به گزارش خبرنگار ایرنا، توجه به مهارتآموزی در حالی در کشور مورد تاکید است که طی سالهای اخیر با وجود افزایش شمار دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاهی، بر ضعف مهارتآموزی نزد جوانان چه در دوران مدرسه و چه بعد از آن اشاره و همزمان بر ضرورت مهارت آموزی ها در بخش های مختلف و نقش آن در اشتغالزایی موثر تاکید میشود.
گرچه در هفته مهارت نمایشگاههای مهارتی در سطح کشور شکل میگیرد اما این مهارتآموزی به زعم کارشناسان باید به منازل و محلات در شهرها و روستاهای کشور نیز سوق داده شود تا مردم بهویژه جوانان مهارت کسب کنند و آن وقت باید گفت که فردی که دارای مهارت و تخصص است هیچ گاه بیکار نخواهد ماند.
اینها گوشهای از صحبتهای معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور است که روز دوشنبه هفته جاری در حاشیه مراسم افتتاح نمایشگاه مهارت واقع در بوستان لاله تهران با خبرنگار ایرنا مطرح کرد.
سلیمان پاکسرشت به همراه استاندار تهران در جریان بازدید از این نمایشگاه در بوستان لاله تهران از همه ۵۰ غرفه که در بخش های مختلف، توانمندی هایشان را عرضه کرده بودند، بازدید کردند.
این نمایشگاه های مهارت در پایتخت از اسعت ۱۸ تا ۲۳ پذیرای هنرجویان هستند.
مهارت آموزان بیکار نمیمانند
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور گفت: این نمایشگاههای مهارتی در ۱۱ استان کشور تا ۶ مردادماه شکل گرفته که افراد جویای مهارت با مراجعه به این نمایشگاهها میتوانند آینده شغلی خود را انتخاب کنند.
وی افزود: ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار شاغل در کشور داریم که تنها ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در مشاغل دولتی هستند و این آمار نشان میدهد بیشتر افراد شاغل در بخش خصوصی مشغول به کار هستند و همچنین فضای اشتغال در بخش دولتی کاملاً اشباع شده است.
پاکسرشت در ادامه با بیان اینکه در این نمایشگاهها فضای صمیمی همراه با دانش فنی و مهارتی ایجاد شده افزود: خانوادهها فرزندان خود را به این نمایشگاه بیاورند تا در بخش یا حرفهای که دوست دارند مهارت کسب کنند زیرا این مهارت در آینده شغلی فرزندان مؤثر خواهد بود.
وی ادامه داد: فرد با ۲۰ ساعت آموزش میتواند دارای شغل شود و در این زمینه باید خانوادهها فرزندان خود را به کسب مهارت دعوت کنند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور خاطرنشان کرد: آموزش مهارت و کسب و کار زن و مرد نمیشناسد و در این نمایشگاه ها پسر و دختر در فضایی متفاوت مشغول کسب مهارت هستند.
کسب مهارت نیاز امروز کشور است
استاندار تهران نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کسب مهارت جوانان نیاز امروز کشور است.
انوشیروان محسنی بندپی افزود: نظام آموزشی کشور نظام تئوری است و به مهارت علمی جوانان توجه نمیکند که در این زمینه باید اقدامات بهتری انجام دهد چرا که نیاز امروز کشور کسب مهارت جوانان است.
وی ادامه داد: سازمان فنی و حرفهای با برپایی چنین نمایشگاهی در فصل تابستان دانشآموزان را به کسب مهارت دعوت میکند که کار بسیار پسندیدهای است زیرا فرد دارای تخصص و مهارت هیچگاه بیکار نمیماند.
استاندار تهران خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر آموزشهای فنی و حرفهای بهصورت دولتی و خصوصی در سراسر کشور شکل گرفته که خانوادهها نیاز است فرزندان خود را به این مراکز اعزام کنند تا مهارت فنی و حرفهای کسب کنند.
نمایشگاههای مهارت در بوستانهای پایتخت
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نمایشگاههای مهارت در بوستان مناطق مختلف تهران برپا شده است گفت: بوستان میعاد منطقه ۵، بوستان پیروزی منطقه ۱۳، بوستان دانشجو منطقه ۱۱، بوستان لاله منطقه ۶، بوستان مینیاتور منطقه ۸، بوستان ملت منطقه ۳، بوستان اندیشه منطقه ۷ و بوستان بهاران منطقه ۱۷، با حضور مربیان مجرب و با ارائه دورههای کوتاه مدت آموزشی برای شهروندان برپا شده است.
سید نجمالدین محمدی افزود: همچنین علاوه بر بوستانهای فوق، اتوبوسهای مهارتی نیز در میادین تجریش، ولیعصر(عج)، ونک، صادقیه، راهآهن، طهرانی مقدم، حضرت عبدالعظیم (ع) و رسالت مستقر هستند و نسبت به ارائه مشاوره و آموزشهای مهارتی به شهروندان اقدام خواهند کرد.
این مسئول ادامه داد: در شهرداری تهران حوزه کارآفرینی به سازمان رفاه ارتقا یافته است و اکنون در دو بخش توانمندسازی و کمک به راهاندازی کسب و کارهای کوچک اقدام میکند.
محمدی اظهارداشت: در تفاهمی که با اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان تهران امضا شد، شعار هر شهروند یک مهارت را سرلوحه کار خود قرار دادهایم و اقدام به ایجاد غرفههای کارآفرینی در پارک لاله کردیم.
وی تاکید کرد: در پی تفاهمی که با سازمان فنی و حرفهای صورت گرفته، نسبت به آموزش معتادان بهبود یافته که در مراکز بهاران (مرکز توانمندسازی معتادان) مستقر هستند، اقدام خواهیم کرد.
محمدی خاطرنشان کرد: در اسفند سال گذشته برنامههای متنوعی به منظور مهارت افزایی و توسعه اشتغال ارائه شد که خروجی آن بسیار مثبت بود و اکنون قرار است با کمک سازمان فنی و حرفهای، معتادان بهبود یافته آموزش ببینند تا پس از خروج از این مرکز و ورود به جامعه بتوانند برای خود درآمد کسب کنند.
مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در گذشته هم به معتادان درمان شده مهارتآموزی انجام میشد، گفت: از آنجا که این آموزش بدون نظارت دستگاههای مربوطه بوده، اثرگذاری لازم را نداشته است.
به گفته وی، هر مرکز بهاران سالانه یک هزار نفر را میتواند نگهداری کند و در برنامهای مدون که با سازمان فنی و حرفهای داریم میتوانیم در هر سال یک تا چهار هزار نفر را آموزش دهیم.
محمدی تاکید کرد: در حوزه کودکان کار نیز اقداماتی انجام دادهایم و آموزشهایی به والدین این کودکان کار ارائه شده است تا بتوانند کودکان خود را از چرخه خیابان خارج کنند.
وام ۵۰ میلیونی برای کسب و کارهای کوچک
سعید دهقان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران نیز در این باره گفت: در بخش توانمندسازی ۶ هزار و ۴۰۰ زن بدسرپرست، بیسرپرست و خودسرپرست در پی تفاهمنامه با جهاد دانشگاهی، معاونت زنان ریاست جمهوری و وزارت کار، ظرفیت توانمندسازی فراهم شده که سهم استان تهران یک هزار و ۶۶۰ نفر است و تا سقف ۵۰ میلیون با سود ۴ درصد وام می گیرند.
وی اظهارداشت: از سال گذشته نیز این طرح اجرایی شده که براساس آن برای توسعه مشاغل خانگی تا سقف ۵۰ میلیون تومان وام داده میشود.
دهقان تاکید کرد: با اعتبارات صندوق کارآفرینی امید در سال گذشته حدود ۶ هزار نفر در استان تهران دارای شغل شدند.
وی تاکید کرد: سال گذشته ۴۸ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در بخش مشاغل خانگی به استان تهران اختصاص یافت که حدود ۴۶ میلیارد آن جذب شد.
به گزارش ایرنا صحبت از مهارت افزایی در حالی است که وضعیت حل بیکاری از جمله مطالبات مهم مردم و مسئولان به شمار می رود و باید در سطح خانواده ها به یک اولویت تبدیل شود و به جای تمرکز بر مدرک گرایی و توقع داشتن مشاغل دولتی، مهارت افزایی فرزندانشان را در دستور کار قرار دهند.
تهرام/۷۲۴۳/ ۱۰۰۸
نظر شما