در این بیانیه آمده است: نفتکش ایرانی در حالی به اتهام نقض قوانین اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده که پشتوانه حقوقی ندارد.
این بیانیه می افزاید که تحریم های اتحادیه اروپا تنها برای اعضای این اتحادیه لازم الاجرا است و نمی توان روی ایران اعمال کرد.
کارزار توقف جنگ انگلیس این اقدام را دزدی دریایی خواند که انگلیس برای کسب رضایت جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید و کسی که سال ها به دنبال جنگ با ایران است انجام داد.
این بیانیه نسبت به افزایش حضور نظامی در خلیج فارس و تحریم ایران توسط انگلیس هشدار داده و تصریح کرده است که چنین اقداماتی اوضاع را وخیم تر می کند.
کارزار توقف جنگ، آمریکا را مقصر اصلی افزایش تنش ها در منطقه خلیج فارس دانست و افزود: ترامپ تلاش می کند اقتصاد و صنعت نفت ایران را نابود کند تا در نهایت حکومت را تغییر دهد.
در این بیانیه دونالد ترامپ و جان بولتون افرادی خوانده شده اند که تلاش می کنند خاورمیانه را به بحران بکشند اما «ما اجازه چنین کاری را نخواهیم داد».
دولت انگلیس ۱۳ تیرماه امسال یک فروند نفتکش حامل محموله نفت ایران (گریس یک) را در آب راه بین المللی جبل الطارق به عنوان اقدامی مغایر با اصول حقوقی ناظر بر روابط بین الملل و در راستای جلب رضایت دولت ترامپ توقیف کرده و خدمه این نفتکش همچنان در بازداشت بسر می برند.
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم جمعه گذشته اعلام کرد، کشتی انگلیس به نام «استِنا ایمپرو - stena impero» هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.
«علی ربیعی» سخنگوی دولت عصر دوشنبه در نشست خبری هفتگی گفت: توقیف کشتی انگلیس در تنگه هرمز اقدامی تلافی جویانه نیست بلکه در جهت تضمین امنیت کشور در آبهای سرزمینی و براساس قوانین جاری و قوانین عبور از تنگه صورت گرفته و یک اقدام حقوقی درست و به جا از سوی جمهوری اسلامی ایران است.
وی اظهار کرد: نفتکش انگلیسی برخلاف قوانین و مقررات دریانوردی، نخست دستگاه موقعیت یاب خود را خاموش کرده بود و به جای حرکت به سمت ورودی خلیج فارس در تنگه هرمز، از مسیر جنوبی وارد شده و به هشدارها و تذکرهای متعدد نیروهای ما توجه نمی کرد.
ربیعی با بیان اینکه مقایسه توقیف نفتکش حامل نفت ایران و کشتی انگلیسی یک خوانش نارواست، تاکید کرد: نفتکش انگلیسی مطابق مدارک موجود در محدوده آبی ایران توقیف شده است.
وی افزود: انگلیسی ها وقتی کشتی ایرانی را متوقف میکنند و رفتار خصمانه از خودشان نشان می دهند نباید انتظار داشته باشند که ما واکنشی نشان ندهیم؛ البته ما تا به حال در تنگه هرمز بر اساس حسن نیت، اغماض می کردیم. وقتی آنها به صورت غیرقانونی در جبل الطارق نفتکش حامل نفت ایران را توقیف می کنند که حتی اسپانیایی ها معتقدند در خاک آنها این کار را غیردوستانه و خصمانه انجام دادهاند، ما هم ملزم به اغماض نیستیم.
حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس نیز دیروز یکشنبه با انتشار پیامی در توییتر که در رسانه های انگلیسی بازتاب گستردهای یافت هشدار داد که دولت لندن باید نیروهای سیاسی داخلی را که می خواهند تنش های کنونی میان ایران و انگلیس را فراتر از ماجرای کشتی ها افزایش دهند، مهار کند.
وی این تحولات را خطرناک و نسنجیده، در مقطع زمانی حساسی در منطقه توصیف و تصریح کرد که ایران برای مواجهه با سناریوهای مختلف قوی و آماده است.
نظر شما