمدعلی شکیبا تصریح کرد: برای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان شهرستان ۲۵ پایگاه تابستانی شامل دارالقران، مجتمع ورزشی شهدای دانش آموز، خانه ریاضیات، کانون‌های فرهنگی تربیتی و پژوهش سرای دانش آموزی و مدرسه بعثت تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: در این کلاس‌ها آموزش‌های قرآن، احکام، ورزش، رایانه، خط نقاشی، خیاطی، فوتبال، شنا، نجوم، تقویتی ریاضی و زبان خارجی، خوشنویسی و روباتیک ارائه می‌شود.

آموزش‌های فنی حرفه‌ای در طرح اوقات فراغت

همچنین رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای امام حسین (ع) ابرکوه گفت: ۲۴۰ نفر از جوانان و نوجوانان جذب کلاس‌های آموزشی طرح اوقات فراغت این مرکز شدند.

عباس حسنی افزود: در این کلاس‌ها آموزش‌های مورد نیاز در رشته‌های مکانیک، برق خودرو، سرویس و نگهداری خودرو، طراحی دوخت، رشته‌های تزئینی، رایانه و همچنین صنعت، جوشکاری، تراش، لوله کشی تأسیسات، برق ساختمان، رشته‌های لوازم خانگی، خیاطی و دوربین مداربسته آموزش داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این کلاس‌ها از اول تیر ماه دایر و تا قبل از شروع سال تحصیلی ادامه دارد، اظهار کرد: شرکت کنندگان برای مهارت‌های خاص مورد نیاز صنعت و مهارت‌های عمومی بازار کار و اشتغال آموزش می‌بینند.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای ابرکوه اضافه کرد: دوره‌های آموزشی در کارگاه‌های مجهز و با وسایل مورد نیاز برگزار و در پایان با برگزاری آزمون نسبت به ارائه گواهینامه به افراد اقدام می‌شود.

همچنین مدیر پایگاه امامت فنی وحرفه ای ابرکوه به ایرنا گفت: برگزاری کلاس آموزشی دوره خیاطی با هدف طرح اوقات فراغت بیشتر برای تأمین اقتصاد خانواده‌ها برگزار می‌شود.

فاطمه فتح زاده افزود: کلاس‌های آموزشی فنی وحرفه‌ای استفاده مفید از زمان، کسب تجربه در زمینه مهارت وانقال تجربه به فرزندان تشکیل شده است.

۳۰ دوره آموزشی و ویژه برنامه فرهنگی هنری

همچنین رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرکوه می گوید: در راستای غنی سازی و پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در فصل تابستان ۳۰ دوره آموزشی و ویژه برنامه فرهنگی هنری در حال اجراست.
حمیدرضا بصیری افزود: این برنامه‌ها در قالب کلاس‌های قرآنی، فرهنگی، هنری، هنرهای نمایشی و سینمایی، برای رده‌های سنی مختلف تا پایان شهریور ماه ادامه دارد.
وی ادامه داد: مراکز و آموزشگاه‌های هنری وابسته به این اداره که با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامل موسسات، آموزشگاه‌ها و انجمن‌های فرهنگی و هنری و همچنین کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در این طرح فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه مهمترین دستاورد این مراکز شناسایی و آموزش افراد مستعد و متخصص در

زمینه‌های هنری، توسعه فرهنگی و ارتقاء سطح نشاط اجتماعی است، افزود: ۶۰۰ نفر از جوانان و نوجوانان در موسسات فرهنگی قرآن و عترت، آموزشگاه هنرهای تجسمی آبرنگ، آموزشگاه هنرهای سنتی سارنگ، آموزشگاه‌های موسیقی فریاد و چکاوک، آموزشگاه های خوشنویسی و نقاشیخط باران هنر و لایق، آموزشگاه صنایع دستی دستواره، انجمن هنرهای نمایشی، انجمن خوشنویسان و موسسات فرهنگی هنری ثبت نام کرده اند.
بصیری ادامه داد: تهدیدی که می‌تواند متوجه روند رو به رشد این دوره‌ها باشد، تکراری و موازی کاری توسط سایر دستگاه‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: در بررسی‌های به عمل آمده و نظر سنجی‌هایی که از شرکت کنندگان در این دوره ها به عمل آمده وجود دوره‌های آموزشی تکمیلی مهمترین نقطه قوت این کلاس‌ها و فقدان بعضی از کلاس‌های تخصصی نقطه ضعف این دوره‌هاست.

علی فلاح زاده دانش آموز کلاس دهم در حاشیه شرکت در کلاس‌های تجسمی هم گفت: کمبود امکانات تصویری مانند پروژکتور کیفیت دوره‌های آموزشی را کاهش داده و وجود لب تاپ و استفاده از امکانات مدرن سطح آموزش را ارتقاء می دهد.
امیررضا شریفی دانش آموز کلاس ششم نیز پس از شرکت در کلاس‌های فن بیان گفت: اگر شرایطی پیش بیاید تا آنچه را آموخته‌ایم اجرا کنیم بهتر می‌توانیم در دوره‌های بعدی شرکت کنیم.

شرکت پنج هزار نوجوان و جوان در طرح اوقات فراغت

مسئول کانون فرهنگی و هنری مساجد ابرکوه نیز گفت: هم اکنون پنج هزار نفر نوجوان و جوان شهرستان در طرح تابستانی اوقات فراغت این نهاد شرکت کردند و در حال سپری کردن اوقات فراغت خود هستند.

محمدرضا فلاح زاده، افزود: طرح غنی سازی اوقات فراغت در ۶۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد شهرستان در حال اجراست.

وی اظهار کرد: این طرح با محوریت قرآن و عترت، مباحث آموزشی، فرهنگی و هنری، شبکه‌سازی و فضای مجازی، مباحث آموزشی و اجتماعی برگزار می‌شود.

بخشی دیگر از نهادهای شهرستان از جمله ناحیه مقاومت بسیج، اداره تبلیغات اسلامی، ورزش وجوانان و …در جذب جوانان و نوجوانان در تعطیلات تابستانی فعالیت دارند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۰/‏‬ ۲۰۴۷

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha