به گزارش کیودو، «آبه شینزو» روز دوشنبه در کنفرانس خبری بعد از پیروزی در انتخابات سنا در توکیو با اشاره به درخواست آمریکا برای شرکت این کشور در ائتلاف دریایی حفاظت از تنگه هرمز افزود: توکیو مایل است پیش از اتخاذ هر تصمیمی در واکنش به خواست واشنگتن برای پیوستن به این ائتلاف، تلاش خود را برای کاهش تنشها بین ایران و آمریکا بکار گیرد.
او تصریح کرد: ژاپن دوستی دیرینه ای با ایران دارد و مقامات دو کشور بارها با یکدیگر دیدار کردهاند و قصد داریم از این دوستی و رابطه کهن برای حل تنشها استفاده کنیم.
آخرین دیدار «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن با مقامات ایران، دهه سوم خرداد ماه امسال در تهران بود او در این سفر با رهبر انقلاب اسلامی و همچنین رئیس جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفت و گو کرد.
نخست وزیر ژاپن در ادامه سخنانش افزود: ژاپن در حال جمع آوری اطلاعات در مورد درخواست آمریکا است و امیدواریم دو متحد در تماس نزدیک باقی بمانند.
رسانههای ژاپنی روز گذشته نوشتند که «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ با هدف متقاعد سازی کشورهای منطقه برای شرکت در ائتلاف دریایی به ژاپن و کره جنوبی سفر کرده است.
بولتون امروز بعد از دیدار با وزیر خارجه و همچنین مشاور امنیت ملی ژاپن در گفت و گو با خبرنگاران این دیدارها را «مفید» توصیف کرد او قرار است بعد از ژاپن راهی کره جنوبی شود.
نخست وزیر ژاپن روز گذشته نیز با بیان اینکه توکیو هنوز درباره طرح آمریکا بر تشکیل ائتلاف بین المللی در تنگه هرمز تصمیمی نگرفته، بر روابط دوستانه کشورش با ایران تاکید کرد.
ائتلاف حزب لیبرال دموکرات ژاپن به رهبری «آبه شینزو» نخست وزیر فعلی این کشور اکثریت کرسیهای انتخابات مجلس سنا را که دیروز (یکشنبه) برگزار شد از آن خود کرد با این حال این حزب به دلیل عدم کسب دو سوم آرا امید خود را برای اصلاح قانون اساسی از دست داد.
در حال حاضر از مجموع ۲۴۵ کرسی مجلس سنا، حزب لیبرال دموکرات ۱۱۳ کرسی و شریک ائتلافی این حزب یعنی کومیتو ۲۸ کرسی را در اختیار دارند در اردوگاه مخالفان نیز حزب مشروطه دموکرات ژاپن به عنوان بزرگترین حزب مخالف ۳۲ کرسی، حزب دموکرات برای مردم ۲۱ کرسی، حزب کمونیست ژاپن ۱۳ کرسی، حزب نپتون ای شین ۱۶ کرسی، حزب سوسیال دموکرات ۲ کرسی، حزب «ریوا شینسنگومی» ۲ کرسی و سایر افراد نیز ۱۸ کرسی را در اختیار دارند.
ایالات متحده آمریکا ماه گذشته بعد از آنکه دو نفتکش اروپایی و ژاپنی در دریای عمان مورد حمله قرار گرفتند ادعا کرد قصد دارد با هدف تأمین عرضه انرژی در جهان با تشکیل یک ائتلاف بین المللی از تنگه هرمز حفاظت کند اما تا کنون درخواستهای واشنگتن با خیلی از کشورها از جمله ژاپن و کره جنوبی برای پیوستن به این ائتلاف نتیجهای نداشته است.
روز پنجشنبه ۲۳ خرداد دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند اولین شناور ساعت ۸ و ۵۰ دقیقه صبح پنجشنبه در فاصله ۲۵ مایلی بندر جاسک ایران دچار حادثه شد و نفتکش دوم هم یک ساعت بعد در فاصله ۲۸ مایلی این بندر دچار حریق شد یکی از کشتیها از قطر عازم تایوان و کشتی دوم از عربستان سعودی راهی سنگاپور بود.
این دومین حمله به نفتکشهای خلیج فارس در ماههای اخیر است دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
نظر شما