افشین رحیمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در مشهد افزود: با توجه به اینکه در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی قرار داریم همان طور که معضل بی سوادی با نهضت سوادآموزی به حاشیه رفت باید در حوزه معضل بیکاری و فقدان مهارت افراد نیز نهضت مهارت آموزی را با قوت در دستور کار قرار داد.
وی با بیان اینکه به همین دلیل شعار امسال برای روز ملی کارآفرینی همین موضوع یعنی نهضت مهارت آموزی انتخاب شده است ادامه داد: امروز هیچ صنعت و کارخانه ای افراد را به واسطه داشتن مدرک صرف جذب نمی کند بلکه توانمندی، مهارت و دستهای توانای افراد است که می تواند به اشتغال و پایداری شغل صاحبانشان منجر شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی گفت: باید افراد دارای مهارت را که در هر سطح اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هستند و با هر درجه از تحصیلات به سمت مشاغل پایدار و کسب درآمد هدایت کرد.
رحیمی افزود: رویکرد جدید در عرصه آموزشهای مهارتی و فنی آموزشهای دوگانه است که در این قالب، کارآموز چند روز در محل کارگاه آموزشی، مهارت آموزی می کند و چند روز را نیز در عرصه کارگاه واقعی به صورت همزمان فعال است
وی ادامه داد: در این روش کارآموزان علاوه بر مهارت آموزی، اعتماد به نفس لازم برای فعالیت در حوزه تولید را نیز کسب می کنند.
مدیرکل فنی حرفه ای خراسان رضوی گفت: امسال ۱۰ درصد آموزشها در این قالب ارائه می شود و خوشبختانه استقبال نیز در این زمینه قابل توجه بوده است.
رحیمی افزود: رونق تولید در صورت اشتغال پایدار محقق می شود و اشتغال پایدار نیز نتیجه کیفیت تولیدات است و محصولی با کفیت تولید می شود که نیروی ماهر و توانمند آن را تولید کرده باشد بنابراین تربیت نیروی ماهر تنها راهکار برای تحقق رونق تولید است.
وی ادامه داد: هم اکنون هزار و ۷۶۰ حرفه در استان خراسان رضوی آموزش داده می شود که ۶۴۵ حرفه در بخش غیر دولتی و بقیه در بخش دولتی ارائه می شود و دو هزار و ۵۷۹ مربی که دو هزار و ۱۴۷ نفر آنان در بخش خصوصی و بقیه در بخش دولتی هستند نیز در استان آموزشهای مهارتی و فنی را به متقاضیان ارائه می دهند.
مدیرکل فنی حرفه ای خراسان رضوی گفت: سال گذشته ۱۳۷ هزار و ۴۰۶ نفر در استان آموزشهای مهارتی را فرا گرفتند که از این نظر ۵۲ درصد در بخش غیر دولتی و ۴۸ درصد در بخش دولتی آموزش دیده اند.
رحیمی با بیان اینکه در مجموع سال گذشته ۱۰ میلیون نفر ساعت در بخش دولتی و ۱۶ میلیون نفر ساعت در بخش خصوصی ارائه آموزش شده است افزود: ۶۱ درصد آموزشهای مهارتی در قالب نفر ساعت در بخش خصوصی و ۳۹ درصد در بخش دولتی ارائه می شود.
وی ادامه داد: ۸۷ پایگاه فنی و حرفه ای در حاشیه شهر مشهد فعالیت دارد که به هشت هزار و ۱۸۸ نفر طی سال گذشته آموزشها و مهارتهای فنی ارائه داده اند.
۷۴۹۶/۱۹۲۲
نظر شما