«خداداد غریب پور» روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح کرد: دولت راسا به دنبال فعال سازی معادن کوچک نیست، بلکه بستر سازی و فراهم آوردن زمینه های مشارکت بخش خصوصی را در این ارتباط پی می گیرد.
رئیس هیات عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) یادآور شد: بررسی ها حاکی از وجود حدود چهار هزار معدن غیرفعال در سطح کشور است و بیشتر بر فعال سازی معادن فلزی تکیه شده بود، اما سازمان ایمیدرو احیای معادن غیر فلزی را هم مورد تاکید قرار داد.
آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که ۸۵ درصد سهم اشتغال معادن مربوط به معادن کوچک است و ۶۵ درصد تولید را نیز به خود اختصاص داده اند و در عین حال ۹۸.۳ درصد از معادن ایران ویژگی کوچک دارند.
غریب پور گفت: امسال وزارت صنعت ( سازمان ایمیدرو ) احیا و فعال سازی تعداد ۱۵۰ معدن کوچک با سهم اشتغال حداقل یکهزار نفر را در برنامه دارد و موضوع رویکرد صادراتی اینگونه معادن هم در برنامه ریزی مورد توجه قرار دارد.
بررسی ها نشان می دهد اکنون شمار افراد شاغل در بخش معدن به ۱۳۸ هزار نفر رسیده و میزان اشتغال در بخش صنایع معدنی افزون بر ۵۰۰ هزار نفر است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان ساخت: احیا و فعالسازی معادن کوچک در واقع به عنوان ظرفیتهای نهفته کشور یک ضرورت محسوب می شود و همسو با برنامه کمک به رونق تولید و حفظ سرمایههای ملی است.
به گفته وی، موضوع اکتشاف هم در کنار احیا و فعال سازی معادن کوچک مورد توجه قرار دارد، پیش از این در دولت یازدهم ۲۷۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت کشور در برنامه اکتشاف قرار گرفت و اکنون در دولت دوازدهم فعالیت اکتشافی در وسعت ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تفاهم نامه های فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس بین معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و خانه معدن ایران با حضور وزیر صنعت، معدن وتجارت بهمن ماه ۹۶ به امضا رسید.
همچنین شرکت های معدنی میدکو و گل گهر و انجمن سنگ آهن ایران نیز در این ارتباط تفاهم نامه های جداگانه امضا کردند، براساس این تفاهمنامه ها شرکت های یاد شده در زمینه احیای حدود ۵۰۰ معدن کوچک مقیاس برای یک دوره پنج سال فعالیت خواهند داشت.
نظر شما