۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۰۲
کد خبرنگار: 1483
کد خبر: 83406690
T T
۰ نفر

ایران و انگلیس و تنگه های خبرساز

۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۰۲
کد خبر: 83406690
ایران و انگلیس و تنگه های خبرساز

تهران - ایرنا - هفته گذشته دو اتفاق در دو تنگه مهم بین المللی، اولی "جبل الطارق" و دیگری "تنگه هرمز" در منطقه خلیج فارس، بازی نفت کش ها را که آمریکا و متحدانش شروع کرده اند،‌ وارد مرحله تازه ای کرد که به نظر می رسد اصلی ترین قربانی این بازی جدید انگلیسی ها باشند که با تحریک واشنگتن وارد این بازی شده اند.

انگلیسی‌ها ۱۳ تیر ماه جاری نفت کش "گریس ۱ " که حامل نفت ایران بود را در تنگه جبل الطارق به شکل غیر قانونی توقیف کردند و نیروهای ایرانی هم یک کشتی انگلیسی متخلف را!

در اولی که انگلیسی‌ها خلاف عرف و قوانین بین المللی عمل کردند، امپراطوری رسانه‌ای ساکت ماند و در دومی به رغم تخلف کشتی انگلیسی، جنجال علیه ایران به راه افتاد تا آمریکایی‌ها در بحران جاری در خلیج فارس دست بالا را داشته باشند.

انگلیسی‌ها نتوانستند بهانه خود را در ارتباط با توقیف کشتی در تنگه جبل الطارق ثابت کنند و در عین حال این کشتی را به گروگان گرفتند، اما ظاهراً در حوزه رسانه‌ای عملکردشان تأیید شد، حال آنکه در این سو در تنگه هرمز ثابت شد که کشتی توقیف شده انگلیسی هم در رعایت قوانین دریایی و هم حمل کالای قاچاق مشکل داشته و با این همه یک موج ضد ایرانی به راه انداخته شد.

مقام‌های انگلیسی که می‌شد حدس زد این کشتی را به توصیه تیم تندرو کاخ سفید به میدان داری "جان بولتون" به گروگان گرفته‌اند، مدعی بودند، نفت کش ایرانی به مقصد سوریه در حال عبور از جبل الطارق بوده و این به معنای نقض تحریم‌های سوریه از سوی اتحادیه اروپا است!

این در حالی است که مقام‌های ایرانی به سرعت واکنش نشان داده و این ادعا را از اساس رد کردند، چرا که اولاً نفت کش ایرانی اساساً به مقصد سوریه بارگیری نکرده بود و دوم اینکه در صورت ورود به سواحل سوریه نیز تحریم‌های اتحادیه اروپا را نقض نمی‌کرد، چرا که صادرات نفت سوریه تحریم شده، نه واردات آن!

اما ماجرای کشتی انگلیسی که در تنگه هرمز توسط نیروهای ایرانی توقیف شد، به سرعت به صدر رسانه‌های بین المللی راه یافت و حتی تنش جاری میان ایران و آمریکا را نیز تحت الشعاع قرار داد.

این در حالی است که حتی ناو انگلیسی که در آن حوالی پرسه می‌زد، خود را وارد ماجرای مشکوک این نفت کش نکرد و برای جلوگیری از یک افتضاح سنگین‌تر به آن نزدیک نشد و اتفاقاً جنجال به پا شده در ساعات اولیه توقیف کشتی بزودی فروکش کرد.

در ماجرای تنگه‌ها، افتضاح آنجا رخ نمود که رسانه‌های انگلیسی و آمریکایی نسبت به اعمال نفوذ و نقش بولتون و تیم تندرو کاخ سفید افشاگری کردند و مشخص شد که حاکمیت انگلیس که در پی بحران "برگزیت"، روزهای سختی را سپری می‌کند، در این ماجرا آلت دست تندروهای آمریکایی شده است.

بازی انگلیسی این بار کارساز نیفتاد و مواضع ضد و نقیض آنان در باره ماجراهای دو تنگه به آنجا کشیده شد که مدعی شدند روس‌ها در سامانه ناوبری کشتی برای انحراف از مسیر اصلی اش دست کاری کرده‌اند تا کشتی به سمت آب‌های سرزمینی ایران منحرف شود.

بازی جدید نفت کش‌ها از حدود یک ماه پیش با ورود گسترده نظامیان و ادوات آمریکایی به خلیج فارس کلید زده شد که به نظر می‌رسد، هدف اصلی آن ناامن کردن مجاری انتقال نفت از منطقه برای مصرف کنندگان نهایی مانند چین، هند، کشورهای اروپایی و ژاپن باشد.

اما حوادث رخ داده در یکی دو هفته اخیر نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها توانسته‌اند، انگلیسی‌های متحد قدیمی را وارد بازی خود در منطقه کنند؛ موضوعی که شاید با تعیین تکلیف کابینه، بار دیگر اصلاح شده و بر روی ریل قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha