۳۱ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۰۸
کد خبرنگار: 936
کد خبر: 83406992
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

شماری از مردم اصفهان: نگران کیفیت آب آشامیدنی هستیم

اصفهان - ایرنا - شماری از شهروندان اصفهانی از کیفیت پایین آب آشامیدنی این کلانشهر اظهار نگرانی کرده و بررسی آن را از مراجع ذیربط خواستار شدند این در حالی است که مسوولان متولی می‌گویند که مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

آنان در گفت و گو با ایرنا همچنین از افت فشار شدید آب آشامیدنی انتقاد کردند و گفتند: در برخی از مناطق شهر اصفهان گاهی ساعت‌ها رنگ آب تغییر می‌کند که نمی‌شود آن را آشامید.

این عده اظهار داشتند: مسوولان باید برای رفع این مشکل رصد روزانه داشته باشند تا مشکل حاد بهداشتی حادث نشود زیرا آب با سلامت جسم مربوط است و چنانچه مشکلی پیش آید پیامد اجتماعی خواهد داشت.

افزایش دمای هوا در تابستان امسال مصرف آب را در این کلانشهر کشور افزایش داده است و در واقع هم شهروندان باید صرفه جویی را در اولویت امورشان قرار دهند و هم مدیریت های مربوط نیز باید با مدیریت اصولی بتوانند بر نگرانی مردم بکاهند تا اطمینان خاطر دهند که مشکلی بوجود نیاید.

به گزارش اداره کل هواشناسی اصفهان دمای هوای این استان تا ۴۴ درجه سانتی گراد رسیده است.

کلانشهر اصفهان افزون بر ۲ میلیون نفر جمعیت دارد. 

به گزارش ایرنا، هم اکنون تعداد مشترکان فعال آب در اصفهان، یک میلیون و ۱۲۵ هزار و ۸۹۹ مشترک و تعداد انشعاب خانگی استان یک میلیون و ۱۴ هزار و ۸۱۱ عدد است. 

کارشناسان می گویند  سرانه مصرف آب آشامیدنی در این استان ۱۵۴ لیتر بر ثانیه است که این رقم با توجه به ادامه مشکلات کم آبی باید به عدد ۱۱۰ کاهش یابد.

مدیر روابط عمومی و سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان گفت:آب آشامیدنی این استان از نظر کیفیت و سلامت هیچ مشکلی ندارد.

سید اکبر بنی طبا روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توجه به کیفیت و سلامت آب آشامیدنی در استان اصفهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی اظهارداشت : شرکت آب و فاضلاب استان  نظارت جدی بر شاخص های کیفی میکروبی و شیمیایی آب دارد و  از طرف مرکز بهداشت استان هم نظارت و کنترل لازم بر این منابع آبی انجام می‌شود.
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تصریح کرد : ما اجازه ورود هیچ چاه بی کیفیتی را به شبکه نداریم و تا زمانی که منابع آبی از شاخص های لازم برخوردار نباشند وارد مدار بهره برداری نمی شوند.
وی با اشاره به کیفیت آب اصفهان با توجه به گرمای هوا و ورود برخی چاه ها به مدار، اضافه کرد:با توجه به محدودیت تصفیه خانه باباشیخعلی و افزایش دما و استمرار آن، مصرف آب افزایش پیدا کرده است.
بنی طبا بیان کرد: افزایش دمای هوا و گرما در فصل تابستان و استفاده از کولرهای آبی و سامانه های برودتی، موجب افت فشار آب شده است.
به گفته وی، هر کولر آبی معادل ۲ نفر آب مصرف می کند و با وجود اینکه ممکن است براثر استمرار گرمای هوا و افزایش مصرف، فشار آب کاهش یابد اما هیچ گاه از کیفیت مایه حیات تحویلی به مردم کاسته نمی‌شود.
وی تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب استان در شرایط کنونی و برای جبران کمبود آب، مجبور به استفاده از منابع آب محلی و چاههایی که سال گذشته برای استفاده در شرایط بحرانی حفر کرده، شده است.  
مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان ادامه داد: آب این چاهها از عمق ۱۵۰ تا ۲۰۰ متری زمین استحصال می شود اما از نظر کیفی هیچ مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: استفاده از این منابع آبی منجر به تغییر ذائقه مردم شده است اما جای هیچگونه نگرانی برای کیفیت و سلامت آب وجود ندارد.
بنی طبا با اشاره به گلایه مردم نسبت به تغییر رنگ و طعم آب در برخی از نقاط استان اصفهان، خاطرنشان کرد: شوری و تغییر طعم آب صحت ندارد و مورد تائید نیست، اما با توجه به استحصال آب از چاهها و منابع محلی تغییر ذائقه بوجود آمده که هیچ ارتباطی با کیفیت آن ندارد و از نظر کیفی هیچ خطری شهروندان اصفهانی را تهدید نمی کند.
در مجموع ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا تحت پوشش طرح آبرسانی اصفهان بزرگ است.
سامانه اول این تصفیه‌خانه (بابا شیخعلی) آب ۵۶ شهر و ۳۰۰ روستا و جمعیتی افزون بر ۴.۲ میلیون نفر را در استان اصفهان تامین می‌کند، اما رشد جمعیت و افزایش استفاده شهروندان، احتمال نقص در این تصفیه‌خانه و وقوع هرگونه اتفاق ناگوار و توقف فعالیت آن، سبب خواهد شد که تامین آب آشامیدنی مردم این خطه با مشکل و حتی بحران رو به رو شود.
این تصفیه‌خانه یکی از بزرگترین تصفیه خانه‌های آب ایران به شمار می‌رود که در کیلومتر ۴۵ جاده اصفهان- شهرکرد و در جوار شهر زاینده‌رود واقع شده است، آب این تصفیه خانه در ابتدایی‌ترین نقطه، از سد زاینده‌رود و پس از آن از سد چم آسمان در فاصله هشت کیلومتر بالاتر از این مجموعه بوسیله کانال سرپوشیده تامین می‌شود.

خشکسالی کشور در ۷۰ سال اخیر بی سابقه است به همین دلیل باید مدیریت مصرف آب مورد توجه قرار گیرد و در این بین، شرایط مناطق مرکزی ایران به شدت بحرانی تر از سایر مناطق کشور است. 
بررسی گزارش های وضعیت آب و خشکسالی بیانگر این است که استان اصفهان بدترین روزهای خشکسالی در مقایسه با میانگین ۴۰ سال اخیر را تجربه کرده است و به طور جدی با پدیده خشکسالی روبروست. 

۷۱۵۰ /۶۰۲۶/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha