به گزارش ایرنا ساخت سدهای لاستیکی فنآوری به نسبت جدیدی است که برای مهار آب های سطحی به کار گرفته می شود و شرکت آب منطقه ای گیلان نیز با توجه به نیاز مبرم به کنترل آب های سطحی به عنوان یک برنامه کوتاه مدت تا زمان احداث سازه های بزرگ منابع آب (سدهای بزرگ) اقدام به ساخت ۱۱ سد لاستیکی در اکثر شهرستان های استان کرده است.
سهولت اجرا، طراحی سریع، سهولت نصب و بهره برداری، هزینه اندک اجرای طرح و مدت زمان کوتاه اجرا از ویژگی های مهم سدهای لاستیکی است و با توجه به انعطاف پذیری قابل توجه در مقابل عوامل خارجی، امکان تغییر شکل و سبکی سدهای لاستیکی می توانند جایگزین مناسبی برای سازه های آبی جهت کنترل سیلاب در استان های شمالی کشور محسوب شوند.
این سدها از یک تیوپ بزرگ و حجیم تشکیل شده اند و بر روی یک بستر بتنی نصب و بوسیله هوا پر می شوند و اتصال بدنه پلاستیکی به بستر بتنی با استفاده از مهارهای فولادی صورت می پذیرد و از مولفه های کاربردی مهم سدهای لاستیکی کنترل ساده آن جهت تنظیم تعادل فشار درون تیوپ، اجرای فرمان تخلیه و یا پر کردن تیوپ است.
توسعه اراضی کشاورزی، ایجاد حوضچه مکش مناسب و انحراف آب، تغذیه آب زیر زمینی، جلوگیری از کف کنی و بهسازی سواحل رودخانه ها، افزایش سطح ترازآب و امکان انتقال آب به مزارع اطراف به روش پمپاژ، ذخیره سازی و تضمین آب اراضی حاشیه رودخانه ها، بهره برداری تفریحی و گردشگری، پرورش آبزیان، استفاده از آب مازاد رودخانه ها و هدایت آن به کانال های شبکه آبیاری جلوگیری از برگشت آب شور دریا از مهمترین اهداف اجرای طرح های لاستیکی در گیلان ذکر شده است.
محمدجواد عامر روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به برگزاری جلسه کمیته برنامه ریزی ماسال، از جذب بودجه در ۱۴ مولفه طی سال گذشته خبر داد و افزود: اعتبارات تخصیص یافته شهرستان در سال جاری ۱۲ میلیارد و ۹۸۲ میلیون تومان است که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد رشد دارد.
وی ادامه داد: برای شهرستان ماسال در بخش اعتبارات استانی، سه میلیارد و ۶۵۴ میلیون تومان، در ردیف ۳ درصد نفت و گاز شش میلیارد و ۴۵۵ میلیون تومان و ردیف جزء دو میلیارد و ۸۷۲ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.
فرماندار ماسال یادآور شد: این در حالیست که تنها حدود ۱۵ درصد از بودجه کل کشور از طریق کمیته برنامه ریزی شهرستان توزیع می شود و مابقی آن از طریق وزارتخانه ها و در سطح استان در ادارات کل توزیع می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم پیگیری جدی رئیسان اداره ها برای تکمیل پروژه های عمرانی نیمه تمام افزود: پروژه آسفالت راه ماسال به گیلوان، آسفالت حاجی بجار به طالب دره و تعریض کلیدبر به ماسال از پروژه های بسیار مهم شهرستان در حوزه راه و شهرسازی هستند که باید تا پایان امسال اجرایی شوند.
عامر تکمیل پروژه پل توسه سرای شاندرمن و آسفالت راه روستایی را از دیگر پروژه های حائز اهمیت شهرستان ذکر و خاطرنشان کرد: خوشبختانه در بخش جذب قیر رایگان نیز با پیگیری نماینده مجلس، سهمیه خوبی برای شهرستان اختصاص یافته است.
وی احداث سایت موزه اسب ریسه و ساختمان موزه ماسال را از پروژه های مهم در بخش میراث دانست و با بیان اینکه در بخش آب روستایی نیز ۳۸ روستای شهرستان با مشکل آب مواجه هستد، افزود: علی رغم اینکه قسمت اعظمی از پروژه مجتمع آبرسانی خانقاهبر و دوله ملال اجرا شده و این پروژه ۹۰ درصد رشد فیزیکی داشته؛ اما متاسفانه هنوز این پروژه تکمیل نشده است.
فرماندار ماسال با اشاره به مشکلات حوزه برق شهرستان گفت: ۴۵ نقطه بحرانی در حوزه برق وجود دارد که قرار بود جهت رفع مشکلات ضعف برق هفت میلیارد تومان برای شهرستان اختصاص یابد که در این بخش گلایه داریم چرا که تاکنون این تعهدات عملی نشده است.
عامر احداث ایستگاه پکیج تصفیه فاضلاب شهر ماسال را از دیگر پروژه های حائز اهمیت شهرستان عنوان کرد و افزود: علی رغم اینکه پیمانکار مربوطه به کلیه تعهدات خود تاکنون عمل کرده، ادامه این پروژه نیازمند مکاتبه آب منطقه ای جهت تکمیل فرایند تحویل زمین است.
رئیس کمیته برنامه ریزی شهرستان همچنین تکمیل پروژه زیستگاه حفاظتی مرال، پاکسازی رودخانه های خالکایی و مرغک، مجتمع گلخانه ای شیخ نشین، طرح بام سبز، ساماندهی دست فروشان در مسیر ییلاقی، پروژه های سالن ورزشی ماسال، بازارچه صنایع دستی، احداث اولین ایستگاه هواشناسی تمام اتوماتیک شهرستان، پروژه ساختمان هلال احمر و احداث پاسگاه تاسکوه و راهنمایی و رانندگی را از دیگر پروژه های شهرستان عنوان کرد که نیازمند پیگیری هستند.
شهرستان ماسال با دو بخش مرکزی و شاندرمن، در ۴۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
۷۲۹۴/۲۰۰۷/
نظر شما